Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Eerie!

Hát végülis ügyesen megadtad a másik alternatívát: Puhább talpú cipõ és peremes patent pedál. Ami alapján dönteni lehet:ár, kényelem, akarsz-e a cipõben járni is vagy csak tipegni?
Nekem hosszas (tényleg) vívódás után a kis pedál, kemény cipõ verzió lett. És így egyáltalán nem nyom.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

azt olvastam, hogy az eggbeater csak kemény talpú cipõvel jó, mivel kicsi a taposófelület, ezért a puha talpú cipõben nyom. valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy tényleg igy van e?

Csak nagyjából tudok válaszolni. Ugyan egyáltalán nem nyomja a talpam az eggbeaterem, viszont nem tudom, hogy a Shimano 058 kemény talpú cipõnek számít vajon (gondolom nem, mivel nem az a kimondott versenykategória), viszont a pedálom Candy SL. Pont azért vettem, hogy szükség esetén utcai cipõben is tudjam használni, lehet neked is érdemes megfontolni. Persze lehet, hogy a sima eggbeater sem nyom... ;)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Szerintem ez mindenkivel megesik egyszer-kétszer.
Én az utcánkban próbálgattam elõször az SPD-t. Tetszett, könnyen bele tudtam lépni, meg minden. Aztán mire a házunk elé értem, és meg akartam állni, valahogy teljesen kiment a fejembõl, hogy mi is van a lábamon. Álló helyzetben szépen eldõltem oldalra. Mondanom sem kell, pont kint egerészett a fél utca... Kicsi volt a röhögés...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

csatlakozom nekem is nagyon bejön ultio bicaja csak azon röhögök hogy most mindenkinek olyan képe van fenn ahol a bringa makulátlanul tisztán áll a csiszolt parkettán (én is csináltam ilyeneket:) ) és ez az elsõ és utolsó képem ahol ilyen tiszta szobában ilyen tiszta bringa látszik!!!
eggbeateres dolog nekem új de el tudom képzelni hogy lehetséges!!

A városligetben csináltam képeket, ahol még tiszta a bicaj.
És megvolt az spd rendszer beavatása. És igen, egyszer én is eldõltem, mert nem váltott pontosan a hátsó váltó és azt néztem menetközben emelkedõn, hogy akkor beesik-e a lánc a küllõk és a fogaskerék közé vagy nem, persze beesett, én meg dõltem, igaz álló helyzetben és hiába volt a jobb lábam kicsatolva, persze balra dõltem. De semmi komoly nem történt.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
csatlakozom nekem is nagyon bejön ultio bicaja csak azon röhögök hogy most mindenkinek olyan képe van fenn ahol a bringa makulátlanul tisztán áll a csiszolt parkettán (én is csináltam ilyeneket:) ) és ez az elsõ és utolsó képem ahol ilyen tiszta szobában ilyen tiszta bringa látszik!!!
eggbeateres dolog nekem új de el tudom képzelni hogy lehetséges!!
join your life, join your bike

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
azt olvastam, hogy az eggbeater csak kemény talpú cipõvel jó, mivel kicsi a taposófelület, ezért a puha talpú cipõben nyom. valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy tényleg igy van e?

(ultio nagyon szép lett a bringád)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ezért verem le a jobb lábamat csak elindulás után ;)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Ez olyanmint a sí ha ugyes vagy úgy tudod lerugdosni a havat vagy sarat hogy az bekattanjon!! Persze mindenkinél elõfordul hogy akkor sárba lép hogy azt félóráig vakargathatja!! Kedvencem mikor nagyon nagy sár van és mire az egyiket megtakarítod addigra a másikkal megint belesüppedtél a sárba!! :):)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
jó a legjobb megoldás az egg beater...
és friss tapadós hóban, ha lelépsz megnézem, hogy úszod, meg teli stopli nélkül.
szerencsés esetben elég ha elinduláskor a pedált rugdosod egy picit oldalról.
(nagy sárba már rég tekertem)
amúgy 515ös spdm van-e
Feltöltött kép

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
itt kezdõdik hogy milyen a pelálod meg a cipõd meg mennyire vagy ügyes de egy kis hótól illetve sártól még vissza kell tudnod akasztani az spd-t!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hóban más a dolog...
me ha lelépsz, akkor mire "kitisztitod" a stoplit, hogy vissza tudjam akasztani, háát..
a pedál meg felülete tükörjég volt :)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
hát ez jó nekem meg az emailem atisch@freemail.hu!! Vak szerencse!! Na nekem ma hóban is jól ment az spd csak hajtani kell és akkor nem dölsz el!!

