Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
pdm 515
~5-6éve.
ugyanazzal a stoplival. város, sár, esõ, hó, sólé.. semmi gond.
és egy idõ után reflexbõl megszokod.
Ha igényes vagy és van rá della, akkor esetleg valami keretes.
Könnyebb megtalálni, bekattanva kényelmesebb.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
miért nem jó a pdm 520?nekem csak az agyag szorult bele, minden keresztülfolyik rajta, szép is, nekem még bajom se volt vele, bár néha kiállva tekerésnél elengedi, és akkor térd a kormányba, pedig elég nagya rugóerõsség.bár 5000-ért ne várjon el sokat tõle az ember.amugy próbáld ki a pdm 515-öt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás
városi használatra milyen spd pedált ajánlanátok?
sártûrés nem szempont, viszont csilliárd ki-bekapcsolást bírnia kéne, eddig pd m520-ast használtam, nem nyûgözött le

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nekem pdm515 + shimano cipõ 5-6 éves. lasan ideje lenne stoplit cserélnem.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Az én Ritchey pedálomban, Scott cipõmben 15.000 Km van.
Nem látszik elhasználtnak még.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Valaki meg tudja nekem mondani mi az az idõtartam vagy használat (kb. km), amikor egy SPD pedált cserélni kell?
Tudom ez használat függõ, de most vannak jó árban és vegyek tartalékot? Vagy nem érdemes állni hagyni éveket?

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
köszi!
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ugyanúgy tartja a lábad.csak rá kell húzni.ajánlom a shimano m075-öt nagyon jó kis cipõ több barátomnak bevált.ára is elég kedvezõ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Hello Urak! :)

Most készülök életem elsõ spd cipõjének vásárlására.
A kérdésem a következõ lenne: igaz-e, hogy a csak tépõzáras, tehát csat nélküli cipõk kevésbé tartják a lábat?? Néztem a cipõket és legtöbbjük vagy fûzõs vagy tépõzáras.

Üdv. Copper
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Bocsi ha rossz helyre írtam de lehet hogy valaki tudna segíteni. Ha valakinek van felesleges alkatrésze a LOOK MTB pedálhoz kérem írjon nekem vagy hívjon. Ez a pedál szerintem 93-as évjárat lehet de nem vagyok biztos benne. A LOOK 3 szinben gyártotta volt a sárga a lila és a piros nekem ez van és nagyon szeretem a gond az hogy amibe a stopli bepattan Y alakú vas (két trox csavar rögzíti így cserélhetõ)egyik oldala eltört így a két oldalas pedál csak egy oldalasként mûködik. Ha van valakinek elfekvõbe ilyen pedálja akkor kérem segítsen természetesen nem ingyen kérem az árban megegyezünk és Budaörsi vagyok.Köszi a segítséget.

Laci
30-296-6822 vagy laszlo.dienes@citromail.hu

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Milyen módszerrel lehet megállapítani egy Eggbeater gyártási évét? Ui. van hozzá rebuild kit, de kétféle: 2002-es, illetve 2003+ pedálokhoz. Krenk testvéreket kérdeztem, de még nem válaszoltak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
klipsz szíjat hogy kell befûzni a pedálba úgy hogy az jó legyen? gondolom nem is mindegyik pedálra lehet ráaplikálni..
ha valakinek van olyan amire igen és megválna tõle, megvenném.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

A keretes spd-nek van azon kívül elõnye a sima spd pedálhoz képest, hogy védettebb a pedál és könnyebb rá visszalépni?

tisztább szárazabb érzés.

515M-rõl váltottam régi DX-re (teljesen ugyanaz a pedál belseje)
sokkal kényelmesebb, stabilabban ácsorogsz rajt.

ha kicsit is szeretsz lefelé zúgni, és belefér a bukszádba akkor inkább keretes

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem sok nem..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A keretes spd-nek van azon kívül elõnye a sima spd pedálhoz képest, hogy védettebb a pedál és könnyebb rá visszalépni?

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
http://www.mtbs.cz/f...=Cannondale2008

ez mi lehet? :) csak vmi sima kötést ad? :chin:
én arra tippelek h te döntöd el h hova rakod be a lábad :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ma visszaadtam a kölcsönpedált és újra felkerült a platform a gépre. kb 20 méter után az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy "hogy az istenbe tudtam spd nélkül bicózni?" életveszély! :P :D
terepen nekem bevált.

bp-n városi bicón egyelõre asszem még hanyagolom :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na az tuti:D fõleg hogy nálad ott a hegy...itt meg semmi nincsen...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

marha jó hogy nem csúszik le róla le a lábad!!sokkal veszélyesebb a városba spd-zni de ezt te is tudod...:)

ma is terepen voltam, pont ezért mondtam :)
a belvárosban (Székesfehérvár) elég keveset megyek, de ott is alig van meglepõ esemény, meg terepakadály, nem úgy, mint egy sziklás mászásnál, ahol minden idegszálam azt figyeli, mikor kell leugrani, mert megcsúszik a kerék :)

egyébként pont amiatt döntöttem úgy, hogy nem halogatom tovább az SPD-t a terepbicóra sem, mert aszfalton már eléggé megszoktam, és volt olyan emelkedõ terepen, amirõl tudom, hogy pedálkötésben sokkal könnyebben ment volna (laza sóderos nagyonmeredek pukli, meg ilyesmik, ahol kiállva már kipörög a kerék, mert csak löketszerûen tudom átadni az energiát, de nyeregben egy lábbal meg alig tudok olyan erõt kifejteni, hogy felmenjek.. szóval meg kell még szokni terepen, de nagy zsírság lesz!)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
háttö, zolkó, próbáld ki egyszer egy enyhe terepet valami olajos göncbe meg az spd-vel, persze bukóval.ott ha esel nem lesz sok bajod a ruhát meg nem kell félteni legalább:D
marha jó hogy nem csúszik le róla le a lábad!!sokkal veszélyesebb a városba spd-zni de ezt te is tudod...:)

én a betonlépcsõ élére estem rá a sípcsontommal.2 hete.azóta is lila meg fel van púpozódva:(