Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 posts

Ez hüjjeség, ill. csak a csillió forintos össztelósra igaz. Nem kell ~150E Ft-nál többe kerülõ bicóval járni, és fõleg nem kell csilivili MTB-vel járni.

Az igaz, h nem kell a luxus bike, az viszont nem h a csillió forintos össztelósra igaz..
Amilyen sz@rokat is képesek ellopni.. Komolyan mondom nem értem néha a tolvajokat.
Csomó igényes monti van "spárgával" lezárva (sajnos), de mégis a kicsivel színesebb tragacs kerül lopásra.

"a kérdés csak az, hogy szabad bevinni a koliszobákba?"

Egészen biztos nem. Van kijelölt tároló (elvileg), de a PlanetX-et nem hagynám ott.
Én nem vagyok kolis, de néha bejárok és meg sem kérdezik h ki vagyok és honnan jöttem. Szerintem ha kifelé tolok egy bringát, akkor sem..

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Ha jövõre BME, akkor mindenképp vmi olcsó (~20k) monti/országúti használtan, szép U-lakat és kis imakönyv, hogy ne vigyék el.

Aha, biztos azért van Planet-X dirt bringám mert a héten csak 1 napot szeretném használni...ne viccelj! Az evidens hogy viszem Pestre (nyilván akarok vele bringázni), a kérdés csak az, hogy szabad bevinni a koliszobákba? Ha másnem a hátamra kötöm, de nem bírom ki, hogy egy héten csak hétvégén menjek ki, amikor esetleg hazajövök...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

és ez mind közel semmit sem ér ha az utcán vagy elérhetõ helyen van kikötve a bringa...
csak reménykedhetsz hogy nem viszik el.
megéri? nem.

végy bérletet.

Ez hüjjeség, ill. csak a csillió forintos össztelósra igaz. Nem kell ~150E Ft-nál többe kerülõ bicóval járni, és fõleg nem kell csilivili MTB-vel járni.

Bp-n napi 8 órát dolgozik vagy 200 bringás futár, akik közül mindnek a bicója min. 2 órát tölt kikötve 20 különbözõ helyen minden nap... szted hetente vesznek új bicót? (Jó, a tolvajok sztem jobb a békesség alapon kímélik az õ cuccaikat, de elég sokan járunk mások is bringával, akiknek még megvan a gépe.)
Sok embernek lopták már el a balfasz módon lelakatolt bringáját, nekem is... de ha nem vagy balfasz, viszonylag nyugodt lehetsz.

Persze, van esély hogy megfújják, de ugyanúgy arra is van, hogy akkorát esel, hogy szétzúzod a vázat meg a koponyádat is... ilyen alapon ne is üljönk bringára.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 posts

Akkor lehet marad az U-lakat, de csak az iskolán belül fogom kikötni...a "portás néni" keményebb mint egy droid...nem enged be akárkit :D
Más: Amúgy ti, akik mondjuk koliban laktok, hogyan oldjátok meg a bringatárolást, mert ha neadjisten felvesznek BME-re asszem bepróbálkozok jövõre a kolival, dehát a közös tárolók felejtõsek...

Ha jövõre BME, akkor mindenképp vmi olcsó (~20k) monti/országúti használtan, szép U-lakat és kis imakönyv, hogy ne vigyék el.

off: Hála a csodás utaknak, ma sarokba raktam a fixit és "csodálatos" hauser ss monti veszi fel a harcot a kátyúkkal..

• vendég
Akkor lehet marad az U-lakat, de csak az iskolán belül fogom kikötni...a "portás néni" keményebb mint egy droid...nem enged be akárkit :D
Más: Amúgy ti, akik mondjuk koliban laktok, hogyan oldjátok meg a bringatárolást, mert ha neadjisten felvesznek BME-re asszem bepróbálkozok jövõre a kolival, dehát a közös tárolók felejtõsek...mehetnek a béke-tárgyalások a lakótársakkal, hogy bevihessem a szobába...egyáltalán van ott hely?
Akkor asszem beújítok egy Abus-t...az általuk mért 8-as biztonsági szint v. mi a szar már tûrhetõ, nem? Azért nem utcán fogom tartani...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ez mind közel semmit sem ér ha az utcán vagy elérhetõ helyen van kikötve a bringa...
csak reménykedhetsz hogy nem viszik el.
megéri? nem.

végy bérletet.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Most mondtam, hogy az Abus kiváló, a 3 csúcsmárka egyike. A Granit sorozat például brutális, mondjuk az ára is...
7 (vagy inkább 8-9) rugó körül teljesen eurokonform Abus U-lakatot lehet venni.

