Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én befelé is kitudom akasztani :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Befelé viszonylag nehéz... :) Van ott az a vas izé... az a hajtókar. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Én mentálisan szugerálom a lábaimat, hogy merre is kell fordítani a sarkamat...hátha segít majd...:):)
Minél jobban fáj, annál jobban érzem, hogy élek!!!!.........Monti:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Jobbra-balra elvileg nem szabadna mozognia a stoplinak a pedálban. Az más, hogy el tudod fordítani a lábfejed bizonyos mértékig. Pedálonként eltérõ fokban tudsz oldani, EB-k például nagyobb szabadságot adnak, mint a Sh-k, de ez fordítás, és nem oldalirányú elmozdulás. A rugóerõ-szabályzóval a dokkoló mechanizmus erejét tud állítani, vagyis azt, hogy milyen nehéz legyen ki- illetve belépni, nem pedig azt, hogy a lábfejed milyen könnyen tudjon elfordulni.

hmm igen, most így olvasva énis elfordulásra gondoltam :angevil:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én elõször a Gellérthegy (víztározó) úátugrásnál estem a pedál miatt. Volt ott pár turista. Gondoltam megmutatom, hogy is kell ezt. Szóltam Theznek, hogy akkor most egy dh-s tempóból, lapos ugrás jön. Ehhez elõbb a betonon meg kellett fordulnom. Sikerült olyan szûken és lassan fordulnom, hogy még ott a betonon dõltem el. Persze Thezék voltak olyan rendesek, hogy üvöltve röhögtek, hogy még véletlenül se kerülje el zseniális pedálkezelési stílusom senki figyelmét.:) Azért utána szépet ugrottam.

Én 14 éve tiltakozom mindenféle pedálhozrögzítés ellen, de most, hogy végre megtanultam, belátom, hogy tényleg hasznos (fõleg a sprinteknél), bár a technikás szakaszokon még mindig félek, hogy nem tudok kioldani, ha gond van, igaz erre eddig nem volt példa.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

én mászásnál dõltem be gyakran a rekettyésbe, mert nem bírtam kiszabadítani a lábam, mikor a sebességem elérte a 0-t.

ez velem is elõfordult jópárszor, a hegyen lakó nénike meg a bácsika meg éppen szedte a krumplit és jót nevetett rajtam...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

És nem fogtál semmi vacsiravalót a patakban?Az kárpótolt volna a paff-ért...:)

hát...ahhoz túl kicsi volt a patak.
hogy ne legyek nyakig vizes ahhoz meg túl nagy...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Jorus te aztán szereted a bokrokat...:)
Ez az Al01 idézet jó... velem is hasonóan esett meg...:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Story from Al.

Pont igy. Azt mondjak az ember 3x esik el, aztan tobbet nem. Szoval kilep-belep-teker ezt jatszottam 1-2 oran at es tok jol ment. Aztan hazaertem es a haz elott kileptem a jobbosbol, majd hirtelen ugy gondoltam megis inkabb ballal lepek le mert az ugy jo. Csak ballal nem leptem ki, igy egyhelyben allva eldoltem Utana csak rohogtem rajta. Az ember megszokja es ha mr rutinbol oldalra forditva lep ki az ember, akkor jo lesz az. Jorus komat lattam berohanni egy bokorba egy lejtozes soran. Kiugrott az spd-bol ket labbal, atugrotta a kormanyt, a bringat kinthagyta, ot meg vitte a lendulet. Szoval mindent meg lehet szokni, rutin lesz.

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

a legkellemesebb az volt, mikor tavaly a ZemplénMaratonon egy patakátkelésnél megakadt az elsõ kerekem egy kõben (MCD-vel ez nem fog elõfordulni :-)), én meg szépen beledõltem a vízbe.
azért 85 kg+bicó nagyot csobban!

