Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Nos, attól függ, hogy leteszed-e a lábad felmenetel közben egyszer-egyszer a technikásabb részeken. Lényegesen nehezebb újra beindulni egy 20%-oson SPD-vel. Mondjuk Eggbeater ebben is pöpec. De helyes technikával - azaz le kell gyõzni az azonnal bekattanni akaró kényszert - sima SPD-vel is gyerekjáték. Hatékonyság ugye nyilván nem kérdés.

agneovo - igen, fel lehet simán menni, én pl felmegyek, pedig nem vagyok egy atomállat

:scared:

A nagykevélyre eleve van több olyan hely ahol tolni kell felfelé mert lehetetlen felmenni, viszont lefelé itt még el tudom képzelni hogy valaki lejön de spd pedállal nagyon meleg... Ha jársz egyszer arra ezt látnom kell.

Nekem már ott gondom van, hogy van több meredek köves szakasz vizmosásokkal. Kicsit megpörög a hátsó kerék vagy az elsõ valahogy belekerül egy vizmosásba hát én mindig eltanyázok SPD-vel. Ha kövekre esem akkor fáj is :)

Ha valaki megy egyszer Nagykevély vagy Kiskevély környékére SPD pedállal akkor szóljon már ... tanulnom kéne.

Na szóval vettem ezt a KONA platform pedált (ma mentem is vele egy ivet semmi különös) miért olyan nagy a mérete ? Ha sima kisebb pedált vettem volna az jobb valamire ?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
nem csak elõrefelé tudsz belelépni, mint a shimanoknál, hanem hátrafele is. nagyobb, másabb a platform jobban tapad, és télleg nagyon jól lehet menni rajta dokkolás nélkül is.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Szerintem azért megvan a hátránya is meredek emelkedön. Pl ha megálsz és újból el akarsz indulni, sokkal nehezebb, mint sima platformal. Mondjuk ettõl függetlenül nem cserélném vissza a régi pedálomra.

Más:
Mik a tapasztalatok az Egg Beater C-vel kapcsolatban? Ér annyit, hogy lecseréljem rá a PD-M520-at? Mennyire jók ezek a pedálok? Mert azt hallotam, hogy sokkal szabadabb mozgást enged a lábnak. De nem zavaró, hogy nem lehet állítani rajta a rugóerõt? Meg nem gyengül el mondjuk 1 év alatt? Stb...........

Szeptember óta használok Egg Beater-t és egy másik bike-on továbbra is Shimanot. A rugóerövel nekem nincs problémám. Nagyobb mozgásszabadsága a lábnak nekem nem tünt fel. Legnagyobb elönye szerintem, hogy absz. nem érzékeny a sárra. Amit én nem gondoltam volna: nagyon kényelmesen lehet vele tekerni bekattintás nélkül is.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Szerintem azért megvan a hátránya is meredek emelkedön. Pl ha megálsz és újból el akarsz indulni, sokkal nehezebb, mint sima platformal. Mondjuk ettõl függetlenül nem cserélném vissza a régi pedálomra.

Más:
Mik a tapasztalatok az Egg Beater C-vel kapcsolatban? Ér annyit, hogy lecseréljem rá a PD-M520-at? Mennyire jók ezek a pedálok? Mert azt hallotam, hogy sokkal szabadabb mozgást enged a lábnak. De nem zavaró, hogy nem lehet állítani rajta a rugóerõt? Meg nem gyengül el mondjuk 1 év alatt? Stb...........

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hmmm, meredek emelkedõ pont az a hely ahol mindenképpen jól jön a patentpedál. Tudni kell gyorsan kioldani, ha elborulsz, de az se nagy kunszt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én is van olyan hely ahol taposóval felmegyek, stoplival meg nem, mert már rég kiléptem még ott ahol biztos talaj van.....szal embere válogatja....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nos, attól függ, hogy leteszed-e a lábad felmenetel közben egyszer-egyszer a technikásabb részeken. Lényegesen nehezebb újra beindulni egy 20%-oson SPD-vel. Mondjuk Eggbeater ebben is pöpec. De helyes technikával - azaz le kell gyõzni az azonnal bekattanni akaró kényszert - sima SPD-vel is gyerekjáték. Hatékonyság ugye nyilván nem kérdés.

agneovo - igen, fel lehet simán menni, én pl felmegyek, pedig nem vagyok egy atomállat
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Pedállal kapcsolatos kérdésem lenne.

