Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
tudtam, hogy úgy kellett volna fogalmaznom:
Galuska majd igazol - vagy cáfol.
de való igaz, az én szempontomból tök mindegy volt,
miután a 2 m magasságnak köszönhetõen
"a biztosító fizet" kategóriába esett a dolog :)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

miller autó :D te tényleg Idegen vagy...

miller autó = több millió pénzegység értékû (személy)gépkocsi
Ellsworth = kiváló minõségû (handmade) kerékpárokat gyártó cég from the UZA

a szervezettség témához még annyit tennék hozzá,
hogy nekem anno '99-ben lopták el a járgányomat az I. emeleti erkélyrõl. Ez több, mint 2 m magasságot jelent, ezáltal betörésnek számít (majd Galuska igazol), és a lakásbiztosítás fedezte a kárt. Ettõl persze még nem lettem happy.
Viszont aki elvitte (illetve akik elvitték), annak tudnia kellett, hogy ott tartom, fel kellett másznia, valami módon le kellett engednie a bringát, és mindezt akkora idõzítve,
amikor én éppen 3 héten át a Balatonnál nyaraltam.

Hehehe . . . A biztosító szempontjából talán igen - de végül is neked ez volt a lényeg. A betöréses lopás - hivatalos nevén "dolog elleni erõszakkal elkövetve"
feltételezi, hogy valamit felfeszítve, feltörve, stb. szerezték meg a zsákmányt. Ez mondjuk a tipikus besurranás, de lényeg, hogy szerencséd volt, a biztosító fizetett . . .

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
[quote name='Idegen']Hát lehet hogy nem vág a topic ciméhez, de GALUSKA a PhD az doktori fokozat nem? A jogvégzetséggel pedig autómatikusan jár nem? A másik, hogy a tudatlanságomat leleplezve az ellsworth dare az mi a szösz? és a miller autókról sem hallottam.

A PhD nem doktori, hanem tudományos fokozat. (Doctor of Philosophy) A jogvégzettséggel "csak" a sima Dr. cím jár, PhD az még plusz 3 év, tudományos munka, etc . . .
Dr. lehetsz még ugyebár alapból az orvosi egyetemen . . .

ON

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
nem emlékszem, hogy láttam volna a végzést,
de mi más lett volna rajta, mint betöréses lopás?
még ha szó szerint betörni nem is kellett sehová.
Mondjuk hülye jogi szakkifejezések ide vagy oda,
ez volt az elsõ alkalom, amikor örültem a rendõröknek,
illetve a munkájuk "eredményének".

Idegen

Idegen

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Azt hittem, hogy a miller valami tulajdonnév mint a kohinur vagy a dél csillaga de akkor ma is tanultam valamit. AZ ellsworth dare-val pedig a magyar lapokon nem sokra mentem, de most látom, hogy com. on kellett volna keresni. A végzésben gondolom nem betörés jött ki (rendõrség nyomozást lezáró határozatában) ekem felnyomták a garázsomat gondoltam, hoyg ez betörés de nem lopást aztán behuztam a rendõrségre és ott megmutatták, hogy a BTK milyen esetet milyen névvel illet hát meglepõdtem.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
miller autó :D te tényleg Idegen vagy...

miller autó = több millió pénzegység értékû (személy)gépkocsi
Ellsworth = kiváló minõségû (handmade) kerékpárokat gyártó cég from the UZA

a szervezettség témához még annyit tennék hozzá,
hogy nekem anno '99-ben lopták el a járgányomat az I. emeleti erkélyrõl. Ez több, mint 2 m magasságot jelent, ezáltal betörésnek számít (majd Galuska igazol), és a lakásbiztosítás fedezte a kárt. Ettõl persze még nem lettem happy.
Viszont aki elvitte (illetve akik elvitték), annak tudnia kellett, hogy ott tartom, fel kellett másznia, valami módon le kellett engednie a bringát, és mindezt akkora idõzítve,
amikor én éppen 3 héten át a Balatonnál nyaraltam.

Idegen

Idegen

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hát lehet hogy nem vág a topic ciméhez, de GALUSKA a PhD az doktori fokozat nem? A jogvégzetséggel pedig autómatikusan jár nem? A másik, hogy a tudatlanságomat leleplezve az ellsworth dare az mi a szösz? és a miller autókról sem hallottam.

