Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Gond abból lehet, hogy kisebb felületen érintkezik a talpal és kikoptatja, meg esetleg nyom is.

Eloszor is az SPD cipoknek altalaban eleg kemeny a talpa ahoz hogy ne nyomjon a kis pedal sem.
A masodik szinten a kemenysegbol adodoan: a pedal nem tudja elkoptatni a cipo talpat. A DH pedalok szoges/fogas kerete szokta megronyolni a cipo talpanak gumi reszet, de az is csak azt.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Érdemes-e Diadora Cosmo-hoz Egg Beatert használni? Gond abból lehet, hogy kisebb felületen érintkezik a talpal és kikoptatja, meg esetleg nyom is.
Viszonyítás képpen ugyanilyen talpa van a Mambának, Chilinek, ezek talán ismertebb modellek.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Van valakinek tapasztalata a B+ M717 spd-vel??? E-Bike-on 7499 volt, de most 692km megtétele után már a f...om kivan tõle. Mászásnál húzás közben ritmusváltásnál old a hátulja, pedig rendes rugóerõ van beállítva. A jobb pedálban húzáskor hátracsúszik a stopli. Ez még akkor is megmarad, ha olyan erõsre állítom a rugót, hogy alig bírok belépni. És, ami igazán sz@r, mindkét siklócsapágy megkopott ennyi idõ alatt úgy, hogy kotyog a pedál a tengelyen.
Egg Beaternek tényleg nagyon gyorsan kopik a stoplija? Km-ben kifejezve mennyit bír?
Ha valaki valami érdemlegeset tud hozzáfûzni, akkor tegye meg!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Miért, a Windóz sem kompatibilis minden Microsoft termékkel...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Kicsit reszeltem, így már kiold rendesen. Belépni nehezebb, mint az eggbeaterbe, de majdcsak megszokom. Mindenesetre megmértem tolómérõvel 2 új, elvileg azonos típusú, 1 évjáratban különbözõ stoplit, és 1 mm eltérés volt a hosszukban. A régi volt az, amivel egyáltalán nem lehetett kilépni... Ezzel már alakul, de még ez is hosszabb 1 mm-el a shimanohoz képest.
A pedált meg nem szidom, tudom hogy jó. Ha bármi bajom lenne a wellgo pedáljaival, nem vettem volna meg. Csak meglep, hogy a saját stoplijukkal nem tökéletes a cucc.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Látom NoVa itt is mindenkit ezzel traktálsz. :D :D :D Érdekes módon nekem 5 évre ugyanaz a szutyok (ragasztott stb...) Wellgo pedálom van, ugyanazzal az ótvar stoplival,s nincs bajom vele. :) Szóval miszter tessék reszelgetni, attól hátha rendbejön. De lehet, hogy tényleg csak be kell kicsit járódnia.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
A wellgonál még látok rá esélyt, bár kissé durvának tartom, hogy a leglazább állásban nagyon nehéz kilépni, ráhúzni meg öngyilkosság. A bike+ pedálban egyértelmûen látszott, hogy nagyobb mint a Shimano féle stopli. Amikor összehasonlítottam, láttam rajta egy kiszögellést aminek flexxel neki kéne esni kicsit. Mintha mérethibás lenne. Este felrakom a fixire, reggel eltekerek az elsõ bringaboltig, és ha eldõlök a bolt elõtt, cserélem. Esetleg bekoptatás céljából nonstop világkörüli útra indulok. Csak kissé érdekes, hogy az SPD szabvány mégsem olyan egységes?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Wellgo 98A stopliról vélemények, tapasztalatok, szívások? Vettem egy Wellgo MG18 pedált a fiximre, csak hogy ne legyen drága de ne is nagyon hízzon kõnehézre a gépezet, és tudomásul kellett vennem, hogy a wellgo nem tud a saját pedáljához stoplit gyártani. Leglazábbra kitekerve is nehézkes bepattintani szabad kézzel (mondjuk ez lábbal nem probléma), viszont kilépni bõ 2x-es erõvel kell az eggbeaterhez képest. És ez még a leglazább állás. Anno asszonypajti bike+ pedáljához kaptunk ilyen stoplit, és csodálkoztam hogy képtelen kilépni. Lötyögõsre lazított pedállal is ketten feszegettük ki a lábát. Aztán elõástam egy shimano stoplit, ami egyszerûen lötyögött már a pedálban. Meghúztam, azóta jó neki. Most úgy tûnik szerezhetek egyet magamnak is?

Esetleg várj egy kicsit, hátha összekopnak kicsit.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Kemény talpú cipõ -> kis pedál
Puhább talpú cipõ -> keretes pedál

Vitatkozok yóól. Az Adidas Minnret utcai SPD cipõm ( http://images.amazon...SCLZZZZZZZ_.gif ) talpa tökéletes járni, a stoplinál lévõ mûanyag betétrész keményebb és mögötte merevebb a talpa mint egy standard utcai cipõnek. Eggbeaterrel tekerek, szóval nem nagyon lehet mondani kissebb felfekvõfelületû pedált, mégis tökéletesen kényelmes. Van még egy shimano m035 is, merevebb a talpa, járni kényelmetlenebb, de a pedált ezen sem érzem. A nyomásérzés inkább a rosszul beállított stopliból adódhat. Asszonypajti SPD szoktatása is ezt igazolja, 5k-ért hervisben beszerzett shimano nem épp HC versenyre való cipõvel.