Vettem áprilisban egy Author Solution bicajt, ezen kicseréltem már a telot RockShox Pilot-ra illetve a pedált egy egyoldalas Author Spd pedálra. Az egy két nagy zakón kivül komolyabb bajom nem volt az SPD pedállal, de egyre jobban elkezdtem hegyekbe járni föleg a Pilisben. Vannak olyan nagy emelkedõk hogy megemelkedik a kormány vagy a köveken kipörög a kerék és már tanyázok is mert nem birom letenni a lábam a lefelékrõl már nem is beszélek mikor váratlanul észreveszem hogy olyan nagy a leejtõ hogy itt már csak ha eldobom a bicajt az segitene de be van kapcsolva az a k*rva pedál.

Nem tudom elképzelni hogy azokon az utakon valaki SPD pedállal felmegy ahol járok, vagy velem van a baj. // Pl. van aki a Nagykevélyre SPD pedállal fel bir menni ??? . Most hogy eljött ez a hidegebb, levelesebb, csuszosabb idõ még többet estem igy egyenlöre lecseréltem az SPD pedálomat egy "Platform" pedálra. A kérdésem az hogy tulajdonképpen nem tudom milyen pedálok vannak és milyet kellett volna vegyek. Ez a KONA ipari csapágyas pedál olyan bazi nagynak tûnik és ha jól gondolom nem is a hegyekbe tervezték ? A pilis különbözõ turista utjain ki milyen pedállal jár ?

Hááát, ha SPD-vel nem tudsz valahol felmenni, akkor taposóval még annyira sem. Azt tanácsolom, gyakorolgass még, pl. egyhelyben állást, és akkor magabiztosan fogsz tudni oldani, pánik mentesen, minden helyzetben. Azonnal.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Pedállal kapcsolatos kérdésem lenne.

Vettem áprilisban egy Author Solution bicajt, ezen kicseréltem már a telot RockShox Pilot-ra illetve a pedált egy egyoldalas Author Spd pedálra. Az egy két nagy zakón kivül komolyabb bajom nem volt az SPD pedállal, de egyre jobban elkezdtem hegyekbe járni föleg a Pilisben. Vannak olyan nagy emelkedõk hogy megemelkedik a kormány vagy a köveken kipörög a kerék és már tanyázok is mert nem birom letenni a lábam a lefelékrõl már nem is beszélek mikor váratlanul észreveszem hogy olyan nagy a leejtõ hogy itt már csak ha eldobom a bicajt az segitene de be van kapcsolva az a k*rva pedál.

Nem tudom elképzelni hogy azokon az utakon valaki SPD pedállal felmegy ahol járok, vagy velem van a baj. // Pl. van aki a Nagykevélyre SPD pedállal fel bir menni ??? . Most hogy eljött ez a hidegebb, levelesebb, csuszosabb idõ még többet estem igy egyenlöre lecseréltem az SPD pedálomat egy "Platform" pedálra. A kérdésem az hogy tulajdonképpen nem tudom milyen pedálok vannak és milyet kellett volna vegyek. Ez a KONA ipari csapágyas pedál olyan bazi nagynak tûnik és ha jól gondolom nem is a hegyekbe tervezték ? A pilis különbözõ turista utjain ki milyen pedállal jár ?

öregúr

öregúr

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Az elsõ meglepetés: A szabvány spd-stoplihoz adott gyári csavarok rövidnek bizonyultak (M5*11-es sûlyeszthetõ imbusz). Irány a csavarbolt! M5*14-essel pótolható. Ahoz viszont 3mm-es kulcs dukál. Húsz Ft nem nagy tétel egy 30ezres cipõnél, de egy kicsit bosszantó.

öregúr

öregúr

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Köszi, tényleg mindegy. Hát arra nem is számítottam, hogy olyan lesz mint egy Nike. De mindig így van ez az öszvér megoldésoknál. Holnap kipróbálom...