A bringámat 65 ért vettem és úgy lett összerakva. A váz Taifun alu na hallott már valaki ilyet? és bûn ronda. Beterveztem egy festetést de a fentiek miatt azt hiszem a KTM matricákról le kell mondanmpom. Ja persze a vázszámal bekocogtam a rendõrségre ismerõsömhöz biztos ami biztos. És miért garázsbusinest választottam? 1 telo cserer Rock Sock Metrot Sun Tour nrx7000 legfelsõ tányércsere és a monoblokk is cserére került. Most 2 hét alatt összeállt a nekem való gépezet. Ja ha valakinek 30 vagy 20 na jó 10 már nem azt is megsiratja. Még egy jótanács nem baj ha a képen a kerékpárral te is látható vagy mások társaságában mer aki ellopja az is lefényképezheti. A tányérra lakat viszont tetszik.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
konklúzió:
Akkor szervezetten leginkább külföldön éri meg komolyabb értékû kerékpárokat lopni, aztán egy nyugis határátkelés akár a csomagtartón a keróval, biciklis gatyóban/mezben után itthon azt csinálsz vele amit akarsz. A kinti gazdija egy havi fixébõl megveheti majd a jövõ évi teammodellt, kicsit sírdogál ugyan, de hamar elfelejti, ugyse volt már trendi a tárcsa mintája...
Itthon meg egyben, vagy külön nyugodtan elpasszolhatod, a rendõr ugyse ért hozzá, -meg lámpa sincs rajta- papírokat megki kér egy "biciklistõl"? De ha nagyon szõrözik, kaphat adás- vételit is, ki fogja keresni...
a másik véglet a primitív ci..tolvaj, aki akar "egy jó monténbájkot" aszt' jó el is vágja a
vágóval, s max egy-két tízezer Ft-ért eladja vmi balfasznak, aki aztán vagy kitûnik vele a tömegbõl, vagy nem, s miért tenné, 10000 db magellán/hauser stb... közül.
a két véglet között számtalan eset lehet, de nem túl jellemzõ.
:-)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Még egy OFF sztori talán belefér . . .

A másodfokon (ahol már mindenki ismeri az ügyet és ezért unja és nem is figyel) az idõs bíró egyébként is rendkívül lassú, unalmas hangon olvasta fel a vádiratot, senki nem figyelt már csak a vádlott . . .

bíró:

Ekkor újabb ütést mért . . . a fejére, amitõl a sértett elesett . . . Vádlott ezután fejberúgta a földön fekvõ sértettett és rákiáltott: (ezt itt hangosabban olvasta az öreg) ÁLLJ FÖL TE SZEMÉT!!!!!!

Mire a vádlott - azt hivén, hogy ez neki szól - engedelmesen felállt és kérdezte: Parancsoljon, bíró úr!

A leírhatatlan hangulatot talán itt sem kell bõvebben jellemznem . . .

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
így értem:-)

mókás lehetett:-)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
honnan vagy ilyen tapasztalta témában? idevágó melóhely?[/QUOTE]

Jogász a végzettségem, PhD-zek és sokat foglakozom a bûnözés okaival, az elkövetõkkel, stb . . . Olyan kriminológia-féle :-) Sokat járok tárgyalásokra, érdekes, ahogy viselkednek ..
Néha vicces . . .

Bíró:

-Tanú! Felismeri a vádlottakat? Az elsõ sorokban!
- Hát nem is tudom . . Igen, az öltönyös urat ott hátrébb! (Ez voltam én)

Mivel a bíró, ügyész, a védõk is már ismertek, meg a vádlottak is tudták, hogy én csak hallgatóság vagyok, nem kell leírnom, hogyan fuldokolt mindenki, hogy ne röhögjön hangosan, üvöltve . . .

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
aki csak a dare-t lopta el...
vagy akkor rögtön kivitte, és kint eladta(seperc alatt) vagy jegeli, más nem tehet, egyetlen darab szitne...
alkatérszeket el tudja adni, de a vázat sose....

szal ez az eset elég különleges

de más esetekben úgyvan ahogy mondod
honnan vagy ilyen tapasztalta témában? idevágó melóhely?

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Egyébként még valami! A bûnözõk (betörõk, tolvajok) többsége abszolút máról holnapra él, nekik a pénz azonnal kell, már csak ezért sem igen hiszek a "lejegelt" vasakban . . . Eladják annyiért, amennyiért tudják minél elõbb, már csak azért is, mert igyekeznek szabadulni az azonosítható bûnjelektõl.

Mondom, persze néha nem lehet kizárni némi szervezettséget!

