Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2006. október 23. - 11:26
Egyelõre a legnagyobb problémám az a lámpás keresztezõdéseknél való kilövés, ugyanis iszonyú szokatlan felpatentolni magamat, volt már hogy majdnem elestem, azthittem jó helyen van a cipõ, megnyomtam hogy csatoljon fel mire lecsúszott a lábam a pedálról. Lecsatolás tökéletesen megy, elõször még én is ettõl féltem, de volt néhány neccesebb helyzet forgalomban ahol azonnal kellett oldanom és megoldottam. Nyugtassatok meg, hogy idõvel bele lehet tanulni a becsatolásba.
Egyébként nagyon tetszik a dolog és tényleg iszonyatos tempót lehet vele elérni (58 km/h a villányin).
Írta 2006. október 11. - 22:34
Adidasban 47 2/3 os lábam volna, haverom 47es spd cipellõje kicsi volt rám, 48as meg félek hogy drááága :'(
Rasp: árképzésben csak azért mert nagyobb, mint az átlag, nincs eltérés. tehát egy árban vannak a nagyobb méretek is. ha nem kapsz belõle, nézz shimano-t abból is van egy két típusból majdnem 50-esig.
megéri, teljesen már érzés az egész, rászoksz hogy már nem csak nyomni lehet a pedált, hanem húzni is, más izmokat is megmozgat, szal jó dolog.
Írta 2006. október 11. - 22:19
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. október 11. - 22:17
Írta 2006. október 11. - 22:12
Írta 2006. október 11. - 22:09
Írta 2006. október 11. - 21:44
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 11. - 21:43
tehát egészen nyugodtan próbákozz!
Írta 2006. október 11. - 21:00
Írta 2006. október 11. - 20:57
Modjuk nekem már 3x volt már olyan, h kicsúszott alólam az elsõ kerék... és le tudtam tenni a lábam. Egyszer pl az Andrássyn megmaradt egy vizes folt esõ után pont ott, ahol a döcögõ autók között sávot akartam váltani. Mintha kirúgták volna a bicó elejét, és mégis ki tudtam kattintani kb 0,05mp alatt. Máig sem értem...
Írta 2006. október 11. - 20:53
De attól még nehezen tudom elhinni hogy könnyebb volna lefelé menni vele, monnyuk nem egy dh gép ... Mennyire nehéz/könyû átszokni? Vagy ez csak bagatell?
Na és van az én ortopéd elefánttalpamra is cipõ? 47-48 as böszme cipõk vannak még emberi áron?
Írta 2006. október 11. - 17:32
folyamtaosan erõsítitek meg ezt az állítást... amiben én is teljesen egyet értek. városira, országútra, cc-re alap, hisz ezeknél a tekerés a fõ szempont. errõl szól.aha, ez logikusan hangzik... amúgy az aszfaltos-tekerõs gépre tervezem, de ha nagyon bejön (amiben biztos vagyok), ugrik a CC-gépre is.
de van ahol nem csak elõnye van.
Írta 2006. október 11. - 15:15
pl:
Írta 2006. október 11. - 14:35
Én 10 éve használom CC-re és országútra is (pontosabban outra LOOK rendszert) és remek.
miért használnak más rendszert országútira?
a nagybicóm felhasználási területe közelebb áll az oútihoz, de értelemszerûen olyan pedálrendszert szeretnék, amit mindkét gépen simán használhatok - ne kelljen már külön cipõ!
Írta 2006. október 11. - 14:09
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. október 11. - 13:30
aha, ez logikusan hangzik... amúgy az aszfaltos-tekerõs gépre tervezem, de ha nagyon bejön (amiben biztos vagyok), ugrik a CC-gépre is.
Én 10 éve használom CC-re és országútra is (pontosabban outra LOOK rendszert) és remek. Egy nap alatt meg lehet tanulni a használatát.
Igazából az elsõ nap után azt mondtam (még mindig emlékszem rá, pedig 10 éve volt) hogy soha többet nem fogok hagyományos pedálra visszaváltani. A patentpedál nagyon jó, nem véletlenül használják a profi versenyzõk is...
Írta 2006. október 11. - 13:09
cc-re tervezed?
ott én nem éreztem még hátrányt.
DH-ban egy picit más, ott nem a tekerésen van a hangsúly, és az a mentés hgoy egy pillanat alatt láb le, megtámaszt, majd vissza is tetted, és sprintelsz tovább/elrugaszkodsz egy ugratóról, ez egy picit több idõ mint ami belefér.
egy ideig csináltam, de túl sokszor volt a léb elmozdítására szükség, egy jó platformról pedig ugyanúgy nem esik le az ember lába.
aha, ez logikusan hangzik... amúgy az aszfaltos-tekerõs gépre tervezem, de ha nagyon bejön (amiben biztos vagyok), ugrik a CC-gépre is.
Írta 2006. október 11. - 13:06
ott én nem éreztem még hátrányt.
DH-ban egy picit más, ott nem a tekerésen van a hangsúly, és az a mentés hgoy egy pillanat alatt láb le, megtámaszt, majd vissza is tetted, és sprintelsz tovább/elrugaszkodsz egy ugratóról, ez egy picit több idõ mint ami belefér.
egy ideig csináltam, de túl sokszor volt a léb elmozdítására szükség, egy jó platformról pedig ugyanúgy nem esik le az ember lába.
Írta 2006. október 11. - 12:59
azért a cc-ben más mint a dh-ban;)
ennyi elõnye nincs kijelenthetõ, ilyen tisztán.
van, de van hátránya is.
ki melyiket szereti, melyik jön be jobban neki, csak ezen múlik.
mik a hátrányai, azon kívül, hogy meg kell tanulni használni?
jövõre én is tervezem a gépem SPD-sítését..
Írta 2006. október 11. - 12:48
ennyi elõnye nincs kijelenthetõ, ilyen tisztán.
van, de van hátránya is.
ki melyiket szereti, melyik jön be jobban neki, csak ezen múlik.