Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Posted 2009. September 12. - 00:39
Hogy többek közt mi mentett meg ? Mikor ellépek a bringámtól, az álló bringán az elsõ váltókart elmozdítom, mintha a kis tányérra váltanék. Ez megzavarja õket és kicsit lelassítja, ha esetleg elindulna. A másik, hogy patentpedálom van. 1 amatõr erre nincs felkészülve a sima talpú cipõjével és az én emberemnek is folyamatosan le-le csúszkált a lába a pedálról.
Azt meg sem merem mondani, milyen drága bringáról beszélek nem egy olcsó városi csótányról.
Amatõr voltam de néha a szerencse is még ott van a mi oldalunkon.
Remélem, tanulságos volt.
Vigyázzatok ti is, ezek nagyon profik !
Posted 2009. September 11. - 14:36
Végsõsoron zár nélkül nem hiszem hogy jó ötlet elmenni otthonról, akármilyen biciklivel.
Nos, szerintem a srácok jól írják: túl értékes bicaj ez már és ha el akarják lopni, elég 1-2 perc és már nyoma sincsen... Férfiasan bevallom, nálam például SOHA nincs lakat. Ennek két oka van.
- Ha egyedül megyek bringázni, csak olyan távra megyek, hogy ne kelljen megállnom vizet venni vagy "kiadni"
- Bicajt maximum csak úgy hagyok ott bárhol is, hogy többen megyünk. Akkor is csak 1-2 percre és odaadom egyik bringástárs kezébe a kormányt... Ilyenkor nagyon figyelünk egymás cuccaira, tudjuk, hogy esetleg mi lenne "a pálya", ha nem tennénk. Mindannyiunk érdeke, hogy ne történhessen lopás
Persze itt, (m)Agyarisztánban leütni még leüthetnek és elvihetik úgy is, de hát én ilyen bevállalós vagyok.
Posted 2009. September 11. - 10:30
múltkor loptak el egy U-lakatos Cannondale-t, a bringa egy másikhoz volt zárva, feláldozták azt és átvágták a vázat.
kb. 30-40e Ft a városi közlekedõs bringa ajánlott maximális értéke. afelett ellopják. jó bringát sportolásra használj, apróból, piacról összetúrtat meg közlekedésre.
olcsó zár-olcsó bringa: ellopják
olcsó zár-drága bringa: ellopják
drága zár-drága bringa: ellopják
drága zár-olcsó briga: NEM lopják el
Hm... Lehet benne valami, tényleg nem hagynám kint szívesen a drága bicót, csak úgy hogy fél szememet rajta tartom. Bár nem gondoltam hogy a 100k-s bicaj már "drágának" számít ilyen szempontból. Újonnan nem is nagyon kap az ember ez alatt, max a teszkóban.
Szerencsére melóhelyen megoldott az ügy, mindenki felhozza az irodába a biciklit. Utcán kinthagyósnak meg szerintem behozom vidékrõl apám németországból guberált rémségét, úgyse használja.
Minden esetre továbbra is megmaradt a kérdés... Végsõsoron zár nélkül nem hiszem hogy jó ötlet elmenni otthonról, akármilyen biciklivel. A 10-es Citadel kellõen elrettentõ tud lenni, elsõ kerékre? (Hátsóra akkor megy a Krypto U lakat.)
Posted 2009. September 11. - 01:44
"Sziasztok!
BME Levlistára jött. Terjeszétek!!!! Hadd lássa a világ a két hülyét!!!
üdv, Dávid"
Az eredeti történet:
"Sziasztok!
2009.09.02-án a Budafoki út 9-11 szám alatt a munkahelyemrõl két úriember
ellopta a lelakatolt biciklimet. A házban lévõ biztonsági kamerák
rögzítették a nagy cselekedetet. Nem fûzök hozzá sok reményt, hogy
meglesz, de azért felraktam netre. Fogyasszátok egészséggel!
http://www.youtube.com/watch?v=AfdURnRfEyI
üdv, Levi
----------
háháhhá, napbarnította; réti néger; jómunkásemberek, kigondolná!
----------
Azzal vágnám el a torkát, amit a ruhája alá rejtett. Szerintem
egyszerû lesz elkapni õket.
