Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Cicu! Ha megmutatod hogyan kell tûsarkúba dhzni, akkor én is veszek :D

Szóval Adidasok teljesen rendben vannak, csak a jelenlegi nem bír sokat esõben, sárban. És azért szeretnék egy masszívabbat. Merev talpú kizárt, mert tologatni, mászkálni benne borzalom.

A Sonoma jól néz ki, de "lélegzõ mûbõrbõl" van, ami ami faszául biztosan nem lélegzik, aztán gyengébbnek néz ki, mint a jelenlegi (mármint amit bír).

Régen láttam 1 Scottot, ami megfelelõnek tûnt, majd utána keresek.

De eddig az Oakley a befutó, szerintem nem gáz benne bringázni. Fontos, h sokat bírjon, ezt meg lehetne nyûni :D
az észmentes nõnemû...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
És nekem is tetszik, itthon nem tudom mennyi, de az eredeti ára nincs $100.
Ha nem ilyenem lesz akkor olyat akarok mint Zsuzsi mostani Adidas cipõje (nem tudni a nevét, itthon ~4pár van belölle) vagy egy Adidas Hematomát...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Zsuzsi:Szerintem kurva szép cipõ az meg hogy meleg tök nyolc.
Úgyis hût a menetszél;)
Oakley.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Szerintem gáz Oakleyt hordani, de ez magánvélemény. Inkább Adidas, Shimano vagy Gaerne (ha kapható itthon), vagy akármi. Ha összevissza rohangászol benne, mint én, keress puhább talpút, ami legalább kicsit hajlik, ha meg versenyzel, akkor merevet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
"Szeretnék új cipõt és nem tudom milyen legyen..."

Specialized ?? én mostanában vettem, 1 ilyet
http://www.specializ...tb_cipok/sport/

nekem nagyon bejött, kiváncsi leszek meddig bírja a nagy S fél év alatt szétszakadt, és még kényelmes sem volt

- ha nem ilyen kemény talpu, akkor esetleg egy ilyen ?

http://www.specializ...b_cipok/sonoma/

de ém még elõbb utóbb veszek egy speckó Sawpit-et is...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Mi a véleményetek errõl? http://oakley.com/o/o2118d

Nekem eléggé melegnek tûnik, nem hinném hogy jól szellõzne.
Ha ilyen utcai cipõ szerû SPDre vágysz, csekkold pl. az adiodsokat szerintem! Nekem cannondale van ilyesmibõl, már vagy 4-5 éve megvan, elnyûhetetlen darab (bár ritkán használom)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Vegyel egy szep tusarkut ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Nekem csak hosszú, monoton tekeréseknél zsibbad el néha picit. Bár iszonyat puha a cipõm.

Mi a véleményetek errõl? http://oakley.com/o/o2118d
Ennek hordom az utcai változatát és nagyon kényelmes. Bár lehet kicsit durung, de az biztos, h tartja a lábat.
Szeretnék új cipõt és nem tudom milyen legyen...
az észmentes nõnemû...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Ti nem tapasztaltatok olyat, amikor megvettétek az elsõ spd-s cipõt, hogy hosszabb tekeréskor megfájdúl a a talpatok külsõ széle?

Nekem volt ilyen anno, szerintem azért, mert olyan lúdtalpam van, h szinte gágog:) De 1-2 hét alatt meg lehet szokni biztos
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nekem is kényelmes, hosszú idõre is (Adidas Syncline). De sok helyen hallottam, hogy nem mindenkinek bírja a lába a kemény talpat.

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Ti nem tapasztaltatok olyat, amikor megvettétek az elsõ spd-s cipõt, hogy hosszabb tekeréskor megfájdúl a a talpatok külsõ széle?

Lassan már 3 hete van spd-m de én nem tapasztaltam ilyet...amugy northwave-t használok és nagyon kényelmes... :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
1x fordult elõ, egy kölcsön cipõnél, kisebb volt mint a sajátom...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
számomra ez ismeretlen élmény.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kllzslt

kllzslt

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

338 g? annyira nem is konnyu..

Nem is nehéz 8900ért. (probike) Bár az 520 alig drágább, könnyeb és kétoldalas...

Stiggs73

Stiggs73

törzsvendég

• fórumtag
  • 335 posts
Én kb 2 hete használtam SPD-t egyszer dõltem csak el, gyakorlásból. Ha már eldõltél akkor kiold :-) Viszont városban nem kaptam meg az elsõbbséget egy kocsitol és satuznom kellett, jobb láb kiold, bal benne marad, és még teker egy felet. A pedál meg mintát rajzolt a vádlimba, 1,5 hónappal késõbb még mindig látszik :-( Az elsõ hegyes tesznél viszont kárpótolt a kezdeti nehézségekért, úgy 50%-al jobb lett a tekerésem ereje. Emelkedõn elindulásnál, meg csak akkor akasztasz be, amikor már gurulsz, és akkor nem dõlsz el :-)

Már nem teketnék platformmal hosszabb távon, de "Rollerezõ felvonulásokra" beszerzek valami 8 forintos dögöt azt majd azzal nyomulok...

Stiggs

"I have wept in the night for the shortness of sight

that to somebody's need made me blind; But I never

have yet felt a tinge of regret for being a little too kind"

http://bringaut.freeblog.hu

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Hali!

Használt vki Szarmanó PD-A 515-öt? Egyoldalas SPD. Azt hiszem, elvileg befordul belépési irányba a súlyától, mint az oútik. Bele lehet találni, vagy balhés? Szép, és az 1 mechanika miatt könnyû és olcsó.

Kép: http://www.bike24.ne...ucts/p01968.jpg

338 g? annyira nem is konnyu..
WaNNaRiDE

alfa155

alfa155

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello!

Shimano 520-as pedalom van es a hetvegen vettem egy Gaerne Gecko cipot hozza. Egyelore teljesen pozitivak a tapasztalatok.
A tura vegen mar kezdtem volna buszke lenni magamra, hogy egyszer sem pereceltem, de a HEV megallonal mar olyan faradt voltam, hogy eszembe sem jutott kicsatolni es allo helyzetben eldoltem. Vicces latvany lehetett!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hali!

Használt vki Szarmanó PD-A 515-öt? Egyoldalas SPD. Azt hiszem, elvileg befordul belépési irányba a súlyától, mint az oútik. Bele lehet találni, vagy balhés? Szép, és az 1 mechanika miatt könnyû és olcsó.

Kép: http://www.bike24.ne...ucts/p01968.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

20rudiig mien spd cipõt ajánlotok?
maratonos felhasználásra 520as shimano pedállal párosítva így a nyárra..
amit én találtam
661 >errõl vkinek tapasztalat
specialized comp .. asszem van nekik egy 21500er

mások? tapasztalatok?
köfike

nekem meg a specialized sport van, (shimano pedálhoz)és magasan az eddigi legjobb cipõm (3 shimano, és egy sidi után) de fényévekkel jobb mindegyiknél