Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na! Most már ilyet is láttam. Mert eddig csak a shimano-féle mûanyag bizbazról hallottam, amit a pedál egyik oldalára rá lehet rakni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
PTAMás:
http://ebike.hu/term...edal/patent/231 <--a 324-es Shimano

http://ebike.hu/term...dal/patent/1956 <--ez meg valami wellgo..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egyoldalas pedál? PL? Mert olyat nem sûrûn látok, de érdekel, ha létezik? (persze MTB, nem óuti)

shimano 324
hadd ne linkeljem, +taálod magadnak :)

egyébként nekem van, jó darab csak kõnehéz és nagyon drága /cca 16 k és vagy 600 gramm a pár/
van az acornak is az olcsó de az egy kalap sz@r...../olyanom is van/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Egyoldalas pedál? PL? Mert olyat nem sûrûn látok, de érdekel, ha létezik? (persze MTB, nem óuti)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Akkor tudna nekem valaki segíteni, hogy milyen SPD pedált és cipõt válasszak? Sajnos idõ hiányában nem tudok visszakeresni + azt se tudom melyik lenne a legalkalmasabb, ezért kérem a Ti segítségeteket.

Amit én ebbõl a topicból összehalásztam az derült ki, hogy nem mindegy hogy milyen célra akarod használni a pedált/cipõt.
Az én esetemben pl. az lesz az ideális megoldás, hogy egy egyoldalas pedált és egy túra jellegû cipõt veszek, amiben viszonylag kényelmes a sétálás is (persze nem akarok egész nap benne punnyadni de ha úgy hozná a szükség akkor ne pipeskedve kelljen vánszorogni).
Viszont ha kizárólag országúton/terepen használod a kerót akkor lehet hogy jobb megoldás a két oldalas pedál és a keménytalpú cipõ.

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket
Posted Image
-δε√-

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem egy M520-as pedál (elég jó áron van, ebike, decathlon, meg sok helyen akciózzák ~8-10e ft) + valami túracipõ, pl: Shimano M020, M021 (nekem ilyen van, bátran ajánlom), M038...ezek mind jók, áruk olyan 10-15e ft, de pl az M021 a Bringavilágban (Vadász utca) akciózva van, 9990 Ft...

Zsombe

Zsombe

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Akkor tudna nekem valaki segíteni, hogy milyen SPD pedált és cipõt válasszak? Sajnos idõ hiányában nem tudok visszakeresni + azt se tudom melyik lenne a legalkalmasabb, ezért kérem a Ti segítségeteket.
"Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon, és belehalni a röhögésbe." - Boris Vian

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És marhanagy balesetet okozhat - pl kellemetlen dolog a két lábszárcsontod közül kioperálni. Meg hát - súly - feleslegesen a hegyen nem szabad ilyesmit cipelni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
városban hasznos dolog a kitámasztó, de terepen tilos!! beleakad egy gally, megragad a sár mögötte, beleakad valamibe...le kell szedni ha terepezel..

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Keress ahhoz a pedálhoz egy MTB cipõt, amiben be van süllyesztve a stopli. Ebben a topicban lapozz vissza, fel van sorolva vagy tíz. És dobd el a kitámasztót meg a teleszkópos nyeregcsövet jó messzire;)

A kitámasztót miért?
Annyira égõ? Sztem tök hasznos :P

-δε√-

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Keress ahhoz a pedálhoz egy MTB cipõt, amiben be van süllyesztve a stopli. Ebben a topicban lapozz vissza, fel van sorolva vagy tíz. És dobd el a kitámasztót meg a teleszkópos nyeregcsövet jó messzire;)

Zsombe

Zsombe

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Mire akarod használni egyébként, és milyen bringád van? mellesleg egy MTB pedál egy országúti cipõvel fura párosítás...

Egy Caprine Cherokee bringám van, íme:

Posted Image

Leginkább CC-zek, gyakran bemerészkedek az erdõkbe kicsit "terepezni". Kb. ilyen célokra használom a bringát. Akkor ehhez milyen SPD "szett" jó? (Lehetõleg ami nem túl drága.)
"Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon, és belehalni a röhögésbe." - Boris Vian

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Mire akarod használni egyébként, és milyen bringád van? mellesleg egy MTB pedál egy országúti cipõvel fura párosítás...

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Zsombe

Zsombe

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok!

Én még újonc vagyok SPD téren, mivel eddig még csak hagyományos pedállal hajtottam a bringámat, de most szeretnék kipróbálni egy SPD-t. Ki is néztem egy Shimano PD-M520 pedált, valamint egy Shimano SH-R060-as cipõt hozzá. A véleményeteket szeretném kikérni ezzel a párosítással kapcsolatban, hogy jók-e, fõleg egy kezdõnek. Elõre is köszönöm a segítségeteket!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Csak mert kérdezted: Én Scott túracipõt használok városban egész napra.
Egyébként majdnem minden cipõ amit túrázásra ajánlanak, kényelmes viselet egész nap.
http://www.scottusa....ct.php?UID=7577

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Thx, a válaszokat, Xabi & Lord_Leslie!
-δε√-

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Ez vajon mennyire kényelmes? Shimano SH-M021

Ezt leginkább úgy tudod eldönteni, hogy kipróbálod. Vagy tetszik, vagy nem, ha nem, akkor próbálsz másikat. Ez kb. olyan kérdés, mint hogy melyik nyereg a legjobb/legkényelmsebb. Vagy melyik szín a legszebb :)
A minõsége mindenesetre megfelelõ, és nem fog lerohadni a lábadról fél év alatt.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Mennyire kényelmes?
Kibírható benne egy egész nap (tekerés/sétálás)?
Melyik modellt használod ha szabad tudni?
Ez vajon mennyire kényelmes? Shimano SH-M021

ehez kisértetiesen hasonlót használok..
most így hireteln enmtudom a kódját..

ha nem maratoni távra tervezed a sétát, akkor simán jó.
értsd mondjuk: délelött eltekersz a suliba, aztán ugye az épületen belül sajnos nem bringázhatsz :)
aztán melóhelyre megint bringa, ott ugyebár megint lábbusz, majd haza tekerés.
(am8-pm6)

Mondjuk arra készülj fel, hígy vízes, jeges betonon kegyetlen mód fogsz csúszkálni gyalogosan..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

montini

montini

vendég

• fórumtag
  • 59 posts

Igen. Megvallom azóta direkt miattad mindig befelé lépek ki a pedálból. :D

Végre színt vallasz! Csak erre vártam....:nice:
Pedig, a hozzászólásban tulajdomképp félreértetted, nem is erre gondoltam...még nem próbáltam befele kicsavarni a lábam...szerintem alapos földmérést végeznék,sõt talajelemzéssel egybekötve, mert kezdõ vagyok SPD téren...:pump:
Tényleg csak miattam tekered ki a lábad? Hízelgõ...
Üdv neked!
Minél jobban fáj, annál jobban érzem, hogy élek!!!!.........Monti:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a shimano m021-es cipõ elég kényelmes, nekem is olyan van, bár a talpa azért elég kemény sétálni egész nap és hát a stopli is kopik ha sétálsz....ha ilyet veszel, akkor a bringavilágban tedd, ott most akciós (9990 ft).