Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Sziasztok!

A következõ beruházásom nekem is SPD lesz. Viszon tök kasu vagyok a témában, szóval érdekelne egy két - lehet, hogy buta - kérdésre a válsz:

1. Ha vesz az ember egy tök új cipõt, akkor a talpát magamnak kell kivágni? Hogy megy fel rá a stopli?

2. Milyen stopli mûxik milyen pedállal (annyi van meg, hogy Time és Shimano más tészta, de milyen rendszer mondjuk a Ritchey, a Wellgo stb.

3. Mennyire kopik a stopli a talpon? Triatlonos cimbi mondta, hogy alig tud stoplit venni.

Köszi a válaszokat! retizotyo

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Annyit kérdeznék,hogy mi a véleményetek az Egg Beater "C" típusu pedálról?
Azért kérdem mert a testbike.hu-n nincs fent...
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
Helló!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Vagy a villáskulcsal kopogtasd a hajtókart a menet körül, ez segít, nekem nem egyszer bejött. Amikor meg felrakod a pedált pucold ki a menetet...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Azért adhatsz neki elõtte egy kis csavarlazítót!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ja, van egy még brutálisabb módszer de az már tényleg csak akkor jön szóba, ha a diplomáciai eszközöket kimerítetted, mint G. W. Bush. Pedál lefûrészel, csonk végig kifúr és szilánkokban ki lehet venni a maradékot a karból. De azé' erre csak nem lesz szükség, meg ugye akkor buktad a pedált.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szerintem semmiképp nem érdemes pedálkulcsot venni, ha a kulcsod jó méretû és viszonylag hosszú az erõkar is, mert semmivel nem leszel beljebb. Ha a csõrádugós erõkar-hosszabbítás meg a kalapács nem használ (még együtt sem, hogy a csövet ütöd), akkor vesd be a végsõ fegyvert...
Melegítsd fel a hajtókar végét. Az alunak nagyobb a hõtágulása, mint az acélnak, úgyhogy kicsit elválnak és tuti lejön a pedál. Még ha azonos anyagúak, akkor is lelazul a hevítéstõl. Kezdd egy erõs hajszárítóval, ha nem elég vess be önygyújtót/gázlámpát. 100% hogy lejön, de az már nem tuti hogy a hajtókarban sértetlen marad a menet:-(. De valahogy le kell szedni...
Az ember elvbõl nem ül biciklivel autóba, oldd meg valahogy. Jó játék ez...Sok éve rohad rá?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a spec pedálkulcsnak nagyobb a feje (gondolom hogy ne tudd olyan könnyen szétfeszíteni), kicsit vékonyabb, hosszabb a karja és jó esetben van rajta gumiborítás hogy a kis kacsód se sérüljön meg. de inkább próbálgasd a kalapácsos módszert azt ha nem sikerül max megkérdezed, hogy hogy lehet javítani a menetet a hajtókarban. ;)

fourgee

fourgee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szóval akkor azt mondjátok, hogy síma villáskulccsal is le lehet szedni a pedált, csak nehezen? És a baloldali ellenmenetes, a jobboldali meg normál menetes. Csak az a bajom, hogy nem akarok a város közepérõl ide kitekerni, bénázva, forgalomban, hanem jobb lenne itthon felrakni, aztán itt gyakorolni (mert a boltban rögtön felraknák). Csak akárhogy próbáltam, a pedál meg sem akart mozdulni... Vagy csináljam apám ötletét? Amikor megvettem a bicajt, megkérdezte, hogy haza kell-e hozni autóval... Hát basszus, igen, ha biciklizni akarok, majd berakom az autóba, aztán úgy megyek vele... Ilyen kérdést... :) Az autót meg rakjuk rá egy trailer-re, aztán azzal vitessük... De visszatérve a pedálra: a spec. pedálkulcs az milyen? Azzal a legrászorultabb pedált is könnyen le lehet szedni, vagy csak azért van, hogy sok pénzt fizessenek ki érte az emberek?

