Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Igen a habverõ stoplija gyorsan kopik, és pár ezer pénz a stopli, viszont tutira a legkönnyebb, és sárban is ez a nyerõ. Azt mondták, hogy nem nagyon lehet érezni, hogy mikor kattansz be vele, de szerintem nagyon hamar megszokható és érezhetõ, de az tény, hogy nem olyan egyértelmû, mint egy spd dokkolás.

Ezt csak megerõsíteni tudom, stopli kopik mint állat, évente egy új szett - utángyártott meg még kevesebbet bírja, szóval ez kicsit hátrány...DE - ezen kívül csak elõnye van. Nemtom mirõl beszéltek, nekem benga nagy kattanással teljesen határozottan dokkol, pont, mint az elõtte lévõ SPD-m...bár állítólag, nekem már 2005-ös pedál jutott, abban meg már sokminden máshogy van. (pl a stopli is asszimetrikus, s oldási szög függõ, hogy hogyan teszed fel) Még annyit, hogy MINDEN alkatrész cserélhetõ és beszerezhetõ hozzá - ez azért itthon nagyon nagy elõny. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én úgy tapasztaltam, technikás LEFELÉKEN inkább hasznos az SPD.
tudod pakolgatni magad alatt a gépet, nem esel le a pedálról (mint én), így nem görbül el az üléscsöved (mint nekem) stb...
engem felfelé tréfált meg néha, mint írtam is.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem teljesen mindegy hogy még fent hagyom egy évig, mert egyszerüen kerültem a technikás helyeketa hegyen és csak ott mentem ahol nem éreztem magam hátrányban spd-vel(disznófõ, kápolna, sípálya) hiába lehet az eggbeaterbõl kioldani könnyen, mert tényleg könnyen ment, meg én egyszer estem el spd miatt, mondjuk az is csak közvetve miatta volt.
Szóval használni tudtam, csak féltem vele sok helyen, pedig nagyon jó hogy ott a gép ahol te vagy:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen a habverõ stoplija gyorsan kopik, és pár ezer pénz a stopli, viszont tutira a legkönnyebb, és sárban is ez a nyerõ. Azt mondták, hogy nem nagyon lehet érezni, hogy mikor kattansz be vele, de szerintem nagyon hamar megszokható és érezhetõ, de az tény, hogy nem olyan egyértelmû, mint egy spd dokkolás. És ugye a rugóerõ sem állítható, ami annak ellenére, hogy ezen tanultam meg a használatot nem zavart.

Sokat kell ki be kattogtatni az elején, aztán lassan rutinná válik.

Dig: viszont ha soha nem hagyod fent, akkor nem is fogod megtanulni. Én ezért vettem õsz/szezon végén, hogy az új szezonra már ösztönösen használjam. Ehhez persze vállalnom kellett, hogy boltbamenet, cc-n, és hóban is ezzel menjek. Nem túl okos ötlet legelõször hóban tanulni, az tény, de nem volt olyan gáz, és most már a No commenten hóban is viszonylag biztonságosan lejövök vele.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az EggBeater C és a Pro V4 egy árban van.
vedd amelyik jobban tetszik.
mindenesetre azt csiripelik a madarak, hogy a habverõnél évente kell stoplit cserélni...de én ezt venném ;-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

pedál vásárlásra fogom adni a fejem hamarosan. kettõ (három) esélyes van. egyik az eggbedör a másik meg a mostani és a múlthavi BikeMag shoppingjében bemutatott Ritchey Pro V4-es pedálok egyike.
tudnátok segíteni melyik legyen a nyerõ?

Egyik se bírja örökké. Tartós és könnyû pedál nincs. Az Egg Beater és társai könnyûek, a Time meg örök élet és fél kiló.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
pedál vásárlásra fogom adni a fejem hamarosan.
kettõ (három) esélyes van. egyik az eggbedör a másik meg a mostani és a múlthavi BikeMag shoppingjében bemutatott Ritchey Pro V4-es pedálok egyike.
ritchey:
-Spd rendszer, könnyû, meghát ritchey de a csapágyazás élettartamáról nem tudok semmit, félek, hogy megadja magát, nem lehet javítani...

eggbedör:
-könnyû, sohaelnemtömõdik

tudnátok segíteni melyik legyen a nyerõ?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Én elõször a Gellérthegy (víztározó) úátugrásnál estem a pedál miatt. Volt ott pár turista. Gondoltam megmutatom, hogy is kell ezt. Szóltam Theznek, hogy akkor most egy dh-s tempóból, lapos ugrás jön. Ehhez elõbb a betonon meg kellett fordulnom. Sikerült olyan szûken és lassan fordulnom, hogy még ott a betonon dõltem el. Persze Thezék voltak olyan rendesek, hogy üvöltve röhögtek, hogy még véletlenül se kerülje el zseniális pedálkezelési stílusom senki figyelmét.:) Azért utána szépet ugrottam.

Én 14 éve tiltakozom mindenféle pedálhozrögzítés ellen, de most, hogy végre megtanultam, belátom, hogy tényleg hasznos (fõleg a sprinteknél), bár a technikás szakaszokon még mindig félek, hogy nem tudok kioldani, ha gond van, igaz erre eddig nem volt példa.

