Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2011. június 03. - 16:20
Ha szorosabbra állítod a kioldót akkor is?
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 03. - 16:10
adjatok már valami ötletet, hogy mit csináljak a stoplival, folyamatosan nyikorog a pedálban (pd-m 520)
Team Heavy Pedal - Szeged
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. június 02. - 19:42
Nem iparist.
Shimanót keres. Pl.
SHIMANO PEDÁL - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO PEDÁL - 2005 - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO PEDÁL - ALUMINIUM KERET - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO PEDÁL - MÛANYAG KERET - Bringa Butik Webáruház
Shimanót keres. Pl.
SHIMANO PEDÁL - 2005 - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO PEDÁL - ALUMINIUM KERET - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO PEDÁL - MÛANYAG KERET - Bringa Butik Webáruház
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 02. - 11:48
Értem én, hogy nem értitek. :-)
De nem a nyereg a probléma. A nyergem az hibátlan:
A problém a kövtkezõ: A csípõmben a forgó el van fodulva "x" szöggel. Ez eredményezi a fájdalmat. Emiatt másképp forog a csípõmben tekerés közben.
Viszont úgy döntöttem, hogy elõször egy kombinált SPD/Taposó pedált veszek. Ebben kérném a segítségeteket. Milyen ipari csapágyas kombináltat javasolnátok? Köszönöm a választ.
De nem a nyereg a probléma. A nyergem az hibátlan:
A problém a kövtkezõ: A csípõmben a forgó el van fodulva "x" szöggel. Ez eredményezi a fájdalmat. Emiatt másképp forog a csípõmben tekerés közben.
Viszont úgy döntöttem, hogy elõször egy kombinált SPD/Taposó pedált veszek. Ebben kérném a segítségeteket. Milyen ipari csapágyas kombináltat javasolnátok? Köszönöm a választ.
Soha ne hagyd abba a csüggedést!
Írta 2011. június 01. - 21:51
bts hc comp és a spyral botchy pin tényleg ilyen 400-450gramm körül mozognak?
Írta 2011. június 01. - 21:26
Nem derék. Csipõ.
A csipõizület is benne van a körmozgásban, bár szerintem messze nincs annyira kényszerpályán egy spd pedálnál, mint a térd. Egyébként lehet segítene egy több szabad mozgást adó patent pedál.
A csipõizület is benne van a körmozgásban, bár szerintem messze nincs annyira kényszerpályán egy spd pedálnál, mint a térd. Egyébként lehet segítene egy több szabad mozgást adó patent pedál.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. június 01. - 20:45
Igen szerintem is elsõ körben emelnék a kormányon ill. próbálnám a nyerget elõre ill.hátra tolni ill. lejjebb engedni fél centit ill megpróbálni a billentését elõre hátra vagy még nyeregcsere.
Írta 2011. június 01. - 20:32
Inkább a nyereg és kormánymagassággal kéne játszanod, a pedál szerintem sem lesz megoldás.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 01. - 17:59
Ezt én sem értem.
Írta 2011. június 01. - 16:04
Hogy függ össze a pedál a csípõddel ? A pedálban is van játéka a lábadnak.
Marci
Írta 2011. június 01. - 13:26
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Legtöbbször csak városban tekerek. Jelenleg egy M520-as pedált használok és egy Speci sport MTB cipõt. Viszont más sportok hosszú ideje túlzásbavitele miatt, :-) csípõ és ülõideg problémáim vannak. Az orvos - aki jómaga is sportoló volt - azt javasolta, hogy a pedálomat cseréljem le hagyományos taposóra, mert az kíméletesebben fog bánni a csípõmmel. Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy milyen ipari csapágyas taposót javaoltok, ami minõségben hasonló az M520-hoz? Az ár nem - annyira - lényeges. Elõre is köszönöm a segítségeteket! Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. Legtöbbször csak városban tekerek. Jelenleg egy M520-as pedált használok és egy Speci sport MTB cipõt. Viszont más sportok hosszú ideje túlzásbavitele miatt, :-) csípõ és ülõideg problémáim vannak. Az orvos - aki jómaga is sportoló volt - azt javasolta, hogy a pedálomat cseréljem le hagyományos taposóra, mert az kíméletesebben fog bánni a csípõmmel. Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy milyen ipari csapágyas taposót javaoltok, ami minõségben hasonló az M520-hoz? Az ár nem - annyira - lényeges. Elõre is köszönöm a segítségeteket! Üdv.
Soha ne hagyd abba a csüggedést!
Írta 2011. május 28. - 10:08
time atac-z-rõl mit lehet tudni? vagy milyen keretes, nem túl nehéz pedált érdemes am bringára? a jelenlegi syncros pedáljaimmal nem vagyok elégedett. az egyetlen elõnye, a súlya.
Írta 2011. április 29. - 13:51
Én úgy tudom, hogy csak a csapágyazásban van eltérés. A 770-es "iparis" az 540es meg kónuszos talán.
Nincs abban semmilyen ipari csapágy. Ugyanaz a kettõ. http://techdocs.shim...69830625590.pdf
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 29. - 13:43
Írta 2011. április 29. - 09:06
Az 540es és 770es pedál között a feliraton kívül mi lehet a különbség ?
Én úgy tudom, hogy csak a csapágyazásban van eltérés. A 770-es "iparis" az 540es meg kónuszos talán.
Írta 2011. április 28. - 23:17
Az 540es és 770es pedál között a feliraton kívül mi lehet a különbség ?
Marci
Írta 2011. április 27. - 18:29
Ahha, trükkös! Köszi! Naivan azt hittem hogy majd "pedálkulcs"-ra találok valamit, de nem.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. április 27. - 18:22
pl Park Tool Shimano® TL-PD-40 bearing shaft removal tool
/ http://www.parktool....-pedal-overhaul /
lassu vagyok
/ http://www.parktool....-pedal-overhaul /
lassu vagyok
Írta 2011. április 27. - 18:18
Shimano TL-PD40 (Y-42A 09000) Special Tool
SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház
Írta 2011. április 27. - 18:12
Milyen szerszámmal lehet 520-as pedált szétszedni, hogy a csapágyhoz hozzáférjek?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_