Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Én úgy vélem hogy csak sprintnél jön ki a hatása,valamiért nem tudok hosszútávon(5-10 km-en túl)folyamatosan körkörösen pedálozni.

Azért az SPD-nek nem csak az az elõnye, hogy körkörösen tudsz tekerni (ezt meg lehet tanulni platform-mal is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
...történt velem hogy egyszer otthon felejtettem a bringás cípõmet egy verseny alkalmával(és persze hogy a helyíszinen derült ki ez,mert mindig így van ez!).
Szívtam is a fogam miatta,de hát ez van,nem tudok mit csinálni,megyek utcai cipõvel.Akármilyen hihetetlen aznap megnyertem a korcsoportomat a versenyen!!!!!!Tehát sokat nem számít hogy tudod húzni a pedált vagy nem...
Én úgy vélem hogy csak sprintnél jön ki a hatása,valamiért nem tudok hosszútávon(5-10 km-en túl)folyamatosan körkörösen pedálozni.Talán mert versenyeken,vagy edzés közben kikapcsolom az agyam és nem tudok ilyen apróságra koncentrálni.Hegyen még-még megoldom a pedálozást,de hosszabb távon már nem tudok figyelni rá.

De ez csak az én véleményem!!!!!Senkinek nem akarok bántódást okozni ezzel!!!

Üdv Bringás testvéreim,legyen az városi huligántól,a "nagytányér-kónusz feelinges" arcig!
A cél ugyanaz,bringázni,bringázni,és még egy kicsit bringázni!
BUKÓT HORDJATOK A FEJETEKEN!!!!!!!!!!!!!!!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
bocs, de módosítottam, utána láttam, hogy írsz ;)
szóval értelemszerûen, ha a stopli ugyanaz az esetedben, akkor a cipõn lévõt ki se kell cserélni.
azhogy a Look milyen cipõvel kompatible, azt most passzolnám, de talán nem is érdekes.

watcher

watcher

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Az oké, csak hogy a kétféle stopli megy-e ugyanarra a cipõre?
Guruljunk tovább....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
tudtommal, külön van a shimano rendszerû SPD-hez
a Time-hoz
és a Lookhoz a stopli. tehát nem megyegyezõ (A Time-ba nem vagyok 100% biztos)

edit:

Cipõ kompatibilitás: SPD furatokra

írják ezt a Time-ról, szóval a time pedálhoz elvileg jó lesz a shimano patent.. (kb fél perc míg kiprobálod :chin:

watcher

watcher

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hali!
Egy amatõr kérdésem lenne. A tavaly vásárolt bringámhoz kaptam egy Time pedált amit nem használtam. Inkább a GT-m shimano-ját használtam. Most, hogy rendeltem egy Ritchey-t eszembe jutott, hogy a fiók mélyén ott a Time és azt sem ártott volna kipróbálni. Namost a kérdésem az, hogy a hagyományos patent és a Time patent furatai ugyanazok-e?
Köszi minden választ!
Guruljunk tovább....

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Aszthiszem 26e-ért
tavaly elõtt, hozta a Jézuska :)
a mostani bikkmakkban a shoppingguideban 27900 ért írja az Eggbeather Ls-t

itt meg 17e a C de ilyet még nem láttam:) habár nem követem nem követem nyomon az eggbeatherek fejlõdését:) tökéletesen meg vagyok elégedev a sajátommal az klassikus változat.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Hát ja az eggbeater faszán ki lett találva és szerintem is legjobban mûködik habár nekem shimano-m van asszem 919 vagy 959 fejbõl én sem vágom de azért ha nagy sárban megyek mindig ki kell rugdalnom a sarat!! (de nem megyek nagy sárba csak kicsibe!! hehe) mostan eggbeater árak milyenek?? faCe te mennyiért vetted???
join your life, join your bike

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
az eggbeather nem kiköpi a sarat hanem az a lényeg hogy teletömheted vele de mikor rányomod a cipõd akkor a túloldalon kifér a sár...
pénteken is állta a sarat :D a bükkben . pedig dagonyákban is bentragadtam De arról a maxxis minotaur tehet mert sárban átvedlik slik gumivá:D :mad:
jah meg én is tehetek, hogy belementem mindnebe dehát más út nem volt...
anno a bikkmakk tesztben is tömködték saras fûvel a képke tanulsága szerint

akkor következõ tavasszal ...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

eggbeather

a sár semmit se jelent neki.

Igen a sárgumim is ezt mondta mielõtt elindultam. az agyag abba is beleragadt volna ezt biztosra állíthatom!!! Majdnemhogy a vizes szappanra is tapad, de ha gondolod egyszer elviszlek arra tekerni téli olvadás után aztán meglátjuk :D
A belekevert fûszálakat nem is említettem. (a gumi márkáját sem, direkt mert ezen kívül egyszer sem hagyott cserben. NA jó: swampthing)

Ride everywhere.