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Most nekem is az elején kicsit feszesebb volt de azért az tágul és nekem soha nem volt bajom vele most inkább a sártûrõképpességet próbálgatom!! :)
join your life, join your bike

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mondjuk aki hasnyált már klipszet annak nem téma. A rendesen meghúzott pántú (ha nem húzod rá akkor ugye sz@rt se ér...)klipszbõl néha úgy kell kirángatni a lábad, ráadásul hátrafelé... volt hogy nekem se jött össze, vagy alig. A patentból meg természetesebb módon oldalra rántod a lábad ha gáz van, ha nincs nagyon disznómód feszesre állítva, akkor leold. Szóval klipszrõl 1 nap alatt átállsz, de 0ról is könnyebb tanulni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Ez a lábzsibbadás nekem is újdonság, mer nem jártam még így.
fourgee: Én a boltban felrakattam a pedált, így legalább megtudták mutatni, konkrétan hogy mûködik. CSak, az elsõ keresztezödésben eldöltem mint egy zsák krumpli :)
szóval ha felrakatod, akkor kérd meg az eladót, hogy vegye gyengébre a rugóerõt.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Bazz, én rendszeresen cserélem (futni ugye biciklivel megy az ember a Szigetre, futócipõben=>klipszes pedállal). A jobb oldali jobbmenetes, mint egy jólnevelt csavar szokott, a balos meg a másik irányba csavarodik le. Ne kérdezd, miért, ugyanis szerintem pont fordítva kéne. Ha ugyanis megszorul/összerohad a pedálcsapágy, akkor hajtás közben pont letekered a karról mindkettõt!!! Én vagyok tökhülye vagy ezt valami primitív balfék elnézte 70 évvel ezelõtt, azóta meg senki nem ellenõrizte??? Megszorult pedálhoz:üsd a kulcs végét egy jó nehéz kalapáccsal. Nekem volt egy ami csak azzal jött le, pedig elõtte ugráltam(!) is a kulcs végén, és azt le se szarta. Csak a jó irányba csavard, bazze...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
fourgee: 15-ös villáskulcs és ha nem elég akkor a másik végébe beakasztod az egyel nagyobb kulcsot, vagy ráhúzol egy csövet és máris nagyobb az erõkar. az egyik oldalon tényleg fordított menet van, de he lelõttök se tudom hogy melyiken. szerelés közben mindíg olyan nyilvánvaló de itt a gép elõtt ... ja és van spec pedálkulcs kb 3-4 ezer forintért ha szeretnél olyat venni.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A kérdést meg nem értem... A pedál értelemszerûen ugyanolyan menetû, mint bármelyik pedál, külömben nem menne rá a hajtókarra. Keress egy kulcsot ami rámegy a hajtókarhoz legközelebb esõ szögletes részre (vagy közelíts a váz irányából 6os imbusszal) és veselkedj neki. A bal oldali balmenetes, a jobbos meg jobb.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hali

Bocs, hogy csak így beleszólok, de sz@r a lábatok. 1 éve mindenhova patentcipõben járok(már ahova lehet bringával menni) és soha nem zsibbadt a lábam, sõt, elég kényelmesen lehet benne sétálni is. Van, hogy 8 órát van rajtam, teljesen okés. Márványlépcsõn lefelé kopog, mint a veszedelem, de direkt élvezem a döbbent arcokat:D. Jelzem, korábban rendszeresen zsibbadt 1 lábujjam sportcipõben-klipszben... Úgyhogy mindenkinek: Adidas Syncline. Az Adidas tud cipõt csinálni és kész. Szerintem ráadásul nagyon szép. 12000 a Hugóban.
Csá

fourgee

fourgee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Szerintem egy kicsit minden cipõben zsibbad az ember lába ha patentot használ. Ez természetes, mivel a lábfejed abszolút mozdulatalan, és eltart egy ideig míg megszokod ezt. Szerintem az is elég, ha néha kicsit mozgatod a lábujjaidat a cipõben, ha úgy érzed, hogy már kezd kényelmetlen lenni.

