Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

az hogyan mûködik? :chin:

már nem emlékszem hol láttam.

de úgy emlékszem, van a zárrész, ahol van egy kis golyó, ami ha fejre állítod, akkor begurul valami ki lyukba (mert egy kör alakú "járatban" tud gurulgatni körbe-körbe), így el tudod fordítani(kioldani) a zárat.
de nem egészen biztos. utánanézek, mert nem tudom elmagyarázni.:)

viszont régebben már belinkeltem valahova...

Izomtéridõninja-geológus!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
krypto evo mini :)
http://bringazzunk.b...tonite_evo_mini

illetve kõszegen meg Citadel "mini"-vel, de ez kereskedelmi forgalomban nem kapható :D
http://bringazzunk.b...01/citadel_mini

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
el nem bírom képzelni, de nyilván ki lehet trükközni...

kulcsos dolog: az egyszerûbb záraknak lehet másoltatni a kulcsát, a komolyabb cuccoknál (pl. Abus) meg van egy azonosítószáma a lakatnak és a hozzá tartozó kulcsoknak. ha elhagyod, akkor a gyárban elméletileg tudnak neked csináltatni másikat. olyasmi ez, mint az autóknál.

stp: van itthon 2 sodrony, az egyik fixen a nyereg alatt utazik, az jó lesz akkor elsõ kerékre. hátsó kerék imbuszos, szóval gyorszárkészlet felesleges...

Matt: te mivel lakatolsz? konkrét típust mondanál, meg tapasztalatokat, légyszi?;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

van olyan gyorszár is, amit csak úgy tudsz kinyitni, hogy fejre állítod a bringát. egy lelakatolt bringát meg nehéz fejre állítani

de inkább nem hagyom utcán

az hogyan mûködik? :chin:

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
van olyan gyorszár is, amit csak úgy tudsz kinyitni, hogy fejre állítod a bringát. egy lelakatolt bringát meg nehéz fejre állítani

de inkább nem hagyom utcán

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

más: ha egy U-lakattal lezárom a vázat meg a hátsó kereket, akkor érdemes egy erõsebb spirálzárral az elsõ kereket a vázhoz vagy a lakatolásra kiszemelt, masszív tárgyhoz rögzíteni, vagy tök felesleges? gyorszáras elsõ kerekem van...

érdemes mindenképp legalább sodronnyal azt is lezárni.
vagy szerezni egy ilyen gyorszár szettet, hogy ne lehessen csak úgy kézzel nyitni:
Feltöltött kép

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Kösz, hasznos olvasmány.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mielõtt vásárolsz olvasd el ezt is:
http://bringalakat.hu/ ;)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Oké, köszi a gyors választ. :D
Akkor kulcsos lesz. Majd nyakbaakasztom a kulcsot... :)
Az U lakat sosem volt szimpatikus, akkor már a lánc.
(elolvasva az utolsó tíz oldalt, letettem a sodronyosról, bár elsõre az volt a szimpi.)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
a számzárat ugye ki lehet nyitni kulcs nélkül...
és akkor valakinek máris van biciklije, lakattal.

u.i.:
Matt gyorsabb volt. de csak picivel.:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
a számzárasat meg egy általános iskolás kinyitja 5 perc alatt.
egyértelmûen kulcsos, abból is vagy U-lakat vagy lánc. elõbbi könyebb, de nehezebb vele lakatolni, utóbbival kényelmesebb de van vagy 3kg.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Sziasztok.
Mit érdemes, kulcsos vagy számkombinációs zárat venni?
A kulcsot ugye el lehet hagyni...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szeretnék venni egy lakatot, városi közlekedéshez egy 35-40 ezres gépre (nem is az értéke a fontos, hanem hogy hozzám nõtt a 2 év alatt), illetve néha a montira is jó lenne valami komolyabb, mint egy sodort spirálzár.