És nem fogtál semmi vacsiravalót a patakban?Az kárpótolt volna a paff-ért...:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Úgy látszik én SPD kompatibilisnek születtem, mert sosem estem miatta...bár már vol olyan, hogy belefagytam (rászáradt a sár, s esésnél mágsem oldott ki...bokaszalag húzódás lett a vége)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
a legkellemesebb az volt, mikor tavaly a ZemplénMaratonon egy patakátkelésnél megakadt az elsõ kerekem egy kõben (MCD-vel ez nem fog elõfordulni :-)), én meg szépen beledõltem a vízbe.
azért 85 kg+bicó nagyot csobban!

másik: mentem a kedvesemhez, aki a házuk elõtt várt.
fel a járdára, párom elõtt egy méterrel satufék, CSATT.
kellett vagy tíz perc, mire abba bírta hagyni a röhögést...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Nekem egybõl kioldott, mikor már eldõltem...csak kár, hogy nem elõtte:)...most nem lenne bibis a lábim:(

Van még ilyen jó kis történetetek? Én magamon nevettem a legjobban...:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
én mászásnál dõltem be gyakran a rekettyésbe, mert nem bírtam kiszabadítani a lábam, mikor a sebességem elérte a 0-t.
most a legkisebb rugóerõre állítva használom a pedált, de még soha nem volt olyan hogy akaratlanul kioldott volna a kötés. viszont a fönti probléma megszûnt...

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Pedig elég nehéz nem lenézni, amikor keresed, hogy hol az az izé...meg a bigyó ...és miért nem pattan már bele...:)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
En is kezdöö vagyok az SPD-vel, eddig csak egy nehezebb szituációm volt, mikor egy fatörzsön akartam áthajtani, de nem ment át rajta a kerék, elég lassan mentem, volt idööm valahogy kitépni a lábam. Amúgy a lámpák elöött én mindig jó elööre kioldok, ha látom hogy esetleg piros lesz (vagy már az), ha meg mégis zöld marad, akkor azt a pár métert fél lábbal is ki lehet tekerni, meg azért lehet tekerni óvatosan bekattanás nélkül is.
Arra vigyázz, hogy ne nézz le mikor belépsz a pedálba, volt már, hogy majdnem elütöttem e miatt egy gyalogost. Egyszerre csak ott termett.:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
De, estem rengeteget, SPD-vel, de nem az SPD miatt. :) Esés közben célszerû kioldani, ha van rá lehetõséged, mert ha már bukfencezel fejjel elõre az erdõben, akkor azt kellemesebb egyedül tenni... mármint bringa nélkül. ;)

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Álló helyzetben gyakorlod a ki- és belépést, és csekkolod, hogy megfelel-e a rugóerõ. (Persze megtámaszkodsz.) Aztán lassú tekerés közben kilépegetsz, belépegetsz. Tekersz, jobb láb kiold, ballal megteszel egy kört, jobbal visszalépsz, csere. Ha ez jó megy, nem lehet gond. Anno 20 percem volt megtanulnom vmelyest megtanulnom használni a patentpedált (karbon outit adtak alám a sajtótáborban, azt a Wellgo platformot mégse tehettem rá...), és csak egyszer dõltem rá Atomra, aki vhogy megtartott. Ezt máig sem értem hogyan...

Köszi a tippeket, majd kipróbálom:)....úgy gondoltam, hogy a kötés erõsségét fokozatosan fogom meghúzni, hogy az elején könnyebben átálljak a kötöttség okozta érzésre:)...
Azóta nem is estél vele, a dölésen kívül?Akkor grat neked!20 perc...lehet, hogy új világrekord????:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Álló helyzetben gyakorlod a ki- és belépést, és csekkolod, hogy megfelel-e a rugóerõ. (Persze megtámaszkodsz.:)) Aztán lassú tekerés közben kilépegetsz, belépegetsz. Tekersz, jobb láb kiold, ballal megteszel egy kört, jobbal visszalépsz, csere. :) Ha ez jó megy, nem lehet gond. Anno 20 percem volt megtanulnom vmelyest megtanulnom használni a patentpedált (karbon outit adtak alám a sajtótáborban, azt a Wellgo platformot mégse tehettem rá...), és csak egyszer dõltem rá Atomra, aki vhogy megtartott. Ezt máig sem értem hogyan... :D

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Helló Srácok!

Tegnap felavattam az új bringámat(Merida) és ezen már spd van....komoly küzdelem kell a megszokás ellen, hogy ne vágódjon el az ember...:) én megtettem...lila a térdem, de a kedvem rendületlen, hogy megtanuljak vele megállni...:)
Ki tud valami jó technikát?:)