én vettem egy 3kilós Master Lock robogó zárat. Remélem azért elég ahoz, hogy a suliból ne lopják el a gépet...
Ha valaki a féltve építgetett gépét lezárja az utcán 5 percnél hosszabb idõre az felelõtlen. erre kell a kukázott bringa...
egyébként hogyan érdemes lekötni a bringát? mit kössek, min vezessem át a zárat?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Started by
-NoVa-
, 2004. January 05. 20:08
Posted 2006. January 22. - 21:49
Posted 2006. January 22. - 21:08
mivel ez a topic a techben van, ezért ide inkább a kerékpárlopás megakadályozására szolgáló eszközök, trükkök, stb. vagy max ellopott kerékpárok kerüljenek (ezeket javaslom az apro.bikemag.hu lopott rovatába is feladni)
Akkor miért nem rakjuk át a szabadonfutóba? Ez pont olyan topic ahol általában az ember nem csak azt beszéli meg hogy milyen fogóval, fûrésszel milyen minõségû/vastagságú láncot lehet elvágni....Akkor már inkább legyen a címe; Tanácsok kerékpárrablóknak vagy ilyesmi.
Sztem nem itt a helye, fõleg úgy nem ha állandóan beletörölnek.
akkor nyiss neki egy topicot a szabadonfutóban. köszi
Posted 2006. January 22. - 18:27
Ahol én lakom volt egy öreg nénike neki a templomkertbõl lopták el a biciklijét. Nem volt nagy érték (tanya bájk), de nagyon ki volt miatta szegény. Azé gáz hogy már a templomból is ellopják a bicajt. Hova süllyedhet még az ilyen ember. (Sztem már jobban nem lehet lesüllyedni)
magellanboy
magellanboy
Posted 2006. January 17. - 17:50
mivel ez a topic a techben van, ezért ide inkább a kerékpárlopás megakadályozására szolgáló eszközök, trükkök, stb. vagy max ellopott kerékpárok kerüljenek (ezeket javaslom az apro.bikemag.hu lopott rovatába is feladni)
Posted 2005. November 01. - 20:47
Posted 2005. November 01. - 20:41
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. October 24. - 21:28
gondolom bejelented a rendõrségnél, aztán ennyi
sosem lesz meg kivéve ha megtalálom
sosem lesz meg kivéve ha megtalálom
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. October 24. - 21:27
most a vázat lopták el, vagy az egész gépet?
honnan?
az egészet...
pasarétröl... ilyenkor lehet vmit csinálni? az a baj h sokat énse tok, mivel nem az enyém.
Posted 2005. October 24. - 21:26
most a vázat lopták el, vagy az egész gépet?
honnan?
honnan?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. October 24. - 21:24
unokatesómnak ma lopták el a mongoose vázát!
ilyesmi a bicó, tehát mongoose wing elite
http://www.biketech....lite-BlaYel.jpg
shimano bowdenes t fékek, rst telo
ez egy kb 120 ezret érö bringa...
monnyon le az összes rohadt tolvaj!!!!!!!!!!!!!!!!
ilyesmi a bicó, tehát mongoose wing elite
http://www.biketech....lite-BlaYel.jpg
shimano bowdenes t fékek, rst telo
ez egy kb 120 ezret érö bringa...
monnyon le az összes rohadt tolvaj!!!!!!!!!!!!!!!!
Posted 2005. October 08. - 21:40
Posted 2005. October 08. - 19:53
...akkor ha mész egy métert a járdán, és meglát a yard...Mikor veszik ilyen komolyan nálunk a bringásokat...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2005. October 08. - 19:02
Mikor veszik ilyen komolyan nálunk a bringásokat...
Sõt, itt a bringásokat még az egyes rádiókban is üldözik.
Sõt, itt a bringásokat még az egyes rádiókban is üldözik.
Posted 2005. October 08. - 18:33
A 7en valamelyik nap egy cetlit találtam a bringámon. Egy rendõrségi kampány zajlik épp, arra hívják fel a figyelmet, hogy mindig legyen nálad a bringád vázszáma, leírják hol és hogyan érdemes lekötni a gépet, megemlítik azt is hogy a gagyi lakatok semmire sem jók.
