szeretnék venni egy lakatot, városi közlekedéshez egy 35-40 ezres gépre (nem is az értéke a fontos, hanem hogy hozzám nõtt a 2 év alatt), illetve néha a montira is jó lenne valami komolyabb, mint egy sodort spirálzár.
U-lakatot nézegettem, ahogy olvastam, városba ez a legideálisabb, és a legbiztoságosabb..milyet érdemes venni? nekem az Abus Sinus termékek tetszettek meg, tartóval 10-13ezer között mozog az áruk (a TexKlickFit tartó milyen???). de konkrét típust nem tudok választani...a Citadell nem annyira jön be, Kryptonite drága.
esetleg itt a decathlonban vannak ilyen Trelock néven futó, 8-12ezres U-lakatok. azokkal valami tapasztalat, vagy annyi pénzért akkor már Abus?
más: ha egy U-lakattal lezárom a vázat meg a hátsó kereket, akkor érdemes egy erõsebb spirálzárral az elsõ kereket a vázhoz vagy a lakatolásra kiszemelt, masszív tárgyhoz rögzíteni, vagy tök felesleges? gyorszáras elsõ kerekem van...
hypno: szerintem aki az U-lakatot vagy egy jó láncot nem észrevehetõen le tud szedni (rövid idõn belül, megfelelõ szerszámmal), annak egy kis lakat nem fog komoly problémát okozni. aki meg amatõr tolvaj, az úgyse áll neki az U-lakatnak, inkább keres a közelben egy könnyebben elköthetõ bringát - rengeteg van most a városban, amit pikkpakk lehet vinni..