A szomszédunk vmi totál nagy problémának állította be a dolgot. Vagy lehet, hogy lábfüggõ a zsibbadás mértéke?
A másik kérdésem az lenne, hogy ti saját magatok cserélitek a pedált, vagy szervizben? Ha az elõbbi, akkor mivel szeditek le? :) Próbálgattam itthon egy kisebb villáskulccsal. Mivel azt mondták, hogy nem normál menetes, hanem a másik irányba megy, úgy próbáltam, de sem úgy, sem a normál módon nem akart mozdulni. Ha spec kulcs kell hozzá, olyat szeretnék beszerezni, hogy ne másokat kelljen zaklatnom, ha problémám van.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Váó, sziasztok :) Jó ez a topik, a hozzászólások idõpontjai pont a "biciklis" életem idõpontjaival esnek majdnem egybe. 2001-ben szerettem volna bicajt, aztán a tavalyi év lett belõle, stb, stb. Mind1, nem ez a lényeg, hanem az, hogy én is SPD-t szeretnék. Pedálból egy 8ezer forintos Shimano pedál lenne (a nevét sajnos nem tudom), a cipõ meg egy 2 tépõzáras MTB Diadora. A neve nem ugrik be, ha minden igaz talán a Geko MTB. Errõl tudtok valamit? Tényleg a Diadora jobbat csinál mint a Shimano? És egy lényeges kérdés: a szomszédunknak az "alap", fûzõs Shimano cipõje van. Azt mondta, hogy neki elég sokat zsibbad benne a lába. Egy boltban nekem azt mondták, hogy ez normális dolog, ilyenkor ki kell lépni a pedálból, majd vissza. Errõl mi a véleményetek?

A 8 ezer forintos Shimano pedál szerintem annyira nem király, viszont a Ritchey V3 Compot (mivel kifutó típus) most megkapod 8-9e között (eredeti ára kb. 16e volt).
Ezek a Ritchey-k a Shimano 959-es XTR pedál koppintásai (némileg kevésbé könnyû és ellenálló anyagokból persze)

Szerintem egy kicsit minden cipõben zsibbad az ember lába ha patentot használ. Ez természetes, mivel a lábfejed abszolút mozdulatalan, és eltart egy ideig míg megszokod ezt. Szerintem az is elég, ha néha kicsit mozgatod a lábujjaidat a cipõben, ha úgy érzed, hogy már kezd kényelmetlen lenni.

fourgee

fourgee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Váó, sziasztok :) Jó ez a topik, a hozzászólások idõpontjai pont a "biciklis" életem idõpontjaival esnek majdnem egybe. 2001-ben szerettem volna bicajt, aztán a tavalyi év lett belõle, stb, stb. Mind1, nem ez a lényeg, hanem az, hogy én is SPD-t szeretnék. Pedálból egy 8ezer forintos Shimano pedál lenne (a nevét sajnos nem tudom), a cipõ meg egy 2 tépõzáras MTB Diadora. A neve nem ugrik be, ha minden igaz talán a Geko MTB. Errõl tudtok valamit? Tényleg a Diadora jobbat csinál mint a Shimano? És egy lényeges kérdés: a szomszédunknak az "alap", fûzõs Shimano cipõje van. Azt mondta, hogy neki elég sokat zsibbad benne a lába. Egy boltban nekem azt mondták, hogy ez normális dolog, ilyenkor ki kell lépni a pedálból, majd vissza. Errõl mi a véleményetek?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
kép van róla...
...itt...

kiváncsi lennék mennyire bírja a sarat

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
az a corratec-es pedál engem is izgat nincs róla képetek?? de vélemény is érdekel habár nem hiszem hogy sok van kis hazánkban!!
join your life, join your bike