Én imádom az SPD-t, nagyon király volt vele menni, de szintén a technikás részeknél nálam ez addig fajult hogy a közelükbe sem mentem, ezért visszaraktam a platformot, mert ez így nem állapot hogy kurva kápolnát menni vele de a tündéren meg utáltam és állandóan kiléptem belõle:(
Szóval annak jó aki már tud valamennyire menni, én nem tudok, szóval nekem még picit félre lett téve.
De nagyon hiányzik a laza tekerõs szakaszokon.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ez az igazán stabil bicajtartás!:)

A Konámon (stinky Supreme) mivel emelt láncvillás, és jó 4-5 cm magas a villa, nem csak a hajtókar akadályoz a befelé kilépésben. Szerintem is könnyebb egy platformos pedállal közlekedni, mert a gázos részeken kiakasztva is jól tartanak, még akár tornacipõben is.

Súlyügyben igazatok van, de azért versenyzéskor akkor sem mindegy, hogy a testsúlyunkon kívül mennyit kell cibálnunk. Persze cc-nél van egy bizonyos testsúlyhatár, ami fölött már nem érdemes könnyíteni.

A pedáloknál meg egy maratonon például már megint nem mindegy, hogy fél kilós pedált fél kilós cipõben pörgeted körbe egymilliószor vagy pedig egy kilósat egy kilós cipõben. Ha felszorozzuk, akkor elég durva különbség jön ki, amely a hamarabbi fáradásban fog mutatkozni.

Persze én dh-s vagyok, tehát a pedál, meg a cipõ súlya abszolút nem érdekel.

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

nagy labon elni nem jo

Hát, nekem 48-as spd cipõ kellett és ha nem vigyázok, eléri az orra az elsõ kereket éles lanyarnál, ha kilépve és kicsit elõrecsúszva állok a pedálon...
Hátrafele meg sarokkal rá tudok állni az alsócsõre bekattintott állapotban is...:scared:
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem szerencsére csak 41-es, szóval ilyen gondjaim nincsenek...hát a grammozást én se értem, de amúgy lornak teljesen igaza van..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
par posttal feljebb irta srac, hogy inkbb vett egy dh-sost mert az jobb foleg, hogy 96kg

nagy labon elni nem jo
amugy minidg jol jon ha befele is kilephet az ember

gyartas folyaman tobbnyire ezen funkcio engedelyezese konyebb, mint a tiltasa

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
De a többiben meg ott a váz, meg a láncvilla, etc. Legalábbis 47-es lábbal sok minden útba esik. :D

Amúgy ez a grammos ja, de hogy jön ez az SPD-hez? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a hajtokar a teljes hasznalati ido csupan ~50%-a eseten van utban.

amugy sosem ertettem a boszme emberek miert grammoznak a bicon?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
de pl. esésnél nem csavarja ki a lábad, ha pont úgy sikerül, hgy a lábad befele feszül....

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én is, de ettõl még nem lesz értelmes dolog.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én is tudok befele oldani..

vinyi

vinyi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Én amikor átálltam SPD-re, kétszer estem el miatta. Az elsõ nagyon emlékezetes volt, megyek a járdán viszonylag nyugodt tempóban és a végén két választás adódott: lépcsõ, vagy a lankás babakocsi felhajtó. Én a felhajtót választottam, azonban a szembõl kutyussal közelítõ mami is hosszas hezitálás után ezt választotta. Nem volt idõm, csak satu, egy pillanatig összetalálkozott a tekintetünk, aztán kínzõ görcsös rángásokkal kísérve szép lassan balra bedõltem egy bokorba. A mami nem értett semmit csak ennyit mondott: "ezek a nehéz hátizsákok nagyon veszélyesek".
A másik taknyolás hegynek fel kiállva, akkora emelkedõ volt hogy a kerék az agyagos talajon nem elpörgött, hanem kiemelte a gép orrát, mire én szintén rángatózva hátrabukfenceztem a a bicóval együtt. Azóta a lassú lefeléknél, fõleg ha technikás kanyargós ösvényrõl van szó, mindig kilépek és a platformon állva megyek. Mostanra igen hasznos társam lett a PDM 645, pedig inkább DH mind XC pedál, de a nagy felületén egy puha tornacipõvel is el lehet tekeregni és 96 kilónál nem annyira érdekel hogy mennyit nyom.
Vinyisoft voltam vagyok és leszek eztán is...csak itt nem
Let's Rock!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Befelé viszonylag nehéz... Van ott az a vas izé... az a hajtókar.

Akkor az csakis valami Syncros esetleg CQP lehet! :) Biztos a mágnes húzza befelé, ami a talpában van! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Befelé viszonylag nehéz... Van ott az a vas izé... az a hajtókar.

Ha-ha:)...Még jó,hogy szólsz hol van a hajtókar, mert mikor összeszereltem észre sem vettem...:kapturek:
Lord Leslie legalább te velem vagy:)
Minél jobban fáj, annál jobban érzem, hogy élek!!!!.........Monti:)