Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2005. január 14. - 15:58
eBájkról:
Shimano PD-M520 9e Ft + Shimano SH-M021 11,5 e Ft = 20,5 e Ft
www.mtbr.com -on illetve a www.freeweb.hu/testbike -on illetve a
www.mountainbike-magazin.de -n a PD-M520-at nagyon megdícsérték!
A cipõ meg ízlés/pénztárca kérdése..
Shimano PD-M520 9e Ft + Shimano SH-M021 11,5 e Ft = 20,5 e Ft
www.mtbr.com -on illetve a www.freeweb.hu/testbike -on illetve a
www.mountainbike-magazin.de -n a PD-M520-at nagyon megdícsérték!
A cipõ meg ízlés/pénztárca kérdése..
Írta 2005. január 14. - 14:30
De 10 alatt van ACOR is, nem? Bar ezekrol az alkatreszekrol igen ritkan lehet hallani
Írta 2005. január 14. - 13:35
Írta 2005. január 14. - 13:34
igen, igen arra gondoltam. volt egy jó pedálom -bontrager??talán..-azt is guberáltam vhol, ilyen dupla szijjas klipsz volt rajta, tehát a hagyományos elõtt volt még egy szij. De egy aszfaltos oldalt csúszásnál leszakadt a pedálkeret, meg minden fittyfene bal oldalt. Bár, ha 10 papír alatt van SPD, akkor olyan 25bõl kijövök csukával együtt, akár ujonnan is nem? No, szétnézek.
Írta 2005. január 14. - 10:53
De, szerintem is! Már amikor elküldtem akkor esett le nekem is... mekkora láma vagyok!
Írta 2005. január 14. - 00:30
ha nem nézem félre, akkor savanyu a régi szíjas/müanyagos "cipõlekötésre" gondol.. avagy nem...
Írta 2005. január 14. - 00:26
Írta 2005. január 13. - 23:35
szerintetek lehet még valami tisztességes klipszhez való pedált kapni? Én olyan konzervatív-no, meg csóró- vagyok... meg így lehet csavarni a bótba is bármilyen cipõben.
Vagy nézzek szét a retrobájkban pedálért?
Vagy nézzek szét a retrobájkban pedálért?
Írta 2005. január 12. - 23:53
én multkor feldobtam egy B+ platformot, mondom an mégis...
az elsõ pakánál való lemenésnél mindkét lábam úgy esett le, ahogy annak rednje és módja
az elsõ pakánál való lemenésnél mindkét lábam úgy esett le, ahogy annak rednje és módja
Írta 2005. január 12. - 23:41
én is így vagyok ezzel az új pyxisemen már volt spd így a régi bringámon is rajtahagytam és komolyan hiányérzetem van ha nem abban tekerek!! Ez van függõk lettünk!!
join your life, join your bike
Írta 2005. január 12. - 21:31
Nekem pro-m van,de semmi bajom nincs vele pedig van már benne egy pár kilométer!
Egy tizesért vettem cipõvel együtt persze csak a pedál volt egy tizes,de a kettõ így volt akcióban.
Tehát nekem bevált és király ez a spd már nehezen válnék meg tõle.
Egy tizesért vettem cipõvel együtt persze csak a pedál volt egy tizes,de a kettõ így volt akcióban.
Tehát nekem bevált és király ez a spd már nehezen válnék meg tõle.
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!
Írta 2005. január 12. - 20:41
A Pro csapágyazását viszont sok user szidta az mtbr-en.
Nem véletlenül; egyik ismerõsömnek is elég hamar elkezdett kotyogni, de nem vadult el, úgyhogy tûrhetõ a helyzet. Mondjuk egy Ritchey Pronál nem illene ilyen kompromisszumra kényszeríteni minket.
Comp csapágyazásáról nem tudok semmit ...
:mypage:
Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.
Írta 2005. január 12. - 17:17
A Ritchey oldalt természetesen én is megnéztem, de nem viszik túlzásba az ismertetést. Az ott szereplõ adatok alapján a két pedál csapágyazása más, valamint +20g a Comp javára. A Pro csapágyazását viszont sok user szidta az mtbr-en. De nem tudom hogy nincs-e valami más konstrukcióbeli, vagy mûködésbeli különbség.