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Véged van az a legmerevebb talpú cipõ a földön,egy sibakancs is rugalmassabbb:D

..........Bocs csak tréfáltam de nem mindegy ha már megrendelted!!!!
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

öregúr

öregúr

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Üdv mindenki!
Volt már valakinek a lábán MT90 tipusu cipõ? Tényleg (majdnem) úgy lehet benne gyalogolni, mint egy rendes bakancsban? Igaz már késõ, megrendeltem.. De remélem nem olyan érzés lesz, mint egy tûsarkú gumicsizma....

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Szia! Küldtem privát üzenetet.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Unit, ti mennyiért méritek a Smarty párját?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Jah, a berögzõdés... arra nem tudok mit mondani, sajnos sok kereskedõ esik áldozatául (továbbra is).

Érdekességképpen:

A magyar Crank Brothers (pedál-)importör jelenleg a Megabike Kft.
Elõtte a Bestparts volt.
A Veloco meg soha.
Így max a nagyker épülete rögzõdhetett be, ahol régebben a Peugeot-t, Mavic-ot stb. importáló Veloco volt, most meg a Megabike.
Nekik - Veloco - amúgy volt saját boltjuk a Lajos utcában.
De azóta Peugeot bicajok sincsenek már, se üzlet a Lajos utcában, se Veloco (legalábbis Csepelen).

No, ennyi kerékpárkereskedelemtörténeti adalékot mára. Üdv!

Én nem látom ezt ennyire gyászosan, sõt. Igazából nálunk ahol minimum 4en vagyunk akik csepelre járunk árúért, így a legegyszerûbb, mert nem kell magyarázni hogy mi van, pl annak az embernek a legritkábban jár föl... Így ha a füzetbe az van fölírva hogy Veloco, mindannyian tudjuk hogy hova kell menni, ha az lenne hogy Megabike, egybõl telefonálni kellene...
De teljes mértékben igazad van, így nem pontos a dolog mások számára, csak nekünk, ezért elnézést...!

Sorry for OFF, Peace

ON

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Jah, a berögzõdés... arra nem tudok mit mondani, sajnos sok kereskedõ esik áldozatául (továbbra is).

Érdekességképpen:

A magyar Crank Brothers (pedál-)importör jelenleg a Megabike Kft.
Elõtte a Bestparts volt.
A Veloco meg soha.
Így max a nagyker épülete rögzõdhetett be, ahol régebben a Peugeot-t, Mavic-ot stb. importáló Veloco volt, most meg a Megabike.
Nekik - Veloco - amúgy volt saját boltjuk a Lajos utcában.
De azóta Peugeot bicajok sincsenek már, se üzlet a Lajos utcában, se Veloco (legalábbis Csepelen).
És igen, a Megabike nagyker tulajdonosának (is) van kisker üzlete Budapesten ;-)))

No, ennyi kerékpárkereskedelemtörténeti adalékot mára. Üdv!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Halló kollega! Jó rég voltál akkor... egy ideje már "Megabike" néven fut a Veloco. 2 éve biztos ;-)

Én nem követem a neveket, nálunk a berögzõdött nevek maradnak meg. Amugy tényleg? -Én mint magyarországi beszállítóra, nagykereskedésre gondoltam. Azt is így hívják már??? Mert úgy tudom hogy van saját boltjuk is...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
hello

nekem 540esem van elötte nem volt más spd, de ez fasza. nem tudom összehasonlítani még az 520sal, de tavasszal tervezek a városi bringámra egy olyat;-) Sártûrése elég jó, amikor nem látom a cipõm talpát és érzem h +2kg a lábam akkor is simál dokkol és old!! Megjegyzem én kaptam, mert a tulajának nem jött be az spd, de õ amolyan koca bringás...

ab

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég

Hát ha eggbeater akkor elvileg Veloco-nak kellene lennie, de nemtom hogy pont ezt hozzák-e, rég voltam náluk...

Halló kollega! Jó rég voltál akkor... egy ideje már "Megabike" néven fut a Veloco. 2 éve biztos ;-)

Mindenkinek: van Smarty és MXR is természetesen, csak a kereskedõn múlik, hogy eljut-e hozzátok!