Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Mi a véleményetek errõl a pedálról?
http://ebike.hu/term...al/dh-/-bmx/404

Érdemesebb lenne inkább beruházni erre?
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/5289

van érezhetõ külömbség?

hát én maradnék a dabomb-nál, egyszer volt ilyen ugyanilyen bike+-om és eltört a tengely szval ennyit errõl róla...
hát a dabomb meg talán erõsebb is, meg nem néz ki olyan veszélyesnek sem, és még sztem ugyan olyan jó a tüskéken a cipõ tapadása! meg persze jól néz ki! ;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Mi a véleményetek errõl a pedálról?
http://ebike.hu/term...al/dh-/-bmx/404

Érdemesebb lenne inkább beruházni erre?
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/5289

van érezhetõ külömbség?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger, komolyan nem használsz spd-t?

komolyan......csak aszfalton és nagyon laza terepezésnél...../akkor is keretes habverõt/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tigger, komolyan nem használsz spd-t?

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

CC-zgetek.
Szerintem muszáj az SPD fõként, ha könnyû- vagy pehelysúlyú vagy, mint én.
Egy rázós terepen rengeteget vesztessz azzal, hogy "próbálsz a gépen" maradni. Ezt én a Buda Maratonon tanultam meg, ami SPD nélkül szerintem 44 km tömény halálfélelem. (Élveztem!!! ;-) )
.

nekem meg spd-vel lenne az....szal ez szubjektív :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
CC-zgetek.
Szerintem muszáj az SPD fõként, ha könnyû- vagy pehelysúlyú vagy, mint én.
Egy rázós terepen rengeteget vesztessz azzal, hogy "próbálsz a gépen" maradni. Ezt én a Buda Maratonon tanultam meg, ami SPD nélkül szerintem 44 km tömény halálfélelem. (Élveztem!!! ;-) )
PD-M540-esem van, ami elsõ élményként szerintem nagyon jó, perszer én is estem vele már egy nagyot, de ez van. Meg kell tanulni.

Viszont arra vigyázzatok, hogy nagyon ritkán, de a pedáltest képes lecsavarodni a pedálszárról, ami olyan érzés, mintha kioldott volna a csat.
Hatalmasat lehet vele esni egy gyors szakaszon. Én szerencsére megúsztam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha azt írják hogy spd-kompatibilis akkor mûködik

zirp

zirp

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás
használ valaki ilyen pedál?

Feltöltött kép

Wellgo W-41

ket dolog erdekelne:
mennyire tartos, megbizhato

illetve mukodik-e a shimano m520 stoplijaval, mert egy cipo stoplival es a masik bicon a pedal mar adott...

koszi

-r-
2StUpId2ShIfT

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem 505 van, lassan 900km, de nem lehet leírni milyen frankó az egész így!
Tehát nekem bevállt, csak ajánlani tudom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
emberek!találtam használt spd-ket!3000 ft darabja.az egyik 505-ös a másik 535-ös.vélemény vagy esetleg tapasztalat ezekrõl?505-ös menne az országútira ez jó elgondolás?köszi a válaszokat elõre is

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mindig a patent vanfelül..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
az A520-ast néztem én is, gondolom súly miatt egyoldalas, de szerintem úgy van kialakítva, hogy a patent mindig felülre forduljon (tipp).
egy oútis haveromnak mintha ilyenje lenne, legalábbis shimano és semmi másra nem hasonlít... õt nem láttam forgatgatni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az m520 a legjobb ár-érték arányú spd pedál.

A sebesség mindent megold.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

ha jól látom, akkor az a520 egy oldalas.
szerintem már csak ezért is jobb az m-es, mert az két oldalas, szal pirosnál meg úgy általában nem kell pöcsölni az oldalakkal-belépéssel.
én m520-ast használok városban (is) csak ajánlani tudom. nem egy csúcsteljesítmény de ilyen áron gyak rendes platformot sem kapsz...

mar ha arra gondolsz, hogy van a pedal masik oldalan egy sima cipovel is hasznalhato resz. inkabb borulok, es megtanulom hasznalni rendesen az SPD-feluletet. mondjuk en a sima pedallal is jokat tudok esni, kivancsi leszek az uj filingre. a csucsteljesitmenyre sincs szuksegem, nem versenyezni akarok vele, csak feszegetni a hataraimat hetvegenkent, napkozben meg munkaba jarni. koszi a segitseget. azert nyugodtan elmondhatjak masok is batran a sajatjukat :DDD

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
ha jól látom, akkor az a520 egy oldalas.
szerintem már csak ezért is jobb az m-es, mert az két oldalas, szal pirosnál meg úgy általában nem kell pöcsölni az oldalakkal-belépéssel.
én m520-ast használok városban (is) csak ajánlani tudom. nem egy csúcsteljesítmény de ilyen áron gyak rendes platformot sem kapsz...

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
van ertelme varosi hasznalatra az 'a'-s valtozatot megvenni, vagy siman hasznalhato az 'm'-es is? a shimano weblapja szerint az elobbi "SPD Road Touring Pedal" mig utobbi "Off-Road Sport Pedal". egy trekking bicora kene ez az okossag, de ahogy olvastam a shomano "ajanlasat" kicsit elbizonytalanodtam. bar velemenyem meg mindig az, hogy siman jo az 'm'-es is. mert az ar sem elhanyagolando szempont. elore is koszi a segitsegeteket.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

egyébként a 3 hónapos 520-as pedálom alacsony sebességnél, nagy áttételnél húzás közben kioldott :S

Vagy kalimpál a bokád, vagy ami valószínûbb, tekerni kéne a kioldáshoz szükséges erõ állítócsavarján egy kicsit.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nálam egyik esetben sem, fõleg nem a nagy áttételnél. Mentem én fel a dombra meg mindenhova mint kés a vajba ;-)

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

A másik pedig egy teszt volt. Az út mellett jó vastag füves területen próbát tettem. Azaz nem oldottam ki és ha elesek a füves rész felfogja jobban az ütést. Kb az egyenes 90 foktól amikor 35-30 fok fele jártam azaz földnek csapódtam volna kioldott. Megismételtem és három esetben is ez történt!

nem mindig mûködik ez a móka

egyébként a 3 hónapos 520-as pedálom alacsony sebességnél, nagy áttételnél húzás közben kioldott :S

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Én mentem most szombat-vasárnap 187km-t. Ebbõl kb. 40-45%-a elég meredek vagy huzamosabb emelkedõkkel szabdalva. Sokkal nagyobb hatásfokkal lehetett tekerni, a lábaim kevésbé fáradtak el.

A másik pedig egy teszt volt. Az út mellett jó vastag füves területen próbát tettem. Azaz nem oldottam ki és ha elesek a füves rész felfogja jobban az ütést. Kb az egyenes 90 foktól amikor 35-30 fok fele jártam azaz földnek csapódtam volna kioldott. Megismételtem és három esetben is ez történt!