Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Sztem olyan helyre rakd, ahol látják... legalábbis nappal. Mindig benne van a sansz, hogy a jó kis eldugott helyen pont meglátja egy pali, akinek nem kéne, és ott aztán bátrabban leáll piszmogni a zárral, vagy elõvillantja az erõvágót, netán a fûrészt. Az Oktogonon erre kisebb az esély.

en meg ugy velem, hogy teljesen mindegy, hogy hova zarod: http://www.alleycat.hu/bike-thief

U-lakat, vastaglanc, nyereg ki, spd pedal hasznalat, markajelzesek gondos eltavolitasa a cangarol, valto nuku... es meg igy is zabszemeffektus ha magara kell hagyni a lovat lelakatolva...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sztem olyan helyre rakd, ahol látják... legalábbis nappal. Mindig benne van a sansz, hogy a jó kis eldugott helyen pont meglátja egy pali, akinek nem kéne, és ott aztán bátrabban leáll piszmogni a zárral, vagy elõvillantja az erõvágót, netán a fûrészt. Az Oktogonon erre kisebb az esély.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Én ha valahova bringával megyek és nem akarok annélkül hazajönni, akkor olyan helyre teszem ahol nem nagyon látják (max én :D ) és pl a biztonsági õrök is a közelben vannak.

Sokszor talákoztam már olyan épülettel ahonnan elsõre megpróbálak kizavarni, DE egy határozottabb szóváltással és a lopás utáni következméynek ismertetésével (ne gondoljatok semmi durvára) mindig sikerült megegyeznem. Ha boltba megyek oda is "pofátlanul" beviszem, ugyanis ha ott vásárolok, akkor oldják meg azt is, hogy a bringámat õrzöt helyen tárolják.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Szivesen, nincs mit.:)

kolas

kolas

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kösz balu1 a tippeket!

kolas

A láncok, sodronyok és acélgyûrüvel védett sodronyok mind nyújtanak
néhány perces v. másodperces védelmet, viszont olyan nincs amit ne lehetne kinyitni v. elvágni.
Mivel megakadályozni nem tudjuk, hogy elvigyék a bringát ezért
minél jobban meg kell nehezíteni, lehetõleg nem egy csípéssel átvágható lakattal.

Ha több helyen lezárod és nem az egybõl elnyírható fajtából, akkor megszenvedhet vele aki el akarja vinni, ezért-
- vagy lemond róla
- vagy ismeri annak a zámechanikának az egyszerü kinyitási módját.
(inkább több lakaton több fajta zárszerkezet legyen)
- vagy a zárakat nem bántja, azt vágja el amihez kötötted.

Az ilyenek nagyon találékonyak. Fához kötöd? azt vágja ki, de alu. oszlopot úgyszintén.

Legjobb megoldás az ami itt már számtalanszor elhangzott.
Amikor drága mutatós géppel mész akkor lehetõleg mindent vigyél magaddal
amiért be kellene ugrani a boltba.

Ha mégis be kell menni valahová akkor próbáld valami felügyelet alatt álló helyre bevinni a gépet,
viszont egy zárat akkor is tegyél rá, mert akire bíztad nem mindíg néz rá és addig felpattanhat rá valaki, fõleg ha valamilyen közös használatu területen van az a hely.

Van mégegy megoldás. Amikor mindenképp kint akarod hagyni akkor az elõzõ h.sz.-ban leírt itt kopott ott rozsdásodó (gurulni képes) bicikli is megfelelhet a célnak. Azt még nem is sajnálod annyira ha mégis elviszik.
Olyan félroncs állapotu bringa nem valószinü, hogy olyannak kell aki pénzt akar belõle.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Magwas regi bringaja...
Ez egy ugynevezett "szellembringa"
a teljes stori
http://bringaut.hu/?q=node/417

Ez a szellembringa dolog nagyon érdekes. Engem is megfogott valami benne...
..aztán három oszloppal távolabb egy valódi, használatban lévõ üzemképesnek látszó lezárt kerékpárt is lefotóztam hasonlóan kikötve mint rozzant és új hasonlóan kiszolgáltatva.., de az végül nem került fel a képtárba.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...azt is csinálni, hogy nyeregcsõ kilazít, persze ha otthagyjuk, aztán valahogy beoperálni egy szöget úgy, hogyha a csõ becsúszik attól még a szeg egyhelyben maradjon, összeesik egybõl az a toljav, aki ráül, és egy szeggel találja az alsó fertája szemben magát...

