Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Sajna nincsen =\

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Na majd elmegyek Hervisbe, és megnézem. Nagyon érdekel már az SPD téma.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

5 rugós cipõ?:o Hát így már simán ki fogom merni próbálni SPD-t.

Korábban én már írtam errõl a cipõrõl. Sõt még képet is tettem fel róla. Nekem bevált!

Üdv,
mad_a

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem van egy vastag BBB-s ergo kamáslim hóban, fagyban (-8) kora délután meg már sárban tekertünk 1db sima zoknival. Itthon vettem észre hogy a kamásli és a cipõ közé és bemászott hó és sár folyamatosan olvadva szét áztatta a lábamon a bõrt, de nem Fázott!!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a kamasli alulrol nyitott akarmilyen jol van megcsinalva. ez a teli cipo meg totalisan zart. bele van varrva a beles, az a resz ami a bokanal kilatszik az vegulis egy nagy neopren vizallo "zokni".

amugy volt kamaslim, egy nike, de az valahogy felmegoldasnak tunt.

es mindkettot ugy vettem hogy le voltak akciozva. nagyker ar minusz 15%-ert hiba lett volna oket otthagyni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nekem alapvetõen a goretex-es nike sportcipõ egy vastag zoknival úgy -6 ig teljesen jó. (persze platform).gáz akkor van ha víz is van és ázik. akkor kell a jó télicipõ. (mert elõbb útóbb a kamásli is átázik)
meg elõfordul pl hogy le kell lépned netán gyalogolni hóban pláne oladófélben lévõbe, na ott b......od a kamáslit.

Bloke, nem tudom. guminõt csak ilyen 6 rongyosat vettünk egyszer ajándékba, minõségi darabot még nem láttam közelrõl :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

azért egy kamásli meg egy téli cipõ közt kb akkora a különbség mint egy gagyibb fajta guminõ, meg egy 50 rongyos luxuskurva közt.

magam részérõl soha többé kamásli.

ja, az 1 ik a túra közben , a másik meg után ereszt el :D

ma este mentem 1.5 órát 6 fokban olcsó shimi spd´s cipöben a HTn, báránybunda betét + leragasztottam az alját valami aluval.

Türhetö volt, de észrevettem, ha fázik a lábam tekerés közben, aztán a térdem is fikázik.
Kamásli nálam jól jön vizes terepen, de ha krva az idö csak platform + bakancs jöhet számitásba.
lehet öregség, de jól be kell csomagolni a lábakat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

azért egy kamásli meg egy téli cipõ közt kb akkora a különbség mint egy gagyibb fajta guminõ, meg egy 50 rongyos luxuskurva közt.

Mindenki a saját környezetébõl hozza a példáit. :D

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Egy jobb fajta guminõ és egy 50 rongyos luxuskurva közt már nem volna akkora a különbség? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Erre való a kamásli. Lényegesen olcsóbb, mint egy új cipõ.

nem akartam írni...:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

a nyari cipom igen szellos, abban eleg szepen el tudnak fagyni a labujjaim. plusz atmesz egy tocsan es csurom viz a labad. a teli full zart es vizallo.

meg igazabol mindket cipo akkora hogy normal zokni elmegy benne, de ha vastagabbat veszek fel, vagy kettot probalnek beleeroltetni akkor tuti elszoritana az osszes verkeringest.

Erre való a kamásli. Lényegesen olcsóbb, mint egy új cipõ.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

utcai 41/5, shimano 42..:)
jah, és ha nem vagy fagyos, akkor nem kell külön téli cipõ, én most is a nyáriban tekerek(sh-m072)
vastag zokni, és kész...
-2°C ban hegyrõl lefele 55-ös tempónál nem fázott a lábam..(országúton)

a nyari cipom igen szellos, abban eleg szepen el tudnak fagyni a labujjaim. plusz atmesz egy tocsan es csurom viz a labad. a teli full zart es vizallo.

meg igazabol mindket cipo akkora hogy normal zokni elmegy benne, de ha vastagabbat veszek fel, vagy kettot probalnek beleeroltetni akkor tuti elszoritana az osszes verkeringest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
5 rugós cipõ?:o Hát így már simán ki fogom merni próbálni SPD-t.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

hervisben fut ballance néven, 5 rugó körül, az adidasom jobb, de áráért ez is jó vétel volt

Tudom melyik az. Az se rossz. Enyim Hoferes.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Mi a barátnõmmel speci taho-t használunk és igazán kényelmes. Tavasszal pedig szeretném meglepni magam egy speci sport mtb-vel
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én anno 20euróért vettem egy osztrák áruházban ilyen Speci Taho-hoz hasonlító cipõt. Gondoltam arra jó lesz, hogy kipróbáljam az SPD érzést. De végülis bevált, mind az spd mind a cipõ. Azóta is abban bringázom és tök kényelmes.

hervisben fut ballance néven, 5 rugó körül, az adidasom jobb, de áráért ez is jó vétel volt

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Már sokszor leírták, cipõn nem érdemes spórolni. Nekem az elsõ cipõm a legalapabb Shimano országúti modell volt, nem esett jól benne bringázni.

Én anno 20euróért vettem egy osztrák áruházban ilyen Speci Taho-hoz hasonlító cipõt. Gondoltam arra jó lesz, hogy kipróbáljam az SPD érzést. De végülis bevált, mind az spd mind a cipõ. Azóta is abban bringázom és tök kényelmes.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

akkor menj be egy boltba es probalgass fel parat. nekem a shimano cipom ugyanugy 43-as mint az utcaim.

Mindenkeppen probalj fol egy parat, fogadd meg tamaska tanacsat! Nekem utcai 41, es Gaerne Vertical is 41, de pl. egy 41-es Sidi hosszban ugyan jo volt, de keskeny volt, es szoritott nagyon felprobalasnal.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
utcai 41/5, shimano 42..:)
jah, és ha nem vagy fagyos, akkor nem kell külön téli cipõ, én most is a nyáriban tekerek(sh-m072)
vastag zokni, és kész...
-2°C ban hegyrõl lefele 55-ös tempónál nem fázott a lábam..(országúton)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr