Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

vagy az elsõ napokban rendesen be kell gyakorolni a használatát...

ezzel nem értek egyet

Tényleg embere válogatja. A haveri körömbõl 1 csóka nem esett csak az spd-re váltás után, mindenkinek volt néhány gyönyörû esése kezdetben. De ha hozzászoksz, akkor már függõ leszel, nem is akarsz spd nélkül tekerni.
Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ezzel nem értek egyet

ezt leginkább embere válogatja. nekem volt pár izmos zakóm mire belejöttem.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Én se. Kb. 10 perc alatt meg lehet tanulni ki lépni a rendessel. És simán pofára lehet esni 1 év után is, ha bénázol mint én. A minden irányba oldó stopli nem jó semmire...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

a hagyományossal biztosan esni fogsz az elején.

ezzel nem értek egyet
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
vagy az elsõ napokban rendesen be kell gyakorolni a használatát...

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
tangens-t kiegészítve

Szerintem tanuláshoz mindig ez lenne az ideális (sajnos montis pedálokhoz nem ezt adják, külön kell megvenni és a legtöbb boltban rendelni kell), a hagyományossal biztosan esni fogsz az elején.
Ha veszel, akkor pár év után, ha elkopott, akkor meg lehet próbálni újra az eredetit amit a pedálhoz adtak. Akkor már biztonságos az is.
Ha van több éves rutinod, akkor nem érzel már különbséget a kettõ között.

Ugratás (akármekkora) tényleg veszélyes. Kiszámíthatalan esésénél ez szinte biztos, hogy leold, ez a legnagyobb elõnye.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
nem csak boka kifelé mozdulattal lehet oldani, hanem ki is lehet tépni felfelé, ill. talp kifelé billentésével is. ha vészfékezel, azzal a mozdulattal is old, ahogyan letépnéd a lábad a pedálról önkéntelenül. szerintem városba (vagy ha fura módon országúton montis pedált használsz, oda is) ideális, amióta ilyet használok, nem borultam, pedig elõtte 2havonta simán. egy hátránya van: ugrálni nem lehet vele, már oldott nekem ki ugratáskor, na az fájt...

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Shimano stopliknál mi a különbség azoknál amikhez azt írják,hogy "városi használatra"?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
annyit erdemes eszben tartani hogy tul sok ki-bedokkolast ez a muanyag bizbasz nem fog kibirni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszönöm szépen a tippjeiteket, majd észben tartom, ha ilyesmire kerülne a sor (:

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagy csavarhúzó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
igen, lehet szettorne, ha azzal probalnad kifesziteni. de kezzel amugy is nehez, mindenfele erokar nelkul.

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
tehát a lényeg azt mondod az, hogy amit a mûanyag nem bír szétnyitni puhaságánál fogva hogy kiszabadítsa magát, ahhoz rá kell segítenem valamilyen szerszám(okk)al?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
minden alkalommal ez tortenik, amikor dokkolsz, vagy kioldasz :)

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
ezt a szétfeszítést többféleképpen képzeltem el és mindahányszor megfájdult a szívem, lehet tényleg hagyom... úgysem gyûri annyit (egyelõre?), hogy felemásra lazítsa-koptassa az spd-t

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kicsit szet kell fesziteni

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

osztom a véleményed, barátnõmnek ugyanezt kombót szereztem be, szereti, de csak bótbajáráshoz papucsban párszáz méterre, többre azért nem olyan jó. ha mégis ki szeretném venni, akkor hogyan tegyem? egyszer megpróbáltam úgy, hogy kilazítottam csutkára a kioldási feszességet -vagy hogy a pékbe mondják- és megpróbáltam kifordítani kézzel, de nem sikerült. azóta nem próbálkoztam (-:

nem tudom, még nem szedtem ki én sem, de lehet benne is hagyom

amúgy a papír szeint csavarhúzóval kell kipiszkálni

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

hétfõn feltettem az 520-as pedálra azt a mûanyag taposó részt egy napra, de igazából annyira nem is venni észre, hogy ott van (városban), hogy le sem szedem

gyakorlatilag minden induláskor lefelé néz, így az spd belépésnélk nincs probléma

persze normál cipõvel ez pont hátrány, meg túl keskeny is, de alkalomszerû, városi használatra megfelel

osztom a véleményed, barátnõmnek ugyanezt kombót szereztem be, szereti, de csak bótbajáráshoz papucsban párszáz méterre, többre azért nem olyan jó. ha mégis ki szeretném venni, akkor hogyan tegyem? egyszer megpróbáltam úgy, hogy kilazítottam csutkára a kioldási feszességet -vagy hogy a pékbe mondják- és megpróbáltam kifordítani kézzel, de nem sikerült. azóta nem próbálkoztam (-:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
hétfõn feltettem az 520-as pedálra azt a mûanyag taposó részt egy napra, de igazából annyira nem is venni észre, hogy ott van (városban), hogy le sem szedem

gyakorlatilag minden induláskor lefelé néz, így az spd belépésnélk nincs probléma

persze normál cipõvel ez pont hátrány, meg túl keskeny is, de alkalomszerû, városi használatra megfelel

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Közben visszaolvastam és megvan a válasz.