Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A habverõ csapágyazása több karbantartást igényel (sokat kell nyomni bele zsírt), mint a shimanoé, de legalább egyszerû.
Én is abban reménykedek, hogy kitaláltak valamilyen nem lekopó felületkezelést.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

A xpedo engem is érdekelne, a drágább modellek magnézium teste nem olvad el gyorsan esõben?

ez jo kérdés de csak kitaláltak erre vmit h azért birja a vizet :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

crankbrothers-nél mennyire tartos a stopli? mert vki azt mondta nekem h az a habverö alak miatt hamarabb kopik talán mint az spd stopli. ez igaz lenne?

régen 2 féle stopli volt, amit adtak hozzá az olcsóbb, elég kopós volt, a másik jobbfajta az nem , mostmár csak a nem kopós van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A xpedo engem is érdekelne, a drágább modellek magnézium teste nem olvad el gyorsan esõben?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
aha ok egy fekete pont a ricsinek :P

xpedorol vki vmit? kinézetre és anyagfelhasználás szempontjábol jonak tünik. meg ebbe legalább már iparis csapágy van. én eddig csak szop*m a simánjo féle golyos -konuszos kapcsolattal...(agynál is meg pedálnál is nekem 1 idö után mindig meglazult.)

crankbrothers-nél mennyire tartos a stopli? mert vki azt mondta nekem h az a habverö alak miatt hamarabb kopik talán mint az spd stopli. ez igaz lenne?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Egy ismerõs szerelõmágus szerint Tom bácsitól mindent érdemes venni, csak pedált nem. A minap nézegettem egy régebbi MTBR-t és pont spd teszt volt benne. Nem tudom pontosan, hogy melyik Ritchey modell volt terítéken, de kevesebb pontot kapott, mint a Shimano és CrankBros vetélytársak.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
véleményeket kérnék szépen:

1. X-pedo SLCR avagy M-Force-3
2. Ritchey Comp V4
3. Ritchey Comp Pro V4

jöhet bármiféle tapasztalat, érv stb...

akinek netán lenne egy felesleges shimano pd 520 as bal oldali pedálja az feltétlenül szoljon !

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szereztem ma szerszámot SH pedálomhoz szétszedem már be is zsiroztam a csapágyakat, csak még egy kicsit kotyogott. huzok rajta még egy kicsit és reccs a tengely :wtf: :mad: :cry: pedig még szemmel is látszott h nagy volt a hézag, tehát még nem huztam tul..

kettébas*tt shimano h ilyen kis csicska kb 3 mm átméröjü tengelyt rakott bele...

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

hát az nem olyan biztos...
kb fél éve használom az ujonnan vett shimano pd 520 as pedálomat és a bal oldali elkezdett recsegö hangot kiadni ha odalépek neki. ma vettem észre h már egy kicsit kotyog a tengelyén is :( az igaz h mindennap használom szinte de akkor is csak ennyit birna?
szét lehet ezt vhogy szedni vagy lehet benne csapágyat cserélni? jo lenne bezsirozni de hogy a turoba lehet ezt szétszedni? :chin: a lelapolt rész után (ahova a 15ös kulcs felmegy) azután kell azt a fogazott részt csavarni?

Karbantartás nélkül csak a mûvirág bír ki 2-3 évet, ez nyilvánvaló... Újrazsírozás, rendszeres kenés mellett értettem ezt az idõt, plusz én a városban nem is akarom használni.
Sacred cows make the best burgers

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Elvileg speciális szerszám kell hozzá, én fogóval fogtam meg a fogazott részt, de vigyázni kell mert könnyen sérülnek a fogak, egy másik fogóval meg a pedáltestet.

ja fogoval probáltam most de nem adta meg magát. 1et ugrott a fogo a münyag kis fogazáson mondom inkább nem cseszem szét.
majd szerzek ilyen kis szerszámot és szétkapom szakszerüen :)
kössz a linket moratizo

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
fogott már vki a kezében crankbros acidet?
szimpatikusnak tünik képrõl. kb akkorának látszik mint a mallet csak kevésbé agresszív.
tom h új meg senki nem használt még, de más véleményére is kiváncsi vok .)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

áh nyugi ettöl nem kell tartani. ha esel akkor ugyis kiold :D hacsak nem butál erösre van állitva a rugoja.
megyek most megnézem de mivel lehet azt a fogazott részt lecsavarni? :) fogoval?

Van hozzá célszerszám! (egy mü. tekerõke)

http://www.bikemanne...ETOOLPDL/TL6035
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elvileg speciális szerszám kell hozzá, én fogóval fogtam meg a fogazott részt, de vigyázni kell mert könnyen sérülnek a fogak, egy másik fogóval meg a pedáltestet.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
áh nyugi ettöl nem kell tartani. ha esel akkor ugyis kiold :D hacsak nem butál erösre van állitva a rugoja.
megyek most megnézem de mivel lehet azt a fogazott részt lecsavarni? :) fogoval?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Hál' Istennek nekem is jól mûxik. Nekem tudjátok mi okozott gondot? Nem éreztem biztonságosnak a lefeléken, az tombolt az agyamban, hogy mi van,ha tanyálok, és nem tudom kiakasztani....:)
" A Cube el van vetve! "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szét kell szedni, kitisztítani, újrazsírozni. Azt a fogazott részt kell kicsavarni a a pedáltestbõl (a jobbos fordított menetes, a balos normál, de rá is van írva), sima kónuszos golyóscsapágy van benne. Vasárnap szedtem szét az enyémet, nem szerette a múlt heti tengelyig érõ pocsolyákat (egyet sem hagyhattam ki :) ).

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát az nem olyan biztos...
kb fél éve használom az ujonnan vett shimano pd 520 as pedálomat és a bal oldali elkezdett recsegö hangot kiadni ha odalépek neki. ma vettem észre h már egy kicsit kotyog a tengelyén is :( az igaz h mindennap használom szinte de akkor is csak ennyit birna?
szét lehet ezt vhogy szedni vagy lehet benne csapágyat cserélni? jo lenne bezsirozni de hogy a turoba lehet ezt szétszedni? :chin: a lelapolt rész után (ahova a 15ös kulcs felmegy) azután kell azt a fogazott részt csavarni?

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Akkor 2-3 évig nem lesz gondom vele... KIRÁLY!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem érdemes lecserélni, shimano pedálokhoz a gyári a legjobb, legalább 1-2 évig bírja ha sokat tekersz, ha keveset akkor örökké tart (az enyémben 10ezer km van és még semmi baja).
A legjobb ár/érték arányú pedált vetted meg.

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
A csomagban hozzá adott stoplit érdemes cserélni valami másikra? Vagy kezdõként szétgyilkolni jó lesz ez is? :)