Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
most tervezek spd-t, de tartok töle h nem fogom megszokni. pd520 kezdésnek megteszi? ezen ugy tudom lehet állitani erösséget.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A húzás nagyon fontos, sokkal gyorsabban tudsz menni, ha húzod is a pedált, úgy lehet gyakorolni, hogy fél vagy egy percet csak egyik lábbal tekersz utána meg csak a másikkal ezt meg csinálod hetente 2 szer negyed órán át sokkal jobban tudsz majd menni, meg nem fog annyira pogozni a gép. Én beszélek. aki szinte rúgdossa a pedált, de ez nálam a korcsolyázás miatt van.:)

A sebesség mindent megold.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Érdemes odafigyelni egy darabig, hogy húzzad is. Mondjuk úgy, hogy egy olyan helyen mész, ahol nincs akkora forgalom okozta zaj, és akkor hallod, ha a kerék nem "egyenletesen megy", azaz nem húzod, csak taposod. Arra figyelj, hogy ez a hang megszûnjön többé-kevésbé.
Igaz, hogy MTB-vel magasabb sebességnél (legalábbis nekem) nem szükséges húzni. Inkább mászásnál fog elõjönni ez az elõnyös tulajdonsága.
SZVSZ
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Nekem nem állt (áll) rá a lábam magától, pedig már egy éve ilyet használok. Valamennyire persze igen, de az nem az igazi. (na nem is erööltettem nagyon) Igaz, hogy jobban megy a bringa ha húzod is a pedált, de jobban el is fáradsz tööle (legalábbis az elején), hiszen azok az izmok még nem eröösödtek meg.
Akkor tudom igazán húzni is a pedált szinte öntudatlanul, ösztönösen, ha egy megfelelööen meredek hegyre megyek fel. Ilyenkor megvan a megfelelöö ellentartás, és hosszú ideig tudom húzni-taposni a pedált, ilyenkor valóban körkörösen tekerek. érzem is, hogy jobban megy a bringa, mint nélküle. Síkon ez valahogy nem megy magától, csak ha erre koncentrálok. Talán rá kéne szánnom az idööt, és valóban megtanulni.
De majd a profik is elmondják, nekik hogyan megy.

Flacsi

Flacsi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Vasárnap, ebben a tutit idõben én is brinyóra pattantam és végre kipróbáltam az spd pedál-cipõ kombinációt élesben -értsd nem a garázsban!
mmm sokkal nehezebbnek gondoltam!
egyenlõre országúton próbáltam Zugló-Margitsziget útvonalon és kellemes csalódás volt!Simán ki tudtam lépni belõle, amikor kellet, vissza is tudtam lépni, és tekerni meg jó vele.
van ennek valami technikája, vagy automatikusan rááll az ember, hogy húzza is a pedált?remélem nem túl láma kérdés...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Az MXC-re gondolsz? Én az Egg Beater C-t venném.

Az összes keret nélküli CB pedálra gondolok. A Time és a Shimano gyárt jó MTB pedálokat. Esetleg az Xpedot nézd meg, ami SPD kompatibilis.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Nem. Az alapváltozat kevésbé stabil, nagyon pontos belépést igényel és szervizigényes.

Az MXC-re gondolsz? Én az Egg Beater C-t venném.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
én már ezer éve vadászok titán tengelyes patentpedált.
fõleg a könnyítés rdekében , és amiatt mert nekem a ahagyományos rendszer tetszik. a habverõ nem.
Viszont mindenki lebeszél hogy titán nagyon haylik....és veszítek sokat a tekerési energiából.
tényleg ilyen gáz? használt valaki ilyet?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

megéri SH520-asról habverõre váltani? Mennyivel tud többet az a kütyü? Nem túl sérülékeny?

Nem. Az alapváltozat kevésbé stabil, nagyon pontos belépést igényel és szervizigényes.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

megéri SH520-asról habverõre váltani? Mennyivel tud többet az a kütyü? Nem túl sérülékeny?

én nem érzem sérülékenyenynek /igaz candym van/ vszont én sokkal jobban szeretem mint a shimanot - olyan tisztább szárazabb érzés :)- sártürésrõl nem is szólva..

a stoplija viszont jobban kopik - bár az újakat már a premium stoplival adják, ami állítólag kevésbé kopik, de arról meg nem tok még nyilatkozni, mert azt a téli cipõbe tettem, arra meg eddig nem volt szükség...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Láttam ebike-on time rugókat....külön volt elsõ és hátsó, potom 8-900 forint volt egy....bár lehet hogy a tiédben még nem cserélhetõ...
http://ebike.hu/termekek/pedal/egyeb

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

kb 4éve használom a shimano stopljiaim.. igen már csereérett. de 4év, az 4év.

szintén...
azért a sh stopli az faxa...

ja, kérdés; tapasztalatok time pedálokról???
Én kaptam egy használtat, azzal megyek pár hónapja de nagyon tetszik...
Mind a mechanizmusa, mind az hogy akármekkora a dzsuva betudok lépni, meg nagyon könnyû tisztítani. Csak hát a rugóerõt nem lehet állítani, így ha nagyon elhasználódik akkor mehet a kukába, bár ez ami nálam van nem mai darab, mégis még elég a rugóereje!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
kb 4éve használom a shimano stopljiaim.. igen már csereérett. de 4év, az 4év.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
jó, az bbb. de a gyári shimano szerintem jóval tartósabb és erõsebb, én csak olyat veszek majd, ha elkopik a mostani szett...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
néztem BBB-t 2800ft....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
akkor rosszul jártál, kell venni külön stoplit, ami meg aranyárban van (nekem legalábbis, még jó, hogy a shimanok nem kopnak annyira), legalábbis a shimano...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
csak én a pedáltot használtan vettem....:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
stopli a pedálhoz jár...;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
És Sidi Blaze vagy vmi hasonló?
Amúgy nem adnak egyhez sem olyan dokkoló izét a talpára (stopli vagy mi:))