Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2005. június 15. - 11:30
odabasz meg vissza...
nem ér bele a Zútba minden kanyarban?
amúgy a mûanyag cumó a shimanókon az hivatalosan nem taposófelület,csak fényvisszaverõ!
Írta 2005. június 15. - 11:15
meg arra amugy is sirtak masok, hogy hipphopp leszaggattak rola a muanyag keretet. el is hiszem nekik.
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2005. június 15. - 11:11
nem fordul feltétlen lefelé, hozzá lehet szokni hogy annyit fordíts rajta amennyit kell..es figya, nincs szopinyali vele, mikor be akarsz dokkolni? merhogy gondolom a a sima felulet all be felulre, ugye a spd-s a suly miatt lefele nez... nem?
es kereteset nem probaltal?
keretest próbáltam 424est, de nem jött be, nem jó taposni, az aszfaltos gépre költözött...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. június 15. - 11:06
én úgy oldottam meg hogy féloldas spd-t vettem, (324-es, megvan az a hátránya hogy q. nehéz de amúgyis 14 kilós bicajon nem az a 150-200 gramm számít) ismert terepen élvezem az spd elõnyeit, ismeretlen vagy "számomra"rázós részeken taposok...
es figya, nincs szopinyali vele, mikor be akarsz dokkolni? merhogy gondolom a a sima felulet all be felulre, ugye a spd-s a suly miatt lefele nez... nem?
es kereteset nem probaltal?
Írta 2005. június 15. - 11:02
kérdésem a kövi: mi a legcélravezetõbb a stopli helyes beállításában, a rugóerõt elég egzakt módon lehet állítani, mire figyeljek a stoplinál? ami kényelmes az a jó?
köszönöm
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. június 15. - 10:58
én úgy oldottam meg hogy féloldas spd-t vettem, (324-es, megvan az a hátránya hogy q. nehéz de amúgyis 14 kilós bicajon nem az a 150-200 gramm számít) ismert terepen élvezem az spd elõnyeit, ismeretlen vagy "számomra"rázós részeken taposok...en terveztem montira spd-t, de elvetettem a dolgot.
egyszer direkt figyeltem, mit csinalok a labammal es sokszor kitamasztom vele magam, nem csak oldaliranyba
nem tudom mennyire akadalyozna pl egy patakon atkelve a nem latszo kovek miatti "tancbol" kifolyolag az spd, de azt gondolom, sok szituacioban jobb nelkule.
maradtam egy konnyebb platformnal inkabb. amibol meg hullanak a szegek, rohadjon meg
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. június 15. - 10:50
olvasgattam a topikot ,de nem igazan jutottam dulore.
Mennyivel masabb jobb spdzni mint sima pedallalal nyomni?
Kb mennyibe kerul "atallni" spd-re
en terveztem montira spd-t, de elvetettem a dolgot.
egyszer direkt figyeltem, mit csinalok a labammal es sokszor kitamasztom vele magam, nem csak oldaliranyba
nem tudom mennyire akadalyozna pl egy patakon atkelve a nem latszo kovek miatti "tancbol" kifolyolag az spd, de azt gondolom, sok szituacioban jobb nelkule.
maradtam egy konnyebb platformnal inkabb. amibol meg hullanak a szegek, rohadjon meg
Írta 2005. június 15. - 09:55
Írta 2005. június 15. - 09:45
Ha sokat tekersz kiállva, akkor nézd meg a Mallet-et, ha nem vagy elégedett a Candy-vel.
És nem vágja haza a "keretrendszer" a legendás sártûrését?
Írta 2005. június 15. - 09:34
14 a yófajta 661 cipellõ és 6e egy használható pedál
és SOKKAL yobb
ha közlekedni ill. maratonozni kell
Lméletileg lejtõzni is yobb,bár ott csak annyi az elõnye,h nem hagyja h lerázódjon a lábad a pedálról,legalábbis sztem
és ugrálni még elég para - legalábbis nekem
Írta 2005. június 15. - 09:31
Mennyivel masabb jobb spdzni mint sima pedallalal nyomni?
Kb mennyibe kerul "atallni" spd-re
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. június 14. - 09:59
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 13. - 14:54
Ugye a hétvégén sár volt a Vértesben. Gondoltam csak kipróbálom, milyen is az idei sár. A Wellgo M-19 pedálomat 3-4 ki-beszállás után úgy eltömte a sár, hogy szinte képtelenség volt használni. Nem kattant be, és ha meg mégis, akkor meg nem lehetett kilépni belõle...
Szóval hirtelen felindulásomban úgy döntöttem, hogy veszek egy pár e habverõt. Tényleg annyival jobb a sártûrése??
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. június 10. - 09:37
ha végleg feladja a harcot a wellgo, akkor a következõ tutira mallet lesz.
turbo: lenyûgözõ történet :ziew:
Írta 2005. június 10. - 09:02
Kéz nélkül gurultam olyan 30-as tempóval a flaszteren, amikor eccercsak kitört alolam a nyeregcsõ. Hála égnek semmi bajom nem lett, mert egyszerûen csak hátraestem a bicorol. Pislogtam rendesen, mert csak annyit fogtam fel az egészbõl, hogy a bringám mögött ülök és az meg szépen otthagy... gurult vagy 150 métert full egyensen
Képzeljétek el ugyanezt, ha a lábam be van csatolva, egyrészt a csonk kiheélt volna, másrészt a kerék is rendesen szétszántotta volna a popsimat
Írta 2005. június 10. - 08:58
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. június 10. - 08:41
Ha sokat tekersz kiállva, akkor nézd meg a Mallet-et, ha nem vagy elégedett a Candy-vel.Én lassan leölöm az SPDmet, s érdekelne, hogy mit hallottatok az Eggbeater Candy-rõl. CC-re használnám, de hát az alap "habverõ" nekem túl apró, nem megy a tekerési stílusomhoz - soxor kiállva tekerek, s még az üvegszáltalpú cipõt is nyomja. (próbáltam) Ugye az a fõ dilemmám, hogy nem tudom, nem-e semmisíti meg az Eggbeater hatalmas sárelõnyét. (annyiban biztos, hogy 4 belépõhely helyett csak 2 van neki) Mert azt a pár gramm plusszt a taposófelület érdekében simán elviselem, csak nem tudom, hogy ez így, több-e, mint egy sima SPD rendszer.
Írta 2005. június 09. - 23:39
Írta 2005. június 06. - 15:51
Mormális helyeken nincs 20,000...
Ha lehetne az ilyen cégekhez járnék pénztváltani.
Írta 2005. május 27. - 13:11
Amikor én vettem a cipõm, fõleg northwave-t kerestem, de azért megnéztem az adidast meg a shimanot me a gearne-t meg még egy pár márkát.
De nekem ár és kényelem szempontból a NW felelt meg (igaz akciós volt).
Most egy év távlatából örülök, hogy ezt választottam, mert még mindig frankón bírja. demmi hibája. Túlélt 6 maratont egy-két ezer km tekerést, egy pár esõt pocsolyát, de megsem látszik rajta.
Az elsõ idõben vagy kétszer taknyoltam városban megállásnál, meg általában minden maratonon zakózok egyet, mert nem tudok idõben kioldani. A Zalaszentgrót maratonon egy mintaszerût zuhanta amikor egy pocsolya közepétõl nem tudtam továbbmeni, kioldani meg már nem volt idõm.
De nekem nagyon bejött az SPD. Érezhetõen kevésbé fáradok mint taposó pedállal.