Itthon az Abus teljes palettája rendelhetõ, ezexerint már a Kryptonite is.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

...tényleg ennyire nincs normális zár itthon?

De van, csak - mint minden, ami "normális" - pénzbe kerül.

• vendég
Hát a városi rohangálós nem megoldható, mert keret lenne is most rá, de hely...na az a jelenleginek is éppenhogycsak...:o
De azt mondjátok az Abus U-lakatok/láncos lakatok sem elég megbízhatóak? Olyan 6-7 ezret akartam a biztonságra szánni...de akkor asszem inkább marad a "sunyi módon belopakodom vele a terembe módszer"...tényleg ennyire nincs normális zár itthon? :rocketman

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szerintem ha mindenáron ki akarod kötni hoszabb ideig ezt a szép bicót akkor Abus de még inkább Kripto ami már végre ide haza is kapható. Az hogy u vagy láncos szerintem mindegy de ha gy.záras az elsö kerék akkor vagy kiveszed és a hátsóval együt oda zárod vagy veszel +ba egy kiegészítö sodrony kötelet.De ebböl a zséböl már lehet egy városi kerot is venni igaz ahoz is kell zár:D Az u lakatot jobb cigölni a vázra téve ja és az üllést fixen rögzísd
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Az utolsó bikemagban már van valami krypto hirdetés.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Abus a 3 legjobb márka egyike (Másik 2: Krypto és OnGuard, Mo-on egyik sincs.) Persze minden lakatot ki lehet nyitni, de a jobb Abusokat kurva nehéz.
Sodronyt meg csak akkor vegyél, ha úgysem szereted különösebben a bicód. U-lakat vagy lánc.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts

És Abus-t szeretnék mert az tudtommal megbízható...eddig jó a terv?

Tapasztalatból mondom, hogy nem megbízható.Az ár nem garancia a biztonságra.
És a lakat nem fogja megakadájozni a rablót abban hogy ne szúrja ki a gumiaid ha mégsem sikerült eltolnia a géped.
( 2-3 cm vastag finomszálas sodrony, vagy U-lakatot érdemes venni, ezek nem vághatók sem vasfûrésszel, sem erõvágóval)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
..egy jobb lakat árából kijön egy városi rohangálós!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ott hibázik az egész hogy ki akarod kötni.

ne tedd.

• vendég
Szeretnék a bringámra lakatot venni, mert mostanában egyre többet flangálok vele a városban. Persze nem egy fixi, dehát nekem egyenlõre egy bringára van pénzem szal ez van...a bringát látjátok az aláírásomban is.
Régen olvastam a bikamgban, hogy úgy szokták, hogy egy "fõzár" a vázra, meg egy "kiegészítõzár" a telóra, elsõkerékre. Amint látjátok, nekem merevvillám van, ami nem képvisel olyan értéket, hogy ezért érdemes lenne lakatot fûrészelni nappal...remélem ezt a huncut fickók is tudják...tehát arra gondoltam, hogy egy zárat fogok csak használni, amivel a vázat és az hátsókereket fogom lelakatolni. Szerintetek eddig ok?
Ez milyen legyen? U-lakat v. láncos lakat...sztem a többi gyenge "fõzárnak". És Abus-t szeretnék mert az tudtommal megbízható...eddig jó a terv?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Meglepne.

szintúgy.

a biztósítonak kb. addig vagy ügyfele, amig megkötöd a szerzõdést.
utána meg csak húzzák a strigulákat a befizetéseid után.
ha godnod van? jah hát izé, arra nem terjed ki a biztosítás, vagy az nem úgy volt..
legútálatosabb gyáááá.....

bocs, de szerintem ne nagyon reménykedj :(
persze egy probát mindenképp megér.
de inkább azt kivánom kerüljön elõ sértetlenül a gép.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Meglepne.

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Kérdés hogy mi számít zárt helynek. Egy körülkerített udvar 2 zárható ajtóval meg egy távirányítós kapuval?

Ha van lakásbiztosításod, akkor ideje elõvenni és elolvasni az idevágó kitételeket. Látatlanban: valószínûleg bukó, mert nem zárt helyen volt.

Aki eddig a sátor tetején lakott, annak a Sátoraljaújhely :D

"Amint az utolsó fát kivágtuk, az utolsó halat kifogtuk és az utolsó folyót is megmérgeztük, rájövünk majd, hogy a pénz nem ehetõ" - GREENPEACE :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ha van lakásbiztosításod, akkor ideje elõvenni és elolvasni az idevágó kitételeket. Látatlanban: valószínûleg bukó, mert nem zárt helyen volt.