----------
szerintem terjeszteni kell, mindenfelé... hadd lássa mindenki... csak szépen lassan eljut olyanokhoz is, akik ismerik a két kö...göt. "
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. September 10. - 23:14
kb. 30-40e Ft a városi közlekedõs bringa ajánlott maximális értéke. afelett ellopják. jó bringát sportolásra használj, apróból, piacról összetúrtat meg közlekedésre.
olcsó zár-olcsó bringa: ellopják
olcsó zár-drága bringa: ellopják
drága zár-drága bringa: ellopják
drága zár-olcsó briga: NEM lopják el
(olcsó zár itt: spirál, gerinc (görgõs), tescos U; drága zár: minõségi U, lánc min. 10mm)
Posted 2009. September 10. - 22:55
A zár azért kell, hogy ha valahol megállok bemenni boltba, edzésre, akármi, szóval fél-egy óra idõtartamokra, akkor ne vigyék el.
Szerintem egy 10 millis citadel lesz a vége váz+elsõ kerék, és egy Kryptonite U lakat váz+hátsó kerék felállásban (vagy fordítva).
Mondjuk annyira nem csúcskategóriás bringa szerintem hogy direkte kipécézné bárki. Fõleg hogy úgy tudom inkább a montikat szereti a tolvaj népség.
Azt kéne megértened, hogy NEM hagyunk kint ilyen drága bringát. De ezt más is írta. Fél-1 óra bõven elég az ellopásra. Kinthagyásra ott vannak az 10ezer Ft-os devecseri bringák. Minél rondább, ótvarabb, városban guruló csótány, annál jobb. A tolvajnak mindegy, úgyis 5-10ezer Ft-ért adja el, bármilyen drága bringát lopott.
Ez már "bardocz" is írta meg én is de úgy tûnik, nem igazán értetted: Az erõsebb, tehát az U-lakatnak kell védenie a vázat és a hátsó kereket. És NEM fordítva. A hátsó kereked az egyik legdrágább alkatrész a bringádon és 10 mp alatt eltávolítható.
Arra is nagyon figyelj, mihez kötöd ki a bringád ! Haver kikötötte a bringát U-lakattal - erre a vaskerítést vágták el.
De nem akarom elvenni a kedved, tök jó, hogy bringával akarsz közlekedni.
Csak vigyázz rá !
Posted 2009. September 10. - 21:15
Posted 2009. September 10. - 21:10
A zár azért kell, hogy ha valahol megállok bemenni boltba, edzésre, akármi, szóval fél-egy óra idõtartamokra, akkor ne vigyék el.
Szerintem egy 10 millis citadel lesz a vége váz+elsõ kerék, és egy Kryptonite U lakat váz+hátsó kerék felállásban (vagy fordítva).
Mondjuk annyira nem csúcskategóriás bringa szerintem hogy direkte kipécézné bárki. Fõleg hogy úgy tudom inkább a montikat szereti a tolvaj népség.
Posted 2009. September 10. - 15:47
Hm... A 8 mm miatt? Mert egy 10 millis lánc már súlyban sem elhanyagolható tényezõ... Alternatívaként most egy dupla ilyen drága, de szintén 8 millis abust nézegetek ( http://ebike.hu/term...ancos-zar/2919/ ). Vagy inkább egy 10 millis Citadel ( http://ebike.hu/term...ancos-zar/2947/ )
Nagyon muszáj otthagynod valahol? Sajnos ha "ezek" kinéznek egy bringát, megszerzik. Akár egy zárt garázsból vagy pincébõl, akár lelakatolva 5 helyen; és akár úgy is, hogy "15-ös" biztonsági szintû Abus-szal zárt, például ennek valamelyik tesvérével. Valamelyik fórumon írta valaki, hogy 1 perc alatt lopták el egy ilyesmi, hajtogatós Abus-cuccal "védett" bicaját. (Sajnos nem találom, hol a fenében olvastam...) Nem tudom, hogy törik ezt el, talán lefagyasztják folyékony nitrogénnel (aminek a cipelése mintha elég bonyolult dolog lenne) és ráütnek kalapáccsal!? Õrület, ezen a lopás-dolgon rettentõ nehezen lépek át. Az is nehéz volt elfogadni, amikor kocsimat törték fel itt Budapesten, pár hónapja...
