Kemény talpú cipõ -> kis pedál
Puhább talpú cipõ -> keretes pedál
Vitatkozok yóól. Az Adidas Minnret utcai SPD cipõm (
http://images.amazon...SCLZZZZZZZ_.gif ) talpa tökéletes járni, a stoplinál lévõ mûanyag betétrész keményebb és mögötte merevebb a talpa mint egy standard utcai cipõnek. Eggbeaterrel tekerek, szóval nem nagyon lehet mondani kissebb felfekvõfelületû pedált, mégis tökéletesen kényelmes. Van még egy shimano m035 is, merevebb a talpa, járni kényelmetlenebb, de a pedált ezen sem érzem. A nyomásérzés inkább a rosszul beállított stopliból adódhat. Asszonypajti SPD szoktatása is ezt igazolja, 5k-ért hervisben beszerzett shimano nem épp HC versenyre való cipõvel.
Más:
Wellgo 98A stopliról vélemények, tapasztalatok, szívások? Vettem egy Wellgo MG18 pedált a fiximre, csak hogy ne legyen drága de ne is nagyon hízzon kõnehézre a gépezet, és tudomásul kellett vennem, hogy a wellgo nem tud a saját pedáljához stoplit gyártani. Leglazábbra kitekerve is nehézkes bepattintani szabad kézzel (mondjuk ez lábbal nem probléma), viszont kilépni bõ 2x-es erõvel kell az eggbeaterhez képest. És ez még a leglazább állás. Anno asszonypajti bike+ pedáljához kaptunk ilyen stoplit, és csodálkoztam hogy képtelen kilépni. Lötyögõsre lazított pedállal is ketten feszegettük ki a lábát. Aztán elõástam egy shimano stoplit, ami egyszerûen lötyögött már a pedálban. Meghúztam, azóta jó neki. Most úgy tûnik szerezhetek egyet magamnak is?