Más:

Wellgo 98A stopliról vélemények, tapasztalatok, szívások? Vettem egy Wellgo MG18 pedált a fiximre, csak hogy ne legyen drága de ne is nagyon hízzon kõnehézre a gépezet, és tudomásul kellett vennem, hogy a wellgo nem tud a saját pedáljához stoplit gyártani. Leglazábbra kitekerve is nehézkes bepattintani szabad kézzel (mondjuk ez lábbal nem probléma), viszont kilépni bõ 2x-es erõvel kell az eggbeaterhez képest. És ez még a leglazább állás. Anno asszonypajti bike+ pedáljához kaptunk ilyen stoplit, és csodálkoztam hogy képtelen kilépni. Lötyögõsre lazított pedállal is ketten feszegettük ki a lábát. Aztán elõástam egy shimano stoplit, ami egyszerûen lötyögött már a pedálban. Meghúztam, azóta jó neki. Most úgy tûnik szerezhetek egyet magamnak is?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Az SPD cipõkön a keret tök fölösleges, kivéve ha natúr cipõvel lépsz rá - de azt minek tennéd?

akkor ugyanmér gyártanak olyat, és vajon mér használja sok DH-s meg egyéb félék? ;)

egy régi DX-et énis használnék szívesen :(
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
[SPD-rõl csacsogok itten, ha nem az köll, ne olvasd el]
Méne lenne kényelmetlen - járni benne? A versenycipellõknek keményebb a talpa, amitõl jobb bennük bringázni és rosszabb járni. A túrásabbak kompromisszumosabbak. 1ébként biztos, hogy a padál keretére feltámaszkodik a cipõtalp? Szerintem aligha, különben a patentet használni se tudnád... Az SPD cipõkön a keret tök fölösleges, kivéve ha natúr cipõvel lépsz rá - de azt minek tennéd?

Én tegnap láttam kettõt a KerékVárban:
Specialized Taho - már a neve miatt megéri a 20 ropit, amibe kerül. Szép, klasszikus túracipõ kinézet, hajlékony talp.

Merida mittoménmi: mokaszin-jellegû világosszürke surranó enyhe feltûnési viszketegség kezelésére. 1 tépõzára van, városi rohangálásra, túrára talán elég az is. Szintén hajlékony talp, 11000 HuF. Na ez nem versenycipõ, az fix.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Sziasztok!

Nincs valami tippetek, hogy hol van nagy választék bringás cipõkbõl?

Kezdõ vagyok és XC-re használom a bringát. Gondolom inkább túracipõre van szükségem, mint kényelmetlen versenycipõre.

Köszi a segítséget!

Szia!
Én most vettem a Decathlonban egyet. Nem azt mondom, hogy itt van a legnagyobb választék, de nem volt túl drága, és több olyan cipõ is volt, ami vegyes felhasználásra termett. Alkalmas sétálni is, meg bringára is, hobbi célokra megfelel.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Kényelmetlen versenycipõ? Mitõl lenne kényelmetlen?
Egyébként meg rendszerbe gondolkodj...:
Kemény talpú cipõ -> kis pedál
Puhább talpú cipõ -> keretes pedál
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

ball-boy

ball-boy

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Nincs valami tippetek, hogy hol van nagy választék bringás cipõkbõl?

Kezdõ vagyok és XC-re használom a bringát. Gondolom inkább túracipõre van szükségem, mint kényelmetlen versenycipõre.

Köszi a segítséget!

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Hy! Melyik pedálnak jobb a tapadása?
http://ebike.hu/term...edal/normal/401 vagy
http://ebike.hu/term...dal/normal/1153 Köszi!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Mitõl van az, hogy az idáig teljesen jól mûködõ spd-m mostanában lötyög a pedálban (hiába feszítek a rugón) billeg benne oldal irányban a cipõ, nem is lenne gáz mert nem esik belõle ki, csak hosszú tekeréstõl elfárad a bokám mert tartani kell.... :(

A stopli kophatott el, vagy az a cserélhetõ vas bigyó amin feltámaszkodik a stopli?

stopli a cipõdön elkopott.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Mitõl van az, hogy az idáig teljesen jól mûködõ spd-m mostanában lötyög a pedálban (hiába feszítek a rugón) billeg benne oldal irányban a cipõ, nem is lenne gáz mert nem esik belõle ki, csak hosszú tekeréstõl elfárad a bokám mert tartani kell.... :(

A stopli kophatott el, vagy az a cserélhetõ vas bigyó amin feltámaszkodik a stopli?
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tjah...:D
merevfarú...:D
azt hittem,vmi outi...

1 idõben gondolkodtam outin, de egyrészt nem feltétlen 90 kiló alá vannak tervezve, másrészt amennyi eszem van sztem egyszer kétszer lazán elfelejteném min ülök és borítanék valami ösvényre, az meg nem egészséges annak a konfignak :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tjah...:D
merevfarú...:D
azt hittem,vmi outi...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

huhhh...aszfaltos gépre keretes?
odabasz meg vissza...
nem ér bele a Zútba minden kanyarban?:)
amúgy a mûanyag cumó a shimanókon az hivatalosan nem taposófelület,csak fényvisszaverõ!:)

az aszfaltos-dózerutas az a merevfarú montit jelenti nálam, csak nem akartam részletezni...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való