Errõl az jut eszembe, hogy nagyon régen melóhelyen (valahol) úgy tûnt, hogy benyúlkál valaki a szekrényembe.
Na, majd én jól kitolok vele. -gondoltam-
Amikor bezártam a szekrény ajtaját akkor egy vízzel teli dunsztos üveget úgy támasztottam a szekrény ajtó belsejéhez, hogy amikor illetéktelen kinyitja akkor a vízzel teli üveg kizuhan, szanaszét törik és csuromvíz lesz aki bele akart piszkálni a holmimba, ráadásul takaríthatja össze a szilánkokat.
Legközelebb amikor bementem munkába, kinyitom a szekrényt.. bassssz....amag akib....!
-aztán szedhettem össze saját csapdám szilánkjait-

Képzeld ugyanezt a saját bringádon a szöges nyereggel.
Ez életveszélyes, ráadásul önmagadra!
Képzeld az esti híradót, "..altesten szúrta magát a kerékpárját féltõ bringás!"

...akkor már kevésbé veszélyes a nyomáskapcsolóval induló a nyereg két szélére, esetleg elejére-végére vagy a nyeregbe és jobb oldali kormányba vezetett sokkoló, ami megint csak nem szabályos mert ha kicsi gyerek csak rámászik abból nagy baj is lehet, meg különben sem használható ilyen. Ez inkább csak elvi lehetõség mint megvalósítható mert szándékos veszélyeztetést jelent. Viszont ha elfelejted kikapcsolni akkor legfeljebb emlékezetes marad egy ideig, amíg érzéketlen és zsibbadt az érintett terület.

Na jó, nem röhögni, ez komoly! :D :szok: :eek:

negyedik: felkeresitek a legközelebbi bringaboltot, és beszéltek a tulajjal, hogy havi 2E-ért engedje már meg, hogy itthagyjam, nem olcsó, de meglesz du is.

Ez a megoldás tetszett leginkább. A kamerás egy kissé utópisztikus, habár manapság már könnyedén megvalósítható. Viszont egy suliban az órán nem tudod figyelni minden pillanatban a képernyõt, aztán arra kapod fel a fejed, hogy az elõbb még ott volt, netán a kamera képe futva mutatja az utca képét, akkor vagy a röhögés fog el vagy a tehetetlen düh.

lampee

lampee

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sikerült végig kibogozni a topicot, és közben eszembejutott egy két ötlet afelõl, hogy hogyan ne lopják el a cangánkat:
nem tudom errõl mit szól a törvény, de a kétes jogszabályok alapján be lehet magunknak is mindent magyarázni, szóval: persze biztos lánc iylesmi az mindig kell, de meg lehetne azt is csinálni, hogy nyeregcsõ kilazít, persze ha otthagyjuk, aztán valahogy beoperálni egy szöget úgy, hogyha a csõ becsûszik attól még a szeg egyhelyben maradjon, összeesik egybõl az a toljav, aki ráül, és egy szeggel találja az alsó fertája szemben magát. Ha beperel, akkor meg megmondjuk, hogy fakír vagyok... (ez a kénsavas megoldásra jutott eszembe, bár eléggé régen írták már)
a másik emgoldás egyetemek közelében jöhet jól bárkinek akinek laptopja, palmtopja, vagy wifi-s cucca van:
mert ugye lehet kapni manapság pár 10E-ért rendes wifi-s kamerát, felrakod valami észrevehetetlen helyre, aztán rendes 5 perc alatt elvágható zárnál ki lehet elõadásról rohanni, csak nehogy a kamerát lopják el
harmadik dolog, én motornál szoktam:
ha valaki nem akarja, hogy egybõl a sajátját lopják el, akkor egyszerûen egy jóval drágább mellé kell odazárni, nincsen semilyen barom, aki az olcsóbbat lopná el
negyedik: felkeresitek a legközelebbi bringaboltot, és beszéltek a tulajjal, hogy havi 2E-ért engedje már meg, hogy itthagyjam, nem olcsó, de meglesz du is.

remélem nem mopndtam nagy baromságokat..., csak ami hirtelem eszembejutott a topic olvasgatása közben

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Magwas regi bringaja...
Ez egy ugynevezett "szellembringa"
a teljes stori
http://bringaut.hu/?q=node/417

Láttam egy példát, nagyjából milyen állapotu bringát lehet
nyugodtan kikötni az utcán, anélkül, hogy izgulni kelljen érte.
De még ezért sem tenném tûzbe a kezem mert (ha máshol nem) a MÉH-ben átveszik.