Vagy 2-3 hete a spanom vett egy erõvágót (a melójához kell, ja és nem bringatolvaj:) ), yard megállította az utcán, motozás, beszólás rádión, igazoltatás, stb. Mikor kiderült hogy melóra kell a cucc, és elõkerült a számla is az erõvágóról, elnézést kértek és mehetett dolgára. Azt mondták sajnálják, de rengeteg bringát lopnak a környékrõl, így mostanában sok az ellenõrzés.
Nem tudom hogy ezek az ellenõrzések érnek e valamit, de szerintem elég jó hogy itt nem gyerekes idiótáknak tartják a bringásokat...
Ja még egy dolog: Anglia egyik legnagyobb bringabolt-lácában ha veszel egy gépet (de lehet hogy a többiben is így van), automatikusan felragasztanak a bicóra egy matricát, amit nem lehet nyom nélkül eltüntetni, látható helyre, az adataiddal.
Mellesleg normális bicóboltban nincs zár abus minõség alatt, vagyis nem sózzák rád a gagyit.
Vagy 2-3 hete a spanom vett egy erõvágót (a melójához kell, ja és nem bringatolvaj:) ), yard megállította az utcán, motozás, beszólás rádión, igazoltatás, stb. Mikor kiderült hogy melóra kell a cucc, és elõkerült a számla is az erõvágóról, elnézést kértek és mehetett dolgára. Azt mondták sajnálják, de rengeteg bringát lopnak a környékrõl, így mostanában sok az ellenõrzés.
Nem tudom hogy ezek az ellenõrzések érnek e valamit, de szerintem elég jó hogy itt nem gyerekes idiótáknak tartják a bringásokat...
Ja még egy dolog: Anglia egyik legnagyobb bringabolt-lácában ha veszel egy gépet (de lehet hogy a többiben is így van), automatikusan felragasztanak a bicóra egy matricát, amit nem lehet nyom nélkül eltüntetni, látható helyre, az adataiddal.
Mellesleg normális bicóboltban nincs zár abus minõség alatt, vagyis nem sózzák rád a gagyit.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2005. October 07. - 23:02
A rendõrök meg felvennék a jegyzõkönyvben amint elmondod, hogyan történt a dolog.
...aztán elkaptam és közben eldõlt a kerékpár és az elkövetõ neki esett a fának,
.... onnan le a járda szegélyre amiben megütötte a fejét.
A végén a rendõr hozzá tenné, hogy jól tetted (hogy ilyen jól elkaptad).
.
...aztán elkaptam és közben eldõlt a kerékpár és az elkövetõ neki esett a fának,
.... onnan le a járda szegélyre amiben megütötte a fejét.
A végén a rendõr hozzá tenné, hogy jól tetted (hogy ilyen jól elkaptad).
.
Posted 2005. October 07. - 22:28
De annyira nem sokáig mert menthetõ felindulásból követted (volna) el, mivelÉppen terveztem egy ilyen nyereg alatti riasztó beszerzését!!!
Igen akkor most a kapitányságon ülnék súlyos testi sértésért!!
a tulajdonod elleni cselekmény elhárításához szükséges erõt nem tudtad felmérni az adott pillanatban ami
akár korlátlanul csökkentheti a cselekményedért kiszabható büntetõ szankció mértékét.
.
Posted 2005. October 07. - 21:44
Posted 2005. October 07. - 20:29
Posted 2005. October 07. - 14:39
Bocs, csak azt hittem, hogy ez az én hozzászólásomra volt reakció. Sorry Így egyébként teljesen egyetértek vele.
Posted 2005. October 07. - 13:28
?? Ezt nem egészen értem?
elmagyarázzam a gyengébbeknek is?
ha mész valahova akkor ne a fél milliós szamaradat vidd, hanem építs fillérekbõl egy igénytelen szar ss gépet, amivel lehet haladni, de nem fogod megsiratni hogy ha ellopják
jó tudom, ilyenre nem ül fel aki..
de utána max egy "sajnáljuk" ot fog kapni. együtérzést annyira nem igazán...
és a bringáját is fújhatja, hacsak nem egyedi DH gép, mert akkor van esélye hogy elõkerüljön, igaz kevés.
ennél nem tudom logikusabban megfogalmazni
aki meg kiköti a sporteszközét, annak ÚGY KELL.
ez egy ilyen ország... aki nem képes ezt felfogni..
és minden bringásboltba be lehet vinni a biciklit.
eddig még nem láttam olyat ahova nem.