Üdv Mindenkinek!
Sokáig húztam-halasztottam a dolgot, de egy bõ hónapja megvettem elsõ SPD-met. Ez egy M520-as, hozzá egy pár M072-es cipõ. Csak jót mondhatok errõl a párosításról. Elõtte klipszel tekertem, azt is szerettem, de össze sem lehet hasonlítani! Lényegesen jobban érzem vele magam a bringán, s mióta kipróbáltam, már nem is akarok nélküle tekerni. Nem gondoltam volna soha, hogy ekkora a különbség!
Kezdetben féltem a "zsebretett kézzel pofára esni" effektustól, merthogy mindenki így írta le nekem azt, hogy milyen SPD-vel álló helyben elesni. Aztán kimentem gyakorolgatni, megtettem az elsõ köröket a parkolóban, majd terepen, s késõbb már a forgalomba is bemerészkedtem vele. Kezdtem egyre magabiztosabbá válni, viszont még mindig nem rutinból ment a dolog, amikor is közelítek egy zebrához. Nézem, hölgyemény szépen lassít. Mondom fincsin elenged, gurulok tovább. Ám a nõszemély nem állt meg, szép lassan rácsorgott a zebrára, be elém. Hoppá! Még jó hogy lassítottam én is, megállok még a zebra elõtt! Sikerült! Ja, de SPD-ben vagyok ám! Na ezt sikerült elfelejtenem a nagy koncentrálásban, úgyhogy mire eszembe jutott volna, hogy mit kéne csinálni, addigra már dõltem is álló helybõl oldalra, mint a krumplis-zsák. Tényleg nem megy még reflexbõl a kioldás!
Tehát amíg nincs meg a kellõ reflex, a kényes szituációkban sem szabadna elfelejteni, hogy ki kell lépni a pedálból, hogy lehetõleg a talpam érje elõször a talajt, ne pedig a térdem!
Szerencsére semmi bajom nem lett, felkeltem, s mentem tovább, s lassan kezdem elhinni, hogy legalább egyszer mindenki esik egy ilyet!
Két keréken szép a világ...