...................... >>Katt a képre a nagyításhoz<<
Feltöltött kép

Tehát a festése ne legyen sokkal szebb ennél.
Az nem baj ha itt-ott kibukkan a rozsda, (akkor már kevésbé kívánatos).
Azért nem árt ha a kerék és a pedál el tud fordulni a vázban, habár az már elég nagy kockázati tényezõt jelent. :D

Összességében, ha nem sokkal szebb ennél akkor a sarki közért mellé kiköthetjük
de a nagyobb bevásárló központ parkolója már kétesélyes.

A bringáról készült többi fotót a következõ címen lehet elérni:
http://kep.tar.hu/balu-1/50342160#2

Egyébként a Dózsa Gy. és Verseny u sarkán van a kisposta és a csomagüzem között kikötve talán valami szoborként.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ne fényezd. Szerintem érdemes körülnézni a képek között ami a kikötött bringa "mûalkotásról" készült.
A webcím lejjebb.

Az eltúlzottan, szinte karikatúra szerüen mutatja, hogy mi az ami ott állhat az oszlophoz kötve amíg szét nem esik. Ha bátran kiköthetõvé akarod tenni a gépet akkor azt kell megközelíteni mint példát, mert mindíg vannak (és lesznek) olyan emberek akik jogtalanul kétkezileg más holmijának az eltulajdonításából akarnak megélni. Erre mindíg számítani kell egy vegyes kultúrában.

Vannak különbözõ neveltetésü és "szabadabb" kultúrkörbõl származó emberek akiknek mások magántulajdona, illetve annak a megszerzésébõl és értékesítésébõl keletkezõ jövedelem jelenti ugyanazt mint sokunknak a munkáért járó fizetés.

Ezt megérteni nem lehet de sajnos kényszerbõl tudomásul kell venni és
lehetõséghez képest meg kell védeni értékeinket ami nem is olyan egyszerû.
Pontosabban korlátokat jelent mindennapi életünk során.

Na de nem csak filozofálgatni akarok, (nem ismerem azt a környéket közelebbrõl ahol le akartátok tenni a bringát) viszont egyszer régebben letekertem Budapestrõl Debrecenbe (onnan még tovább..) közben bementem a Kiserdõ melletti strandra és nem volt hova tenni a bringát. (hasonló eset)

Mondtam a pénztáros néninek, hogy megfizetem ha ott hagyhatom mellette lezárva, amíg strandolok. Mire õ.. "Szó sincs róla" õ ilyent nem vállal. Akkor említettem, hogy Bp. rõl tekertem le oda, tágra nyílt a szeme, egybõl segítõkészebb lett.
Kb. négy óra hosszat strandoltam és amikor vissza mentem a bringáért alig tudtam oda adni valami pénzt az õrzésért, annyira nagy dolognak tartotta, hogy ~250km-t tekertem odáig.

Na és a lényeg, megvolt a bringa, volt mivel tovább menni Körösszakállra.
.

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Mindkét bringa felújított, csak a vázaik vannak kissé amortizált állapotban. Õsszel akarom fényeztetni õket, de lehet, hogy ez csak olaj lenne a tûzre, mármint a bringalopók társadalmának szemében.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Tolvajnak csak az számít hogy jól nézzen ki.Az én kb. 5000ft-os SS városi bringám lakatjának is nekiestek csak azért mert szép krómozott a váz.Bezzeg a nagyi nyugodt szívvel lakatolja le 30 éves csepeljét a buszmegállóban és tudja hogy 2 hónap múlva is ott lesz:) .

darabka

darabka

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Pénteken este kitaláltuk a párommal, hogy elmegyünk egyet lubickolni a Széchenyibe. De végül nem mentünk be, mert nem mertük kint hagyni a bringákat több, mint két órára a rendelkezésünkre álló hipermarketes zárcsodákkal lezárva, inkább hazatekertünk... :(

Nem tudom, mennyire kelendõek a KTM, vagy a HiTen vázas bringák, de nem kockáztattunk, fõleg azok után, amiket olvasni lehet mindenfelé...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A láncok, sodronyok és acélgyûrüvel védett sodronyok mind nyújtanak
néhány perces v. másodperces védelmet, viszont olyan nincs amit ne lehetne kinyitni v. elvágni.
Mivel megakadályozni nem tudjuk, hogy elvigyék a bringát ezért
minél jobban meg kell nehezíteni, lehetõleg nem egy csípéssel átvágható lakattal.

