Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
eBájkról:

Shimano PD-M520 9e Ft + Shimano SH-M021 11,5 e Ft = 20,5 e Ft

www.mtbr.com -on illetve a www.freeweb.hu/testbike -on illetve a
www.mountainbike-magazin.de -n a PD-M520-at nagyon megdícsérték!
A cipõ meg ízlés/pénztárca kérdése..

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,302 posts
De 10 alatt van ACOR is, nem? Bar ezekrol az alkatreszekrol igen ritkan lehet hallani

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
10 alatt találsz szerintem spd-t
shimano, vagy ricsi alapokat.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
igen, igen arra gondoltam. volt egy jó pedálom -bontrager??talán..-azt is guberáltam vhol, ilyen dupla szijjas klipsz volt rajta, tehát a hagyományos elõtt volt még egy szij. De egy aszfaltos oldalt csúszásnál leszakadt a pedálkeret, meg minden fittyfene bal oldalt. Bár, ha 10 papír alatt van SPD, akkor olyan 25bõl kijövök csukával együtt, akár ujonnan is nem? No, szétnézek.

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
De, szerintem is! Már amikor elküldtem akkor esett le nekem is... mekkora láma vagyok! :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha nem nézem félre, akkor savanyu a régi szíjas/müanyagos "cipõlekötésre" gondol.. avagy nem...

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Shimano PD-M520 nagyon jó! eBike-on 10e alatt!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
szerintetek lehet még valami tisztességes klipszhez való pedált kapni? Én olyan konzervatív-no, meg csóró- vagyok... meg így lehet csavarni a bótba is bármilyen cipõben.
Vagy nézzek szét a retrobájkban pedálért?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én multkor feldobtam egy B+ platformot, mondom an mégis...
az elsõ pakánál való lemenésnél mindkét lábam úgy esett le, ahogy annak rednje és módja :D

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
én is így vagyok ezzel az új pyxisemen már volt spd így a régi bringámon is rajtahagytam és komolyan hiányérzetem van ha nem abban tekerek!! :) Ez van függõk lettünk!!
join your life, join your bike

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Nekem pro-m van,de semmi bajom nincs vele pedig van már benne egy pár kilométer!
Egy tizesért vettem cipõvel együtt persze csak a pedál volt egy tizes,de a kettõ így volt akcióban.
Tehát nekem bevált és király ez a spd már nehezen válnék meg tõle.
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

baky

baky

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

A Pro csapágyazását viszont sok user szidta az mtbr-en.

Nem véletlenül; egyik ismerõsömnek is elég hamar elkezdett kotyogni, de nem vadult el, úgyhogy tûrhetõ a helyzet. Mondjuk egy Ritchey Pronál nem illene ilyen kompromisszumra kényszeríteni minket.
Comp csapágyazásáról nem tudok semmit ...

:mypage:

Tíz féle ember létezik a világon: egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
A Ritchey oldalt természetesen én is megnéztem, de nem viszik túlzásba az ismertetést. Az ott szereplõ adatok alapján a két pedál csapágyazása más, valamint +20g a Comp javára. A Pro csapágyazását viszont sok user szidta az mtbr-en. De nem tudom hogy nincs-e valami más konstrukcióbeli, vagy mûködésbeli különbség.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
http://www.ritcheylogic.com/

Ár/Érték arányban általában a Comp szériás cuccok elég jók.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Üdvözlet mindenkinek!Érdeklõdnék,hogy tudja-e valaki pontosabban,hogy a '03-as szériás Ritchey Comp és Pro patent pedálok között milyen különbség van, és ennek mi a gyakorlati következménye.
Magyarul melyiket érdemes(ebb) megvenni (az ár/értéket is nézve)
Köszi, és bocs ha túl lamer kérdésnek tûnik.
T.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jóvanna. ;) Puszííííííííííííí

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Héééló!!!
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

Puha Adidasom van, amit Gulyás úrtól vettem.

Misinek is 44-es a lába? Hmm. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Én ez alatt a másfél év alatt annyira megszerettem az spd-t hogy már nagyon szokatlan ha a nélkül kéne mennem és nekem a shimano cipõ és pedál jól funkcionál és megszokja az ember egy jó hét alatt. Persze én is estem az elején kettõt. :)
Egyszer megakartam nézni nincs-e leengedve az elsõm és utánna jöttem rá hogy nem klipszeltem ki a lábam a másik meg mikor egy meredek emelkedõn megálltam keresztbe és a hegyre felé lévõ lábamat klipszeltem ki nem ami lefelé volt így sikerült egyet dölnöm azaz tanuljatok a hibáimból, mint ahogy én is tanulok más eséseibõl! na üdv!
join your life, join your bike

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az 520 az normál pedálkulccsal szerelhetõ fel, a másik csak 8-as imbusszal, valamint az 520 (az 515 utódja - nekem is ilyen van, és évek óta használom elégedetten) tömítési része egy nagyobb darab mûanyagot hagy szem elõtt - elvileg sérülhet.
Viszont egyiknek sem túl jó a sárral, valamint hóval (--->jég) viszonya. Ugye a cipõ felszedi a sarat, ha lelépsz a földre, majd amikor visszalépsz a pedálba a hó jéggé tömörül, és nehéz rendesen bekattanni.
Nem vészes, csak van jobban "szellõzõ" spd is. Ha most kezded az egészet, akkor nyugodtan megveheted.
H a fentieket megfogadod - és ránézel a Ritcheyre, látod, hogy azon átesik minden. Nem véletlen, mert a dizájn a Shimanotól van...
A csapágyas dolgokat meg szerintem az elsõ hozzáértõ szervizben be tudják rögtön állítani, mert nekem úgy tûnt, hogy egyszerûen csak laza.

A cipõ nem a legkeményebb talpú, egy diadora pl. jóval hatékonyabb, viszont a kemény talp kényelmetlen járást jelent. De tekerni veszed, szal...