Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Helló,
Kicsit több mint fél éve használom az elsõ spd cipõm, és mostanában lettem rá figyelmes, hogy folyamtosan nyikorog a CIPÕ!! Nem is a pedál, a cipõ. Mit lehetne vele cisnálni??
Leszedtem, letakarítottam a stoplit, a csvavarokat bezsíroztam, de semmi változás. Baromi zavaró, hogy minden tekerésnél csipog.. Olyan mintha valami ezer éves bringán ülnék, pedig nem is aból jön a hang.. :D

Mik a tapasztalatok ezzel?

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Rájöttem végre hogy is mûködik!A parafán tényleg volt egy kis ablak,de nekem kellett kivágni,gyárilag csak perforáció.Viszont a shimano lapocska nem jó bele több okból,úgyhogy vészmegoldásként visszaraktam a régit,azzal a különbséggel hogy megforditottam igy a nagyjából ép menetes része került oda ahova nekem kell.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nem sikerült kicserélnem azt a lemezt...Kivettem a talpbetétet,alatta egy parafa-szerû betét volt a sarok részénél 2 csavarral.Kitekertem a csavart,de meg sem mozdul.Oda van ragasztva?Nem szeretnék hülyeséget csinálni,nem erõszakoskodtam vele tovább.

Egy cipész esetleg nem értene jobban a cipõhöz ? Õ jól vissza is tudja ragasztani.
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Nem sikerült kicserélnem azt a lemezt...Kivettem a talpbetétet,alatta egy parafa-szerû betét volt a sarok részénél 2 csavarral.Kitekertem a csavart,de meg sem mozdul.Oda van ragasztva?Nem szeretnék hülyeséget csinálni,nem erõszakoskodtam vele tovább.

Ha kivetted a talpbetétet, a parafaszerû betétet a cipõ belsejében a lemez fölött nem lehet kinyitni, hogy hozzáférj a lemezhez? Volt chain cipõm, az volt így megoldva, hogy ha kivettem a normál talpbetétet, akkor még nem láttam a lemezt, fel kellett még nyitni a talpat is belülrõl a lemez fölött. A lemez és a talp között még volt egy kis vízzáró fólia is.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
You'll never walk alone!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A tied még garantáltan nem kopott el. Az összes mtb patentpedál kotyog minden irányba. Húzd meg jobban a cipõ talpán a csavarokat.

a meghuzassal nincs semmi gond :) de akkor nem foglalkozok vele. csak szeretem, ha total patent minden.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy értem az alját, ami a cipõ talpával egy síkban van, járáskor csattog. A pedálba illeszkedést ennek a felületnek a kopása nem befolyásolja. Így már megfelel? :)

Én arra gondoltam, ami leér a földre járáskor. Azon fekszik fel a stopli a pedálon.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Pedig az alja kopik el, ott ahol felfekszik a pedálra.

Úgy értem az alját, ami a cipõ talpával egy síkban van, járáskor csattog. A pedálba illeszkedést ennek a felületnek a kopása nem befolyásolja. Így már megfelel? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem 4000 felett van benne, direkt megnéztem, csak egy kis fényesedés van elöl-hátul, még nagyon sok kell, hogy elhasználódjon. Gyanítom tízezrek. Ha az alja kopik, az nem érdekes, a belsõ része kattan a pedálba.

Pedig az alja kopik el, ott ahol felfekszik a pedálra.

mennyi egy ilyen stoplinak az elettartama? ill milyen gyakran kell cserelni? annyit vettem meg eszre, bar ettol nem hiszem, hogy pattogas lenne a jelenseg - hogy a jobb oldalon, amikor huzok, akkor van egy kotyogasa. korabban nem volt, illetve a bal oldalon most sincs. egyertelmuen a stopli miatt van, mert probaltam minden oldalon. csavarok rendesen meg vannak huzva.

alig fel eves, kb 1500kmel.

A tied még garantáltan nem kopott el. Az összes mtb patentpedál kotyog minden irányba. Húzd meg jobban a cipõ talpán a csavarokat.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha a talpbetétre gondolt, akkor benéztem, úgy értettem a csavart nem tudja kitekerni a fém alkatrészbõl a menet szakadás miatt. A talpbetét nálam simán kijön, nem tartja semmi.

be kell zsírozni a menetet idõnként

tavaly télen én is megfeledkezte róla, szóval pár hónapja a stoplit úgy vágta le a szomszéd róla valahogy, bent a gépmûhelyben

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Mindig tanul az ember valami újat!
KÖszönöm a segitséget!
You'll never walk alone!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha a talpbetétre gondolt, akkor benéztem, úgy értettem a csavart nem tudja kitekerni a fém alkatrészbõl a menet szakadás miatt. A talpbetét nálam simán kijön, nem tartja semmi.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
az nem az a csavar ami a cipõ talpában van...

belülrõl kiveszed a talpbetétet,és ennyi.ott már látni fogod mit-mivel-hogyan tudod kiszedni a helyérõl

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Basszus ilyenem még talán van is!Csak azt nem értem,hogyan tudnám kivenni ezt a helyérõl...Elvileg cserélhetõ a talpa,de én a cipõ orránál látok 2 csavart és ennyi(mi tartja a cipõhoz a talp többi részét? )

Az enyémet fix fém csatok is tartják, talán ragasztva is van, nem szedném szét a cipõt emiatt. Flexel legyalulnám a csavar fejét, akkor a stoplinak is annyi, de legalább kijön. vagy beteszel valami keményet a talpába, kitömöd rendesen, akkor talán le tudod fúrni a csavar fejét.

Esetleg próbáld meg, hogy belülrõl valamivel nyomod kifelé a csavart és úgy tekered, talán kijön.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
800-900Ft-ért lehet kapni! Én anno ebike-ról vettem!
http://ebike.hu/term...rtólemez plate/

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Azt kérdezte hogyan lehet javítani, válaszoltam. :)

Igen, ez az, de biztos kapható itthon is, szerintem majdnem minden üzletben. Vagy a multi-release változata, amit írtál is.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Basszus ilyenem még talán van is!Csak azt nem értem,hogyan tudnám kivenni ezt a helyérõl...Elvileg cserélhetõ a talpa,de én a cipõ orránál látok 2 csavart és ennyi(mi tartja a cipõhoz a talp többi részét? )
You'll never walk alone!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
f***t....

Kell neked egy ilyen. Cipõ talpbetétjét kiveszed, és kicseréled a lemezt.

Feltöltött kép

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Biztosan lehet javítani nagyobb átmérõjû (esztergált) csavar + nagyobb menet fúrása a fémbetétbe, de gyanítom ez többe kerülne, mint amennyit ér az egész.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Sikerült megszakitanom a menetet az spd-m (SIDI) stopliállátásánál.Valószinûleg a fõ gond az lehetett,hogy már elkezdett rohadni az a kis valami (amin a 4 csavarnak alakitottak ki helyet)amibe be kell tekerni a stopli csavarját.Húzom-húzom és nyekk körbeszaladt a csavar...
Hogyan lehet ezt javitani,illetve lehet-e igy használni,hogy gyakorlatilag 1 csavar fogja normálisan,a másik meg csak van?
You'll never walk alone!