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

kivéve amikor betörnek egy lakásba egy ellsworth dare-ért
amúgy igazad van.
a miller autókat is vagy 300ér adják el....

Ebben az esetben alaposan körülnéznék a "barátok" háza táján! Egy hetes eset: a srác kikísérte barátnõjét(!) a Délibe, míg a lány elment WC-re, a hátizsákból kilopta a lakáskulcsot és még aznap este "megcsinálták" a lakást!
Bizonyíték (közvetlen) persze nincs, csak mindenki tudja az igazat, de hát végülis a bíróság jogot szolgáltat, nem igazságot . . .

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ja.
max egybe elpasszolni, mint kala gépét
az is ránézésre egy csúnyán gányolt kék marzó, natur alu váz... ellopták, eladták, használták...
oszt jön szembe a meglevõ 500 merdiából magellánból egy, nem állítassz meg mindekit...

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

hát, fene tudja, azért szerintem él némi szervezettség kerékpártolvajlás ügyében.
Nem kell komlpetten eladni egy kerékpárt ahhoz, hogy komoly bevételre tégy szert.
Gondolj pl, egy "mindennapos" pl. deore-val szerelt meridára, ha lebontod az alkatrészeket, s a váz kukába kerül is, már lénél lehetsz. hátsóváltó használtan egy 5ös, fékváltókarok 10, stb...
agyak 10..
s ezeknek a daraboknak nincs gyári sorszámuk csak gyártmányjelzésük.

Nem lehet kizárni némi szervezettséget, de nem hinném, hogy grandiózus bûnszervezetekkel állnánk szemben. A mobiltelefonrablás tiniktõl nem véletlenül mindennapos "mûfaj"! Gyorsan, könnyen értékesíthetõ, de megnézném, hogy milyen gyorsan és fõleg mennyiért adnák el mondjuk a Bike Positive kormánycsapágyamat? Egy új Nokiát bármelyik játékteremben, diszkóban, egy pillanat alatt elsózzák, de bringaalkatrészeket?!?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
5ér sosem adsz el deoret, mikor 10ér van újba az apróban...
kb max egy 20ast tudnál összeszedni, többet semmiképp
használják, majd 20asért elpasszolják 1 hónap mulva...
drága bicókat meg jól lejegelik...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát, fene tudja, azért szerintem él némi szervezettség kerékpártolvajlás ügyében.
Nem kell komlpetten eladni egy kerékpárt ahhoz, hogy komoly bevételre tégy szert.
Gondolj pl, egy "mindennapos" pl. deore-val szerelt meridára, ha lebontod az alkatrészeket, s a váz kukába kerül is, már lénél lehetsz. hátsóváltó használtan egy 5ös, fékváltókarok 10, stb...
agyak 10..
s ezeknek a daraboknak nincs gyári sorszámuk csak gyártmányjelzésük.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

no ja.
de asszem, az már rablás, nem, ha egyszerûen lelöknek a kerékpárról.
azt, hogy egy kiemelkedõen nagy értékû kerékpárt emelnek el akár "megrendelésre" is hallottunk már. itt a fórumon volt róla szó, hogy egy sráchoz nagy valószínûség szerint csak a méregdrága elisworth-jéért törtek be.. ui, mást nem vittek el.

Lehet, hogy ezt találták és megelégedtek ezzel. Néha teljesen kiszámíthatatlan, mit visznek el. Egyébként, ha egy csöpp esze van, nem árulja el a felbujtóját vagy a bûnsegédet . . .

Az, hogy hány helyen irnak szerzõdést vásárlásnál, tök mindegy, csak nálad írjanak.
Szerintem, jó, ha minél több dokumentáció van a géprõl, adatok, fotók, sérülések, alkatrészlista stb.. adás-vételi szerzõdés, s a rendõrség valami csodával határos módon rábukkan a kecskére, legalább lefoglalhassa.

Errû' beszélek!!!!!!

Ha jól tudom, a törvény szerint, hiába voltál te jóhiszemû vásárló, akkor is viszik a vasat, ha bebizonyosodik, hogy a tiéd.. lé ugrik, legfeljebb megúszod a feljelentést orgazdaság ügyében, de gondolom, akkor jóhiszemûséged igazolni kell adásvételivel.

Ez így van, a jogos tulajdonoshoz visszakerül a gép, Te pedig polgári per keretében követelheted a tettestõl a károd (praktikusan a vételár) megtérítését. Hahahahaha . . .

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Jol beszeltel, igy van.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak