Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

tudomtudom ... csak nekem deltás van és 1xûen nem tudok hozzás szereznivédõsipkát...

Mintha a múlt héten láttam volna a budaõrsi Decathlonban ... ha arra járok megnézem Neked.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Szerintetek mit érdemes venni egy országúti bringába? Elég egy olcsóbb Bike+/Wellgo vagy szánjam rá azt a plusz pénzt és arra is M520 kerüljön?

általánosságban azt mondhatom, hogy ne csak a drágább cucc árát nézd, hanem a különbözetet is.. biztos, hogy megéri megspórolni azt a cirka háromezret, és utána esetleg bosszankodni, vagy inkább mégis megvenni egybõl a bevált cuccost?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Szerintetek mit érdemes venni egy országúti bringába? Elég egy olcsóbb Bike+/Wellgo vagy szánjam rá azt a plusz pénzt és arra is M520 kerüljön?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
tudomtudom ... csak nekem deltás van és 1xûen nem tudok hozzás szereznivédõsipkát...

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

egy nagy kérdés... outi patnentbe elég sokan Lookokat használnak ... mi az elterjedtem a Delta stopli vagy a KeO ???

A kettõ között a legnagyobb különbség, hogy nem kompatibilisek egymással. A KeO az újabb konstrukció.
Részletesebben http://www.look-keo.com

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
egy nagy kérdés... outi patnentbe elég sokan Lookokat használnak ... mi az elterjedtem a Delta stopli vagy a KeO ???

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Pedig sajnos biztos. A cipõt zsír újonnan vettem, a balba volt egyszer téve patent, de még földre se volt vele lépve (ezt azért látni egy mûanyag talpú cipõn), egy Shimano országúti cipõ és 4000 forintért vettem. A modell nevét nemtudom, dobozt nem adtak hozzá, a cipõt meg még annyira nem vizsgáltam át h mi a modellszáma, de még nem láttam egy boltnál se, valószínûleg egy régebbi típus. Amit én most kinéztem magamnak az egy Shimano MO38 -cat. Ez 8100 ft körül van most, szerintem 10.000 bõl megvan szállítással. De ehhez az kéne, hogy eladjam a mostanit, és összehozzak még 6 rugót. Tehát, ha van valakinek valami ismerõse, akit érdekelne egy óúti SPD/LOOK shimano cipõ, 44-es méretben igen olcsón, akkor az jelezzen.
Don't drink and drive, just smoke and ride!

Lajos, az aluparipa

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Megpróbálom majd lehet apróban meghirdetni a cipõt, csak azzal az a probléma hogy akkor kénytelen vagyok venni egy másikat, ami valószínûleg drágább lesz jóval. :S

Nem biztos hogy drágább. Milyen cipõd van most?

Nekem ilyen: http://ebike.hu/termekek/cipo/1451 cipõm van, nagyon szeretem, mert outihoz is meg mtb-hoz is jó! [mivel hobbi cipõ]
Szerintem nem is volt dárga [20 e]
Ja, és kb egy éve van már meg, és semmi gondom nincs se a cipõvel, se a pedállal! :)
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Lassan egy hete van meg az én SPD-m, hálistennek még egyszer sem borultam vele, kioldás felcsatolás már minden vakon megy, szal nagyon fasza.:) Szintén M520-am van (mint fejjebb írtam) és nagyon bevállt (tény, nincs hasonlítási alapom).

Megpróbálom majd lehet apróban meghirdetni a cipõt, csak azzal az a probléma hogy akkor kénytelen vagyok venni egy másikat, ami valószínûleg drágább lesz jóval. :S

Lajos, az aluparipa

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Redi ... semmi gáz ... én is dõltem anno egyszer "zsákosan" :) szerintem szinte mindenki aki vált erre ... idõ kell míg beleszokik az ember

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
nekem is ugyanez a párosítás, egyelõre én is csak ajánlani tudom. túrán mondjuk még nem voltam vele...

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

Sokáig húztam-halasztottam a dolgot, de egy bõ hónapja megvettem elsõ SPD-met. Ez egy M520-as, hozzá egy pár M072-es cipõ. Csak jót mondhatok errõl a párosításról. Elõtte klipszel tekertem, azt is szerettem, de össze sem lehet hasonlítani! Lényegesen jobban érzem vele magam a bringán, s mióta kipróbáltam, már nem is akarok nélküle tekerni. Nem gondoltam volna soha, hogy ekkora a különbség!
Kezdetben féltem a "zsebretett kézzel pofára esni" effektustól, merthogy mindenki így írta le nekem azt, hogy milyen SPD-vel álló helyben elesni. Aztán kimentem gyakorolgatni, megtettem az elsõ köröket a parkolóban, majd terepen, s késõbb már a forgalomba is bemerészkedtem vele. Kezdtem egyre magabiztosabbá válni, viszont még mindig nem rutinból ment a dolog, amikor is közelítek egy zebrához. Nézem, hölgyemény szépen lassít. Mondom fincsin elenged, gurulok tovább. Ám a nõszemély nem állt meg, szép lassan rácsorgott a zebrára, be elém. Hoppá! Még jó hogy lassítottam én is, megállok még a zebra elõtt! Sikerült! Ja, de SPD-ben vagyok ám! Na ezt sikerült elfelejtenem a nagy koncentrálásban, úgyhogy mire eszembe jutott volna, hogy mit kéne csinálni, addigra már dõltem is álló helybõl oldalra, mint a krumplis-zsák. Tényleg nem megy még reflexbõl a kioldás!
Tehát amíg nincs meg a kellõ reflex, a kényes szituációkban sem szabadna elfelejteni, hogy ki kell lépni a pedálból, hogy lehetõleg a talpam érje elõször a talajt, ne pedig a térdem!
Szerencsére semmi bajom nem lett, felkeltem, s mentem tovább, s lassan kezdem elhinni, hogy legalább egyszer mindenki esik egy ilyet!
Két keréken szép a világ...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hát ez a cipészes sufnizás szerintem nem lenne a legjobb..
esetleg probáld meg behirdetni az apróba.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Én is egy Shimano PD-M520-ast használok, tökéletes megelégedettséggel. Nagyon jól old, nagyon jól tart. 8000 körül vettem újonnan a Decathlonban.

A kétoldalas pedált nem javallom, ugyanis a súly miatt mindig a patentos része lesz lefelé, és igen idegesítõ, mikot ki kéne vele lõni egy lámpás keresztezõdésnél, te meg még a pedálodat forgatgatod.

Nekem a következõ a problémám patent ügyben: a cipõ, amit vettem nagyon jó, és tetszik is meg minden, csak ez verseny cipõ, és igen nehézkes vele járni a földön, ugyanis nincs rejtve benne a patent, hanem szépen úgy ahogy van kilóg az egész, mindenféle gumi 'körbevétel' nélkül. Így aztán bárhol ha leszálloka bringáról az embereknek O alakba nyílik a szájuk és bambán néznek, hogy most akkor mi a helyzet. Igazából engem nem zavar, az viszont inkább h csúszik. Van megoldás? Cipészhez ha elviszem medtudja toldani a talpat pár gumi bütyökkel? Esetleg valaki cserélne cipõt? Rá is fizetnék.

Lajos, az aluparipa

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hobby cc? hát nézd, használtan én nem vennék pedált...de ez egyéni beállítottság kérdése. a féloldalas pedálok olyan egyik sem kategória, mert mindegyikbõl van benne egy kicsi, és az ilyen olcsóbb cuccok (tesco, ilyen) nem tartanak igazán sokáig, ha rendszeresen használod. a drágábbak árából meg vehetsz egy jó kétoldalast...

sztem ha most kezded az spdzést, akkor shimano 520, újan. több helyen is akcióban van, ebikeról/bármely online boltról sem egy drága termék, és itt a fórumon is elég sok ember használja, megelégedéssel (én is). ár/teljesítmény aránya sztem az egyik legjobb a pedálok között.

hencsa

hencsa

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Hi! A segiségetek kellene.Most akarok spdre váltani.Két választás elõtt állok:használt shomano540 vagy egy új egyoldalas pedál.Melyiket ajánljátok?Egyébként obii cc-versenyzö vagyok-ien felhasználati területre kéne.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Igen, így szoktam én is, köszi. Az a lemaradás meg amit a pedálokkal elszarakodok azonnal bejön ha lehet már neki rakni.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ha adhatok egy tanácsot, akkor próbáld meg úgy, hogy a bicón ülve csak egy picit indulsz el, majd bedokkolsz a másik lábaddal is. Így gyorsabban tudsz elindulni (minthogy szerencsétlenkednél :) a bedokkolással elindulás után), és kicsit könnyebb beletalálni az álló pedálba :D Persze ez csak addig kell, amíg nem megy pontosan a belépés.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Igen-igen, tegnap már sikerült egy ilyet összehoznom. Bahcsomóponton volt ami gázabb volt, hirtelen akartam startolni, felurottam, a cipõ tokéletes könnyedséggel siklott át a pedálon majd majdnem fel is borultam. Aztán meg jön az ideges próbálkozás beletalálni a pedálba miközben hátulról jönnek az autók én meg nemtudok tekerni.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Idõvel megszokod, tuti. Én is így kezdtem, de szerintem mindenki más is, senki sem születik SPD pedállal :D
[Egyébként az a vicces, amikor azt hiszed, hogy becstoltad, beletekersz jó nagyot, majd elõrefele lecsúszik a lábad és akhillesszel úgy beleb@szol a pedálba, hogy lépni sem tudsz :) ;) ]
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.