Ha több helyen lezárod és nem az egybõl elnyírható fajtából, akkor megszenvedhet vele aki el akarja vinni, ezért-
- vagy lemond róla
- vagy ismeri annak a zámechanikának az egyszerü kinyitási módját.
(inkább több lakaton több fajta zárszerkezet legyen)
- vagy a zárakat nem bántja, azt vágja el amihez kötötted.

Az ilyenek nagyon találékonyak. Fához kötöd? azt vágja ki, de alu. oszlopot úgyszintén.

Legjobb megoldás az ami itt már számtalanszor elhangzott.
Amikor drága mutatós géppel mész akkor lehetõleg mindent vigyél magaddal
amiért be kellene ugrani a boltba.

Ha mégis be kell menni valahová akkor próbáld valami felügyelet alatt álló helyre bevinni a gépet,
viszont egy zárat akkor is tegyél rá, mert akire bíztad nem mindíg néz rá és addig felpattanhat rá valaki, fõleg ha valamilyen közös használatu területen van az a hely.

Van mégegy megoldás. Amikor mindenképp kint akarod hagyni akkor az elõzõ h.sz.-ban leírt itt kopott ott rozsdásodó (gurulni képes) bicikli is megfelelhet a célnak. Azt még nem is sajnálod annyira ha mégis elviszik.
Olyan félroncs állapotu bringa nem valószinü, hogy olyannak kell aki pénzt akar belõle.

kolas

kolas

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok, ez az elsõ üzenetem. Bringát loptak tõlem, ezért most félõsebb lettem.

Mi a véleményetek errõl a lánról: Citadel lánczár 120cm.hosszú, 8mm vastag? Mik a tapasztalatok?

kolas

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Láttam egy példát, nagyjából milyen állapotu bringát lehet
nyugodtan kikötni az utcán, anélkül, hogy izgulni kelljen érte.
De még ezért sem tenném tûzbe a kezem mert (ha máshol nem) a MÉH-ben átveszik.

...................... >>Katt a képre a nagyításhoz<<
Feltöltött kép

Tehát a festése ne legyen sokkal szebb ennél.
Az nem baj ha itt-ott kibukkan a rozsda, (akkor már kevésbé kívánatos).
Azért nem árt ha a kerék és a pedál el tud fordulni a vázban, habár az már elég nagy kockázati tényezõt jelent. :D

Összességében, ha nem sokkal szebb ennél akkor a sarki közért mellé kiköthetjük
de a nagyobb bevásárló központ parkolója már kétesélyes.

A bringáról készült többi fotót a következõ címen lehet elérni:
http://kep.tar.hu/balu-1/50342160#2

Egyébként a Dózsa Gy. és Verseny u sarkán van a kisposta és a csomagüzem között kikötve talán valami szoborként.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
"Kérjük a tisztelt állampolgárokat, hogy akinek 2006 május-június hónapban a Kultiplex (Bp IX. ker kinizsi utca 28) szórakozóhely környékérõl lezárt kerékpárját eltulajdonították jelentkezzen a fenti rendõri szervnél vagy hívja munkaidõben a 455-4880/134-es számot."

Lebukott egy tolvaj banda, és megvan egy csomó lopott bicó.

Forrás: alleycat.hu

overmaxi

overmaxi

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
http://apro.bikemag....t=20885&cat=500

Remélem tudtok segíetni!
Elöre is köszönöm;)

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Hát sajna, a pedalománba is majd csak holnap tudok beszolni.Azt,hogy milyen lánc volt pontosan,azt nem tudom, de nem az ötszáz forintos kategoria.De a genyák még azt is elvitték.(igazábol a bátyám bringája"volt")

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Óbazmeg. Kár érte:(

Én abba a Tuskóba járok kb hetente... Mindig a parkolóban levõ korláthoz lakatolom a bicót. Csak ugye az enyém egy országúti egysebességes, azt nem viszik el. Egy ilyen kona túl látványos meg jól eladható. Milyen lánc volt?

Jahh: A Pedaloman ott van 2 lépésre, oda szólj be hogy vágják nyakon, aki ott próbálja elpasszolni. Hátha ennyire hülye, aki elvitte...