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ja :) Egyszer nekem is elég balszerencsésen sikerült eldõlnöm oldalra a pedál miatt az országútimmal, a kosszarv alakú kormányom nem bírta a dolgot és az alja eléggé behajlott, nem volt értelem kikalapálni se :clap:, lehetett cserélni :cry:
Azóta adok a kormány minõségére is és nem csak az árára és súlyára :)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Akkor holnap majd gondolunk rád!! A másik esésem meg azt hittem kevés a guminyomás az elsõ kerekemben és persze ripsz-ropsz megálltam csak aztán ugrott be hogy még be vagyok klipszelve és megveregettem a vállam a betonnal!!:):)
Na de különben katona dolog nem hagynám ki az életembõl!!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

hamár, akkor tudsz kilépni, meg be amikor akarsz az már jó!
én a boltban vagy 5percet szenvedtem azzal, hogy beakasszam legalább az egyik lábamat.
aztán kimentem, megin 5perc míg újra beakadt + ~20-30méter míg beakadt a másik klipsz is, igenám, de eddigre elértem a zebrát és meg kell állni.
megálltam
...
mellettem pocsolya volt.
jó volt. :D
de a bolos is nagyott nézett, amikor elkezdte bedobozolni én meg rászóltam,hogy tedd már fel léccives ezzel akarok hazamenni.

Hááát én se 1 perc alatt akasztottam be a lábam a pedálba a szobában! Az éles tesztelés még hátravan! Új bicaj, új pedál, új cipõ, meglátjuk, mi sül ki belõle! Holnap délelõttre tervezm a próbát.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Jó olvasni, hogy nem csak én zakóztam idétleneket friss SPD-vel. Sosem felejtem el a szánakozó tekinteteket, ahogy oldalra eldõltem mint egy zsák:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hamár, akkor tudsz kilépni, meg be amikor akarsz az már jó!
én a boltban vagy 5percet szenvedtem azzal, hogy beakasszam legalább az egyik lábamat.
aztán kimentem, megin 5perc míg újra beakadt + ~20-30méter míg beakadt a másik klipsz is, igenám, de eddigre elértem a zebrát és meg kell állni.
megálltam
...
mellettem pocsolya volt.
jó volt. :D
de a bolos is nagyott nézett, amikor elkezdte bedobozolni én meg rászóltam,hogy tedd már fel léccives ezzel akarok hazamenni.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Én már állítottam a rugón, most úgy érzem, könnyû a ki és belépés, d emég csak szobában próbálgattam

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én úgy tudtam hozzászokni, hogy egy ideig a jobbik lábamat nem akasztottam be, hanem csak rajta volt a pedálon.
ahogy megevttem a pedált+cipõt az elsõ zebránál elnyaltam :)
(túl erõsre volt beállítva a rugó)
de olvasgasd a topicot visszább, bizti van benne pár tipp

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Ultio: Tényleg oda állítsd be ahova jól esik nekem a felénél kicsit elõrébb van!! A bizonyos megszokási periódus alatt max egy hét azért vigyázz mert nekem is sikerült kétszer esnem!! Fõleg a városban olyan hamar megfeletkezik az ember az elején hogy be van klipszelve a lába! Meg egyszer megálltam felfeléúton valamelyik hegyre és azt a lábam klipszeltem ki amelyik a hegy felé nézett és nem azt ami a völgy felé és így szépen döltem egyet a haverom meg szakadt a röhögéstõl!! De én már nem is szeretek spd nélkül menni!! :):)