.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
eggbeather
a sár semmit se jelent neki.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

De a patenttal tudsz felfelé is húzni és az nagyon jó dolog:)
Meg nemhiszem, hogy essõben sárban is úgy tapad a cipõd a plattformhoz mint egy patenttpedál.

Hidd el, hogy 360°-ból 300-at biztosan ki tuok plattormmal is használni tekerésnél ha akarok. Sprinteknél szoktam is. Ugyanis itt is lehet húzni, lásd az ugrásokat, amiknél szintén húzom a pedállal az egész gépet. Esõben nem csúszik, mert nem mûanyagról beszélek, és használtam már akkora agyagos sárban, hogy nem fordult el a kerék, de a pedál eszembe sem jutott. Viszont nem tudom mit tettek volna a patentpedálok ilyen esetben, ugyanis sárgumik voltak fenn. Az agyag mindenhez és mindenbe beletapad. (nem csak a talpamhoz :) )

Ride everywhere.

.

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts
Azonban ha puha mágnestalpú cipõvel nyomulsz acélszöges platformpedálon.... :) mintha SPD lenne.... :):):)
WaNNaRiDE

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Szerintem plattformmal is ugyanúgy lehet menni mint patenttel. Ha a szögek acélból vannak, a cipõ talpa meg nem puha gumiból, és nem totál sima akkor sohasem csúszik le róla az ember lába. Jó nekem is ki van dekorálva a sípcsontom, de ezek a kopott, vagy puha talpú cipõk miatt vannak, a szögek, meg egy idõ után széteszik a talpat, de sohasem cserélném le ezt a pedált klattyantgatósra. Ezzel jobb ugrálni a helyezkedés miatt :) .

No meg sose felejtem egyik barátom elsõ 737-esével száraz idõben hogy dõlt bele egy pocsojába :D
Amit meg Greg Herboldt kitalál az mindig tökéletes (pl. eggbeater), az az ember egy vén zseni :).

Sztem egy puha talpú cipõ még jobban is tapad mert a szögek jobban belemélyednek.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Szerintem plattformmal is ugyanúgy lehet menni mint patenttel. Ha a szögek acélból vannak, a cipõ talpa meg nem puha gumiból, és nem totál sima akkor sohasem csúszik le róla az ember lába.

De a patenttal tudsz felfelé is húzni és az nagyon jó dolog:)
Meg nemhiszem, hogy essõben sárban is úgy tapad a cipõd a plattformhoz mint egy patenttpedál.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Szerintem plattformmal is ugyanúgy lehet menni mint patenttel. Ha a szögek acélból vannak, a cipõ talpa meg nem puha gumiból, és nem totál sima akkor sohasem csúszik le róla az ember lába. Jó nekem is ki van dekorálva a sípcsontom, de ezek a kopott, vagy puha talpú cipõk miatt vannak, a szögek, meg egy idõ után széteszik a talpat, de sohasem cserélném le ezt a pedált klattyantgatósra. Ezzel jobb ugrálni a helyezkedés miatt :) .
No meg sose felejtem egyik barátom elsõ 737-esével száraz idõben hogy dõlt bele egy pocsojába :D
Amit meg Greg Herboldt kitalál az mindig tökéletes (pl. eggbeater), az az ember egy vén zseni :).

Ride everywhere.

.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Van valakinek tapasztalata az új Shimano M073-as cipõvel kapcsolatban ? Valami hasonlót szeretnék venni (árban is), és ez tetszene. Vagy valami más javaslat ?

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
hóba nem rossz DE mikor 8 cm magas hosszanti jégbordák vannak a keréknyomban tükörjég és erre jön egy kis hó ... akkor nekem még nincs elég tapasztalatom hozzá:( de majd meglesz:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Én kb. 2 hónappal a megjelenés után vettem az eggbeatert, most már kellene egy stoplit cserélni mert kopott mint az állat:( .

Nekem nem volt gond a téli tekerés a pedállal, pedig 1.3-as Conti Sport contact volt fent a montimon (mondjuk 1szer emelkedõnek felfele jobban ráléptem a pedálra és jégen oly gyorsan kiszaladt a bringa segge mint az állat, még a pedálból sem tudtam kivenni a lábamat szóval ráestem a "hátsó felemre" mint az állat és mivel nem vagyok túlságosan kivárnázva, ez kb. olyan volt mint 10 medvepuszi egyms után. 2 napig alig bírtam járni.)

Ja, mondjuk az is elég poénos volt mikor kb. 1 éve mentünk haverokkal kb 20-al erre én leváltok, kikapom az elejét, láttam hogy ez jó, ráléptem még jobban, 300 m egykerekezés után felgyorsultam kb.35-re, gondoltam mehetnék gyorsabban is :) mentem mint az állat, hát nem hátrab*szódtam:clap: ? A csuklómról kb elõtte 2 héttel vették le a gipszet, de szerencsére nem tört el megint.

A lényeg: EggBeater forever!!:bananadan

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Az apróban többen is hirdetnek 4e körül.