Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
A többszázezres gépeddel? Vagy neked a boltbajáróson is kell a hajtáshatékonyság? Másként kérdezve, a sportgépeden meg nem kell a hajtáshatékonyság?

Szerintem nincs igazi létjogosultságuk ezeknek a mixelt pedáloknak. A versenygépre nem teszel ilyet, a boltbajáráshoz meg nem a versenygépet használod amúgy sem. Vagy ha igen, akkor újabb kiadás egy megfelelööen biztonságos bringazár.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
thx. Mondjuk csak kimegyek a boltba tejfölért.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
van, de minek?
Feltöltött képb+
Feltöltött képwellgo
Feltöltött képacor

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Shimanon kívül van olyan pedál, ami egyik oldalt spd, másik pedig taposó?

köszi,
kz

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Jó dolog ez az SPD de nekem öreg fejjel (32) már nem jött be. Fél évig használtam kisebb nagyobb esésektõl eltekintve végülis mentem vele (a legdurvább az volt mikor elfelejtettem kikapcsolni és a fõúton kidöltem egy kocsi elé ).

A lényegre törve menni mentem vele de álandóan feszült voltam mindig figyelni kell az útat hogy idõbe kikapcsolj. Vettem egy platform pedált kicsit gyengébb a hajtáshatékonyság, de újra élek megszünt a feszültség.

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Nem veszélytelen, az biztos, annak aki nem tud esni. Oda kell figyelni, de hiába, én ma azt hittem kiakasztottam a lában, megálltam, és elöl egy kicsit még bele volt akadva, majdnem eldõltem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nem tudja valaki hogy a Shimano 520as pedálhoz mennyiért és nem utolsósorban hol lehet kapni szerszámot a csapágyazás kiszereléséhez? Valami ilyen körmös kütyü lehet.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
miért szerintetek én nem két hónap használat után úgy dõltem be BUÉK KUPÁN a fûbe mint a vadállat... de az egy óra alatt csak kétszer! (11 éves)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az enyém prózaibb volt, balláb kiakaszt és jobbra dõl ;)

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Az tuti, hogy amig nincs meg a kellõ "kioldási rutin" addig nagyon észen kell lenni. Én egy hónapos spd-sl használat után a garázskapunk elõtt dõltem el mikor nagyon elgondolkodva az utolsó pillanatban 0 sebességnél akartam letenni a lábam. Faterom pedig végignézte, majd gratulált.:clap:
Biciklizem, tehát vagyok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nyáron nekem 2év spd használat után is sikerült beesnem a Dunába, mert nem oldott ki a pedál, de ez nagy sarazás után volt és a Dunában fekve is nagyon nehezen tudtam kivenni a lábam. A legrosszabb az egészben, hogy majdnem eltörte a bordámat a stucni fölött lévõ alátét :). Szóval nem árt néha megolajozni vagy megzsírozni a pedált nagy esõ vagy sár után.

A sebesség mindent megold.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
hehe nekem is olyan cipõm van:p
jó kis cipõ, csak a fûzõvel kell kíméletesen bánni. Egyrészt nekem 3 hónap alatt elfoszlott a egyik, így cseréltem, másrészt annyira meg tudom húzni, hogy nyomja a lábam és akkor már idõnként zsibbad és az nem jó. Húzd meg erõsen. h rendesen fogja a lábad, és akkor elég. Én tovább húztam mindig:D
Ha elsõ spd, akkor elsõ használat elõtt mindenképpen gyakorolj vhol!! korlát, kerítés mellett. Ha kerszetezõdéshez érsz, ahol vaslzeg le kell tenned a lábad akkor pedig jóval elõtte akaszd ki!! Tegnap is sikerült eldõlnöm az erdõben, pedig már egy ideje ezzel tekerek, jót röhögtem magamon:D

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszi a válaszokat! Megnyugodtam. A lapos vége volt a cipõ orra felé, de mindegy, végülis nem az õ feladatuk volt...Csak én könyörögtem, hogy szereljék össze, mert még a cipõ (Specialized Taho) talpát is ki kellett vágni, és én nem mertem volna.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Pedált nem lehet fordítva felrakni, ne izgulj. A bal oldali balmentes, a jobb meg jobb. (Ezt majd ne felejtsd el, ha le akarod venni.
Boltban tényleg fordítva rakták fel a stoplit? Nem akarom elhinni...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igen, jó. legalábbis ebbõl a szögbõl jónak tûnik, bár az igazi az lenne, ha a pedál vízszintes lenne, úgy könnyebb megállapítani.

ha bele tudsz lépni és ki is tudsz oldani úgy, hogy a stopli rendesen van a cipõn (nyilacska a cipõ orra fele), és nem esik/lazul le a pedál, akkor jó, nem kell izgulni...

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszönöm!
Ja, és itt a képem:
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186550
Akkor így biztos jó?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Feltöltött kép

A lecsapott (a képen az alsó; a szélesebb, laposabb) részének kell hátul lennie, azzal tudod "lenyomni" a pedálon rugós részt, míg a csúcsos részt akasztod bele a pedálon a fix részbe. Tehát a kis nyílnak a cipõ orra felé kell mutatnia.

A pedáloknál pedig az R a jobb oldali, az L a baloldali. Ha jól tudom nemigen lehet felcserélni õket, mert más menetüek. Ha bent van a pedál a helyén, teljesen be van tekerve és jól meg van húzva, akkor biztosan jól szerelted be. Ha SPD pedálról van szó, akkor a kérdést könnyû eldönteni: a pedálnak az a része, amit a rugó feszít, annnak kell hátul lennie, elöl pedig a fix résznek.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
szia

http://www.paul-lang...dals_index.html

itt van fent kép és még esetleg pár érdekes dolgot is olvashatsz;)

hát a pedált sztem csak 1féle képpen lehet feltenni...

Bloo

Bloo

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Pár hülye kérdés: valaki tudna mutatni képet, hogy a stoplinak melyik vége fordoljon a cipõ orra felé? A szélesebb, laposabb fele van hátul, igaz?! Mert azt gyanítom, nekem fordítva szerelték rá a cipõre a boltban...A R betûs pedál a right pedál, ez egyértelmû. Biztos? A képemen megnéznétek, hogy biztos jól szereltem be a pedálokat? Köszi! Remélem, azért nem akaszom ki a kérdéseimmel a tapasztaltakat!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

most tervezek spd-t, de tartok töle h nem fogom megszokni. pd520 kezdésnek megteszi? ezen ugy tudom lehet állitani erösséget.

Ez ami itt le van írva mind igaz, de ha visszaolvasol kicsit, meg is láthatod, az 520 ki lett vesézve párszor rendesen...