Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Én is így jártam a taposós cipõimmel. Kiváncsi leszek erre.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Megvettem az elsõ cipõmet. Speci sport. Fincsi és kényelmes. :)

És csak tépõzáras.

Sp

jó választás szvsz...nekem már több mint egy éve bírja, pedig max fél év alatt szoktam 0-ra írni a cipõket...ja és kényelmes is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Megvettem az elsõ cipõmet. Speci sport. Fincsi és kényelmes. :)

És csak tépõzáras.

Sp

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
specializáltak is nagyon jók. én azt venném újra, csak olyat, amin már van csatt is, nem csak tépõzár.
shimanot nem, meg ezt a kínait sem venném, tuti :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
shimano nem játszik be? mert akkor Shimano SH-M072...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A Chain cipõk mennyire jók? most akarok venni olyan 15-19 között és nem tudok dönteni köztük és a Sidi-k között...

ja és 45-ös a lában, a Sidi-bõl télleg egyel nagyobb kell?
ja és menniyre tert a két tépõzár?

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
én majdnem beletörtem egy imbuszkulcsot az enyémbe mire rájöttem hogy nem azt kell kitekerni... meg persze az is meglepetés volt hogy az egyik bal-, a másik jobbmenetes. utólag mondjuk logikus :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ha nem tetted volna, akkor talán még nem késöö az új pedál meneteit bezsírozni betekrés elööt, nehogy újra segítséget kelljen kérned majd ha ki akarod tekerni évek múlva.
Sok sikert és örömet az új pedállal-cipöövel-sisakkal!

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv Srácok,

végre felszereltem az SPD pedált a brinyóra! Apám, mire letekertem a régi pedált-háát rendesen folyt rólam a víz és még segítséget is kellett kérnem, mert egyedül nem bírtam vele!
De utána már könnyen ment, új pedál beteker, cipõben a patentot beállítottam, h a bütykömmel legyen egy vonalban, majd irány a fal, és ki-be-ki-be-ki-be csatolgattam, keringtem a garázsban, de azért a biztonság kedvéért a bal cipõmet nem tépõzáraztam be, hihi :)
Ha ma hazaérek világosban, akkor kimerészkedem az utcára is!
Még jó, h a Jézuska hozott sisakot is, így ha esek az új pedál miatt-rögtön megvédhet az új sisak :)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Nekem is csak 1-2 hete van használatban az 520-as és eddig pöpec, bár még nem erõsítettem a rugón(el is felejtettem). A kötelezõ garázsban ki-be csatolás, gurulás után irány a bükkfensík. Végig észben volt hogy bal kicsatol arra dõl. Aztán fenn a fensíkon á itt megálok leskelõdni, de szép fék húz bringa 0-ra lassul, óóó vazzeg spd is van és már dõltem is mint a zsák. De inkább vicces volt az erdészeknek mint nekem fájdalmas :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

én úgy kezdtem, hogy beálltam egy házfal mellé, becsat-kicsat-becsat-kicsat és ez sokszor, amíg a mozdulat nem rögzült bennem, majd fél láb becsat és úgy kiskör itt a forgalomtól elzárt utcákban, másik láb becsat és úgy is egy kis kör, aztán leggyengébbnél 2 tekerésnyivel erõsebb rugóval fel normafára, egyet estem, normafán húztam rá, kilátóig átcsapattam, onnét meg hazafele fokozatosan állítgattam olyan 1/2-2/3 rugóerõsségig, aztán azóta úgy hagytam, nekem ez pont jó.

Én is a rollertechnikával tanultam:D De mikor felmentem a garázskapunkhoz jobb láb ki balra eldõl-------lehorzsolt láb!:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nyugodtan próbálgassad aszfalton is, ha odafigyelsz és elõre gondolkodsz, hogy mikor lesz szükség kilépni és nem száguldozol elõször, nem fogsz elesni! Én is aszfalton tanultam meg.
A legelején viszont úgy kezd, mintahogy DaveRider írta. A fal mellett, minimum rugóerõvel!
Sok sikert hozzá! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én úgy kezdtem, hogy beálltam egy házfal mellé, becsat-kicsat-becsat-kicsat és ez sokszor, amíg a mozdulat nem rögzült bennem, majd fél láb becsat és úgy kiskör itt a forgalomtól elzárt utcákban, másik láb becsat és úgy is egy kis kör, aztán leggyengébbnél 2 tekerésnyivel erõsebb rugóval fel normafára, egyet estem, normafán húztam rá, kilátóig átcsapattam, onnét meg hazafele fokozatosan állítgattam olyan 1/2-2/3 rugóerõsségig, aztán azóta úgy hagytam, nekem ez pont jó.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Üdv Srácok,

olvastam sokat errõl a spd pedál és cipõ dologról -pl itt- és azt szûrtem le, hogy cross-country nincs spd nélkül -most vagy könnyen befolyásolható vagyok v télleg így van- hát végül belevágtam: vettem egy shimano pd-m 520-as ezüst pedált és hozzá egy shimano sh-m 072-es cipõt.karácsonyra.most majd szétvet a türelmetlenség, h kipróbáljam, bár szívesebben törném össze magam vele a normafánál, mint itt a flaszteron.holnap felrakom a brinyóra, aztán meglátjuk!

Elõször inkább a puha avaron...

A te érdekedben tapasztalatból.

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv Srácok,

olvastam sokat errõl a spd pedál és cipõ dologról -pl itt- és azt szûrtem le, hogy cross-country nincs spd nélkül -most vagy könnyen befolyásolható vagyok v télleg így van- hát végül belevágtam: vettem egy shimano pd-m 520-as ezüst pedált és hozzá egy shimano sh-m 072-es cipõt.karácsonyra.most majd szétvet a türelmetlenség, h kipróbáljam, bár szívesebben törném össze magam vele a normafánál, mint itt a flaszteron.holnap felrakom a brinyóra, aztán meglátjuk!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az 520-asnál gondolom biztos jobb mondjuk egy habverõ (még mást nem próbáltam), de az 520-as fél kiló sárral is úgy mûködött, mint akkor, amikor megvettem. És nem csak nekem.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!
Szerintem jobban megéri egy keretnélküli pedál hiszen ez nehezebben tömõdik el sárral és sokkal könnyebb. Ha már jobbat akarsz, akkor PD-M540, de ha még kicsit nehezebbel is megelégedsz, és egy olcsóbb pedált szeretnél, akkor válaszd a PD-M520- at. Nekem is az van. Szerintem nagyon jó.

Üdv,

Most nekem is 520-asom van, csak az össztelósra gondolkozom a keretes spd-n.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hello!
Szerintem jobban megéri egy keretnélküli pedál hiszen ez nehezebben tömõdik el sárral és sokkal könnyebb. Ha már jobbat akarsz, akkor PD-M540, de ha még kicsit nehezebbel is megelégedsz, és egy olcsóbb pedált szeretnél, akkor válaszd a PD-M520- at. Nekem is az van. Szerintem nagyon jó.

Üdv,

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A keretes spd-k miben jobbak a normál spd-khez képest azonkívül, hogy jobban bírják az ütéseket és könnyebben rájuk lehet lépni? Egy shimano pd-545-ön gondolkozom, tapasztalatok?

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az egyik Duna Maraton, amit eltereltek egy tereprally miatt, s felzavartak a Kevélyre, simán rákényszerítette a mezõnyt, hogy felmásszon. És merre én jártam azidõtájt, a döntõ többség felszenvedte magát. Persze van arrafelé tényleg mászhatatlan útvonal, nehét látatlanban nyilatkozni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)