Írta 2005. január 12. - 16:48
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. január 12. - 16:43
Üdvözlet mindenkinek!Érdeklõdnék,hogy tudja-e valaki pontosabban,hogy a '03-as szériás Ritchey Comp és Pro patent pedálok között milyen különbség van, és ennek mi a gyakorlati következménye.
Magyarul melyiket érdemes(ebb) megvenni (az ár/értéket is nézve)
Köszi, és bocs ha túl lamer kérdésnek tûnik.
T.
Magyarul melyiket érdemes(ebb) megvenni (az ár/értéket is nézve)
Köszi, és bocs ha túl lamer kérdésnek tûnik.
T.
Írta 2004. december 20. - 09:35
Jóvanna. Puszííííííííííííí
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2004. december 20. - 04:04
Írta 2004. december 19. - 20:38
Puha Adidasom van, amit Gulyás úrtól vettem.
Misinek is 44-es a lába? Hmm.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2004. december 17. - 20:24
Én ez alatt a másfél év alatt annyira megszerettem az spd-t hogy már nagyon szokatlan ha a nélkül kéne mennem és nekem a shimano cipõ és pedál jól funkcionál és megszokja az ember egy jó hét alatt. Persze én is estem az elején kettõt.
Egyszer megakartam nézni nincs-e leengedve az elsõm és utánna jöttem rá hogy nem klipszeltem ki a lábam a másik meg mikor egy meredek emelkedõn megálltam keresztbe és a hegyre felé lévõ lábamat klipszeltem ki nem ami lefelé volt így sikerült egyet dölnöm azaz tanuljatok a hibáimból, mint ahogy én is tanulok más eséseibõl! na üdv!
Egyszer megakartam nézni nincs-e leengedve az elsõm és utánna jöttem rá hogy nem klipszeltem ki a lábam a másik meg mikor egy meredek emelkedõn megálltam keresztbe és a hegyre felé lévõ lábamat klipszeltem ki nem ami lefelé volt így sikerült egyet dölnöm azaz tanuljatok a hibáimból, mint ahogy én is tanulok más eséseibõl! na üdv!
join your life, join your bike
vendég_Charon_*
Írta 2004. december 17. - 13:00
Az 520 az normál pedálkulccsal szerelhetõ fel, a másik csak 8-as imbusszal, valamint az 520 (az 515 utódja - nekem is ilyen van, és évek óta használom elégedetten) tömítési része egy nagyobb darab mûanyagot hagy szem elõtt - elvileg sérülhet.
Viszont egyiknek sem túl jó a sárral, valamint hóval (--->jég) viszonya. Ugye a cipõ felszedi a sarat, ha lelépsz a földre, majd amikor visszalépsz a pedálba a hó jéggé tömörül, és nehéz rendesen bekattanni.
Nem vészes, csak van jobban "szellõzõ" spd is. Ha most kezded az egészet, akkor nyugodtan megveheted.
H a fentieket megfogadod - és ránézel a Ritcheyre, látod, hogy azon átesik minden. Nem véletlen, mert a dizájn a Shimanotól van...
A csapágyas dolgokat meg szerintem az elsõ hozzáértõ szervizben be tudják rögtön állítani, mert nekem úgy tûnt, hogy egyszerûen csak laza.
A cipõ nem a legkeményebb talpú, egy diadora pl. jóval hatékonyabb, viszont a kemény talp kényelmetlen járást jelent. De tekerni veszed, szal...
Viszont egyiknek sem túl jó a sárral, valamint hóval (--->jég) viszonya. Ugye a cipõ felszedi a sarat, ha lelépsz a földre, majd amikor visszalépsz a pedálba a hó jéggé tömörül, és nehéz rendesen bekattanni.
Nem vészes, csak van jobban "szellõzõ" spd is. Ha most kezded az egészet, akkor nyugodtan megveheted.
H a fentieket megfogadod - és ránézel a Ritcheyre, látod, hogy azon átesik minden. Nem véletlen, mert a dizájn a Shimanotól van...
A csapágyas dolgokat meg szerintem az elsõ hozzáértõ szervizben be tudják rögtön állítani, mert nekem úgy tûnt, hogy egyszerûen csak laza.
A cipõ nem a legkeményebb talpú, egy diadora pl. jóval hatékonyabb, viszont a kemény talp kényelmetlen járást jelent. De tekerni veszed, szal...