Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
huhhh...aszfaltos gépre keretes?
odabasz meg vissza...
nem ér bele a Zútba minden kanyarban?:)
amúgy a mûanyag cumó a shimanókon az hivatalosan nem taposófelület,csak fényvisszaverõ!:)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
aha, pont ez lett volna a kov. kerdesem. de akkor igy nem :)
meg arra amugy is sirtak masok, hogy hipphopp leszaggattak rola a muanyag keretet. el is hiszem nekik.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

es figya, nincs szopinyali vele, mikor be akarsz dokkolni? merhogy gondolom a a sima felulet all be felulre, ugye a spd-s a suly miatt lefele nez... nem?
es kereteset nem probaltal?

nem fordul feltétlen lefelé, hozzá lehet szokni hogy annyit fordíts rajta amennyit kell..
keretest próbáltam 424est, de nem jött be, nem jó taposni, az aszfaltos gépre költözött...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

én úgy oldottam meg hogy féloldas spd-t vettem, (324-es, megvan az a hátránya hogy q. nehéz de amúgyis 14 kilós bicajon nem az a 150-200 gramm számít) ismert terepen élvezem az spd elõnyeit, ismeretlen vagy "számomra"rázós részeken taposok...

es figya, nincs szopinyali vele, mikor be akarsz dokkolni? merhogy gondolom a a sima felulet all be felulre, ugye a spd-s a suly miatt lefele nez... nem?
es kereteset nem probaltal?
mostly harmless

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
na nekem végre meglett a cipõm northwave magma
kérdésem a kövi: mi a legcélravezetõbb a stopli helyes beállításában, a rugóerõt elég egzakt módon lehet állítani, mire figyeljek a stoplinál? ami kényelmes az a jó?

köszönöm
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

en terveztem montira spd-t, de elvetettem a dolgot.
egyszer direkt figyeltem, mit csinalok a labammal es sokszor kitamasztom vele magam, nem csak oldaliranyba :)
nem tudom mennyire akadalyozna pl egy patakon atkelve a nem latszo kovek miatti "tancbol" kifolyolag az spd, de azt gondolom, sok szituacioban jobb nelkule.
maradtam egy konnyebb platformnal inkabb. amibol meg hullanak a szegek, rohadjon meg :(

én úgy oldottam meg hogy féloldas spd-t vettem, (324-es, megvan az a hátránya hogy q. nehéz de amúgyis 14 kilós bicajon nem az a 150-200 gramm számít) ismert terepen élvezem az spd elõnyeit, ismeretlen vagy "számomra"rázós részeken taposok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

olvasgattam a topikot ,de nem igazan jutottam dulore.

Mennyivel masabb jobb spdzni mint sima pedallalal nyomni?

Kb mennyibe kerul "atallni" spd-re

en terveztem montira spd-t, de elvetettem a dolgot.
egyszer direkt figyeltem, mit csinalok a labammal es sokszor kitamasztom vele magam, nem csak oldaliranyba :)
nem tudom mennyire akadalyozna pl egy patakon atkelve a nem latszo kovek miatti "tancbol" kifolyolag az spd, de azt gondolom, sok szituacioban jobb nelkule.
maradtam egy konnyebb platformnal inkabb. amibol meg hullanak a szegek, rohadjon meg :(
mostly harmless

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem,mert a tényleges habverõ körül elég nagy hely van,és az továbbra is L tud fordulni meg minden.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ha sokat tekersz kiállva, akkor nézd meg a Mallet-et, ha nem vagy elégedett a Candy-vel.

És nem vágja haza a "keretrendszer" a legendás sártûrését?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
köccség minimál ~20e
14 a yófajta 661 cipellõ és 6e egy használható pedál
és SOKKAL yobb
ha közlekedni ill. maratonozni kell
Lméletileg lejtõzni is yobb,bár ott csak annyi az elõnye,h nem hagyja h lerázódjon a lábad a pedálról,legalábbis sztem
és ugrálni még elég para - legalábbis nekem

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
olvasgattam a topikot ,de nem igazan jutottam dulore.

Mennyivel masabb jobb spdzni mint sima pedallalal nyomni?

Kb mennyibe kerul "atallni" spd-re
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Shimano 520-at használok a sarat a pedál bírja csak a cípõ nem mert eltömõdik a talpa és nehezen old be meg ki.

