Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2005. április 18. - 19:00
A következõ beruházásom nekem is SPD lesz. Viszon tök kasu vagyok a témában, szóval érdekelne egy két - lehet, hogy buta - kérdésre a válsz:
1. Ha vesz az ember egy tök új cipõt, akkor a talpát magamnak kell kivágni? Hogy megy fel rá a stopli?
2. Milyen stopli mûxik milyen pedállal (annyi van meg, hogy Time és Shimano más tészta, de milyen rendszer mondjuk a Ritchey, a Wellgo stb.
3. Mennyire kopik a stopli a talpon? Triatlonos cimbi mondta, hogy alig tud stoplit venni.
Köszi a válaszokat! retizotyo
Írta 2005. április 18. - 13:48
Annyit kérdeznék,hogy mi a véleményetek az Egg Beater "C" típusu pedálról?
Azért kérdem mert a testbike.hu-n nincs fent...
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
Helló!
Írta 2005. április 17. - 18:13
Írta 2005. április 17. - 17:05
Írta 2005. április 16. - 12:34
Írta 2005. április 16. - 12:30
Melegítsd fel a hajtókar végét. Az alunak nagyobb a hõtágulása, mint az acélnak, úgyhogy kicsit elválnak és tuti lejön a pedál. Még ha azonos anyagúak, akkor is lelazul a hevítéstõl. Kezdd egy erõs hajszárítóval, ha nem elég vess be önygyújtót/gázlámpát. 100% hogy lejön, de az már nem tuti hogy a hajtókarban sértetlen marad a menet:-(. De valahogy le kell szedni...
Az ember elvbõl nem ül biciklivel autóba, oldd meg valahogy. Jó játék ez...Sok éve rohad rá?
Írta 2005. április 16. - 08:58
Írta 2005. április 16. - 07:34
Írta 2005. április 14. - 16:15
Írta 2005. április 14. - 13:51
Írta 2005. április 14. - 11:41
fourgee: Én a boltban felrakattam a pedált, így legalább megtudták mutatni, konkrétan hogy mûködik. CSak, az elsõ keresztezödésben eldöltem mint egy zsák krumpli
szóval ha felrakatod, akkor kérd meg az eladót, hogy vegye gyengébre a rugóerõt.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. április 14. - 10:16
Írta 2005. április 14. - 09:53
Írta 2005. április 14. - 09:49
Írta 2005. április 14. - 09:45
Bocs, hogy csak így beleszólok, de sz@r a lábatok. 1 éve mindenhova patentcipõben járok(már ahova lehet bringával menni) és soha nem zsibbadt a lábam, sõt, elég kényelmesen lehet benne sétálni is. Van, hogy 8 órát van rajtam, teljesen okés. Márványlépcsõn lefelé kopog, mint a veszedelem, de direkt élvezem a döbbent arcokat:D. Jelzem, korábban rendszeresen zsibbadt 1 lábujjam sportcipõben-klipszben... Úgyhogy mindenkinek: Adidas Syncline. Az Adidas tud cipõt csinálni és kész. Szerintem ráadásul nagyon szép. 12000 a Hugóban.
Csá
Írta 2005. április 14. - 06:57
Szerintem egy kicsit minden cipõben zsibbad az ember lába ha patentot használ. Ez természetes, mivel a lábfejed abszolút mozdulatalan, és eltart egy ideig míg megszokod ezt. Szerintem az is elég, ha néha kicsit mozgatod a lábujjaidat a cipõben, ha úgy érzed, hogy már kezd kényelmetlen lenni.
A szomszédunk vmi totál nagy problémának állította be a dolgot. Vagy lehet, hogy lábfüggõ a zsibbadás mértéke?
A másik kérdésem az lenne, hogy ti saját magatok cserélitek a pedált, vagy szervizben? Ha az elõbbi, akkor mivel szeditek le? Próbálgattam itthon egy kisebb villáskulccsal. Mivel azt mondták, hogy nem normál menetes, hanem a másik irányba megy, úgy próbáltam, de sem úgy, sem a normál módon nem akart mozdulni. Ha spec kulcs kell hozzá, olyat szeretnék beszerezni, hogy ne másokat kelljen zaklatnom, ha problémám van.
Írta 2005. április 14. - 06:44
Váó, sziasztok Jó ez a topik, a hozzászólások idõpontjai pont a "biciklis" életem idõpontjaival esnek majdnem egybe. 2001-ben szerettem volna bicajt, aztán a tavalyi év lett belõle, stb, stb. Mind1, nem ez a lényeg, hanem az, hogy én is SPD-t szeretnék. Pedálból egy 8ezer forintos Shimano pedál lenne (a nevét sajnos nem tudom), a cipõ meg egy 2 tépõzáras MTB Diadora. A neve nem ugrik be, ha minden igaz talán a Geko MTB. Errõl tudtok valamit? Tényleg a Diadora jobbat csinál mint a Shimano? És egy lényeges kérdés: a szomszédunknak az "alap", fûzõs Shimano cipõje van. Azt mondta, hogy neki elég sokat zsibbad benne a lába. Egy boltban nekem azt mondták, hogy ez normális dolog, ilyenkor ki kell lépni a pedálból, majd vissza. Errõl mi a véleményetek?
A 8 ezer forintos Shimano pedál szerintem annyira nem király, viszont a Ritchey V3 Compot (mivel kifutó típus) most megkapod 8-9e között (eredeti ára kb. 16e volt).
Ezek a Ritchey-k a Shimano 959-es XTR pedál koppintásai (némileg kevésbé könnyû és ellenálló anyagokból persze)
Szerintem egy kicsit minden cipõben zsibbad az ember lába ha patentot használ. Ez természetes, mivel a lábfejed abszolút mozdulatalan, és eltart egy ideig míg megszokod ezt. Szerintem az is elég, ha néha kicsit mozgatod a lábujjaidat a cipõben, ha úgy érzed, hogy már kezd kényelmetlen lenni.