U-lakatot nézegettem, ahogy olvastam, városba ez a legideálisabb, és a legbiztoságosabb..milyet érdemes venni? nekem az Abus Sinus termékek tetszettek meg, tartóval 10-13ezer között mozog az áruk (a TexKlickFit tartó milyen???). de konkrét típust nem tudok választani...a Citadell nem annyira jön be, Kryptonite drága.

esetleg itt a decathlonban vannak ilyen Trelock néven futó, 8-12ezres U-lakatok. azokkal valami tapasztalat, vagy annyi pénzért akkor már Abus?

más: ha egy U-lakattal lezárom a vázat meg a hátsó kereket, akkor érdemes egy erõsebb spirálzárral az elsõ kereket a vázhoz vagy a lakatolásra kiszemelt, masszív tárgyhoz rögzíteni, vagy tök felesleges? gyorszáras elsõ kerekem van...

hypno: szerintem aki az U-lakatot vagy egy jó láncot nem észrevehetõen le tud szedni (rövid idõn belül, megfelelõ szerszámmal), annak egy kis lakat nem fog komoly problémát okozni. aki meg amatõr tolvaj, az úgyse áll neki az U-lakatnak, inkább keres a közelben egy könnyebben elköthetõ bringát - rengeteg van most a városban, amit pikkpakk lehet vinni..

hypno

hypno

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Itt-ott elõfordulnak LAMPA és OXFORD lánc+lakat, U, stb zárak kishazánkban. Tud róluk valaki valami érdemlegeset?
(Az ABUS/Kryptonit/Citadel vonal már jobbára ki van vesézve.)

Más...

Mit gondoltok a patkózárakról. Kiegészítés gyanánt. (Amikor a lopós genya azt hiszi, hogy legyûrte a látványos láncos, U lakatos védelmet, rá kell hogy jöjjön, még mindíg nem tud tekerni.

Mit gondoltok a fogaskoszorú és hajtáslánc összelakatolásáról? (Ahhoz egy relatíve kis méretû, sav, és fúrásálló lakat is elég. Háton cipelni a lopott bringát gondolom macerás lehet.)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
az a baj, hogy tényleg ennyi a bringák "árfolyama". tök mindegy, csepel, vagy Specialized...najó, a Speckóért elkérnek egy tizest...
de akkor is felháborító a bicikli tolvajlás! magunk miatt vettük nem?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ha tájékozódsz(pl rendõrségtõl), hogy mennyiért cserélnek gazdát ezek a lopott bringák, elég gazdaságtalan egy ilyen akkus sikító beszerzése. ami amúgy a flex;) szóval nem tudom mennyi egy ilyen, de sacc 50 körül lehet, ami az átlag 2-3ezer ft per bringa árfolyamot nézve elég komoly mennyiség után hozza be az árát...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a komolyabb gépgyártóknak (Bosch, Makita, talán még a Husqvarna) elég komoly teljesítményû akkus cuccaik vannak. volt szerencsém egy Bosch akkus flex-el (ez lenne a síkító?) dolgozni egyszer, meglepõ, milyen erõ van benne, fõleg, ha egy rendes vágókorongot rak bele az ember, és nem ilyen olcsó sz*rt...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Tõlem már loptak bicajt :(
Most qrva vastag sodrott lakatom van. Nem egy atombiztos cucc, de míg elsikálják a bolt elõtt, addig talán én is kiérek...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ha olyan mint az akkus csavarhúzó, akkor nem para. ha meg rendesen vág, ahhoz meg akkora akksi kell, hogy elveszik a tolvaj futási opciója

na a kinai piaci akkus cuccból indulj ki

láttál már pl bosch akkus ütvefúrót ?
elég komoly teljesítménye van , könnyû súllyal
és sikitó is van elég durva egész könnyû
szerinted az a sok bringa amit eladtam az apróban hannan volt ? :) :)

amúgy on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

van akkus is :)

ha olyan mint az akkus csavarhúzó, akkor nem para. ha meg rendesen vág, ahhoz meg akkora akksi kell, hogy elveszik a tolvaj futási opciója