A sebesség mindent megold.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Na basszus...
Ugye a hétvégén sár volt a Vértesben. Gondoltam csak kipróbálom, milyen is az idei sár. A Wellgo M-19 pedálomat 3-4 ki-beszállás után úgy eltömte a sár, hogy szinte képtelenség volt használni. Nem kattant be, és ha meg mégis, akkor meg nem lehetett kilépni belõle...
Szóval hirtelen felindulásomban úgy döntöttem, hogy veszek egy pár e habverõt. Tényleg annyival jobb a sártûrése??
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azért a mallet már nagyon messze van a cc-tõl szvsz. dante a candyra van ráizgulva inkább mert a sima nyomja a lábikóját ;) sártûrésen nem nagyon ront az a pici keret, mert még a mallet is rendesen kinyomja magából a sarat, pedig azon már tényleg van taposófelület, és valamennyi megmarad a 4 oldalas belépésbõl is, mert a kereten belül ugyanúgy elforog a csatlakozó felület az spd-vel ellentétben.
ha végleg feladja a harcot a wellgo, akkor a következõ tutira mallet lesz.

turbo: lenyûgözõ történet :ziew:

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
IImádom az SPD pedál rendszert, de NAGYON_NAGYON örülök, hogy a multkor nem az spd volt fenn a bicomon.

Kéz nélkül gurultam olyan 30-as tempóval a flaszteren, amikor eccercsak kitört alolam a nyeregcsõ. Hála égnek semmi bajom nem lett, mert egyszerûen csak hátraestem a bicorol. Pislogtam rendesen, mert csak annyit fogtam fel az egészbõl, hogy a bringám mögött ülök és az meg szépen otthagy... gurult vagy 150 métert full egyensen :D

Képzeljétek el ugyanezt, ha a lábam be van csatolva, egyrészt a csonk kiheélt volna, másrészt a kerék is rendesen szétszántotta volna a popsimat :D :D
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Az azé nem két fillérrel drágább mint a "sima" habverõ.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Én lassan leölöm az SPDmet, s érdekelne, hogy mit hallottatok az Eggbeater Candy-rõl. CC-re használnám, de hát az alap "habverõ" nekem túl apró, nem megy a tekerési stílusomhoz - soxor kiállva tekerek, s még az üvegszáltalpú cipõt is nyomja. (próbáltam) Ugye az a fõ dilemmám, hogy nem tudom, nem-e semmisíti meg az Eggbeater hatalmas sárelõnyét. (annyiban biztos, hogy 4 belépõhely helyett csak 2 van neki) Mert azt a pár gramm plusszt a taposófelület érdekében simán elviselem, csak nem tudom, hogy ez így, több-e, mint egy sima SPD rendszer.

Ha sokat tekersz kiállva, akkor nézd meg a Mallet-et, ha nem vagy elégedett a Candy-vel.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én lassan leölöm az SPDmet, s érdekelne, hogy mit hallottatok az Eggbeater Candy-rõl. CC-re használnám, de hát az alap "habverõ" nekem túl apró, nem megy a tekerési stílusomhoz - soxor kiállva tekerek, s még az üvegszáltalpú cipõt is nyomja. (próbáltam) Ugye az a fõ dilemmám, hogy nem tudom, nem-e semmisíti meg az Eggbeater hatalmas sárelõnyét. (annyiban biztos, hogy 4 belépõhely helyett csak 2 van neki) Mert azt a pár gramm plusszt a taposófelület érdekében simán elviselem, csak nem tudom, hogy ez így, több-e, mint egy sima SPD rendszer.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Az Oakley radar spd-s változata 28,000 itthon (persze, ha jön).
Mormális helyeken nincs 20,000...
Ha lehetne az ilyen cégekhez járnék pénztváltani.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Szerintem mindenki azt a cipõt isteniti ami bejött neki.

Amikor én vettem a cipõm, fõleg northwave-t kerestem, de azért megnéztem az adidast meg a shimanot me a gearne-t meg még egy pár márkát.
De nekem ár és kényelem szempontból a NW felelt meg (igaz akciós volt).
Most egy év távlatából örülök, hogy ezt választottam, mert még mindig frankón bírja. demmi hibája. Túlélt 6 maratont egy-két ezer km tekerést, egy pár esõt pocsolyát, de megsem látszik rajta.
Az elsõ idõben vagy kétszer taknyoltam városban megállásnál, meg általában minden maratonon zakózok egyet, mert nem tudok idõben kioldani. :) A Zalaszentgrót maratonon egy mintaszerût zuhanta amikor egy pocsolya közepétõl nem tudtam továbbmeni, kioldani meg már nem volt idõm.
De nekem nagyon bejött az SPD. Érezhetõen kevésbé fáradok mint taposó pedállal.