Posted 2009. September 10. - 15:40
de lehet, hogy egy ilyen értékû bringánál ez már mindegy, túl drága ahhoz, hogy egyedül álljon az utcán.
Posted 2009. September 10. - 10:15
A magánvéleményem szerint ez a lánc azért nem tûnik olyan elrettentõnek. Ha mindenképpen ezt a kettõt akarod venni, szerintem a vázat-hátsó kereket védd az U-lakattal, az elsõ kereket meg a lánccal.
Hm... A 8 mm miatt? Mert egy 10 millis lánc már súlyban sem elhanyagolható tényezõ... Alternatívaként most egy dupla ilyen drága, de szintén 8 millis abust nézegetek ( http://ebike.hu/term...ancos-zar/2919/ ). Vagy inkább egy 10 millis Citadel ( http://ebike.hu/term...ancos-zar/2947/ )
Posted 2009. September 10. - 01:15
A Kryptonite Keeper szériájú U lakata és lánca mennyire megbízható? Mondjuk egy Keeper U lakat elölre, és egy Keeper 880 lánc hátulra?
Nem tudom hogy a 15-20k-s zárak mennyivel adnak többet a 8-10k-saknál... Nyilván egy 100k-s bicikli ellopása nagyobb gáz mint plusz 10k a zárra, de azért az ember megpróbál optimalizálni
Pl. a Keeper lánc anyaga kellõen brutális edzett acél, hogy ne kelljen az erõvágós tolvajoktól tartani?
Mindent el lehet, lopni tökéletes védelem sajnos nincs. Azért egy jó nevû U-lakat már elriasztja a tolvajok 95%-át.
A drágább lakat nyilván erõsebb anyagú, jobb zárszerkezetû. De német tesztben az olcsóbb (nem a gagyikra gondolok) u-lakat sem nyílt ki adott idõ alatt.
A magánvéleményem szerint ez a lánc azért nem tûnik olyan elrettentõnek. Ha mindenképpen ezt a kettõt akarod venni, szerintem a vázat-hátsó kereket védd az U-lakattal, az elsõ kereket meg a lánccal.
Posted 2009. September 09. - 23:40
A napokban fogok biciklit venni, merevvázas, merevvillás fitneszt vagy trekkinget, 100k körül, és ehhez kéne valamilyen zárási megoldás.
Nem tudom hogy a 15-20k-s zárak mennyivel adnak többet a 8-10k-saknál... Nyilván egy 100k-s bicikli ellopása nagyobb gáz mint plusz 10k a zárra, de azért az ember megpróbál optimalizálni... Súlyban is, mert többek közt pont a kis súly miatt gondolkodom fitnesz bicón.
Pl. a Keeper lánc anyaga kellõen brutális edzett acél, hogy ne kelljen az erõvágós tolvajoktól tartani?
Posted 2009. April 16. - 22:18
Esetleges vélemény - ellenvélemény?
Posted 2009. April 15. - 19:43
matt: ja, az evo mini ls-t fogom megrendelni. de ezekhez nem lehet utánkulcsot rendelni szám alapján, igaz?
de lehet
http://www.kryptonit.../OrderKeys.aspx
három kulcs miért nem elég?
Posted 2009. April 15. - 16:13
Posted 2009. April 15. - 16:10
zoom: akkor nyilván fém az a kis tengely, és mivel annak nyilván mozognia kell, tehát zárt állapotban sem szorulhat meg, ezért egy mágnessel lehet ki lehet cselezni.
Posted 2009. April 15. - 00:34
link:
http://www.zefal.com...4918cd8dd4bfee3
ha valakinek nem jelenne meg:
"How does it work ?
The principle is easy: it is a keyless system and no tool is required.
When the bicycle is in the usual position (with the wheels down), the Lock n'Roll is in the �locked state�: a mobile axle inside the device prevents it from opening.
To unlock the device, simply turn the bicycle upside down. As soon as the bike passes the vertical position, the axle falls down releasing the possibility of opening the lever.
The Lock n'Roll releases are assembled on bikes exactly the same way you install traditional quick releases.
We recommend a strong tightening so that no one can make the quick-release revolve around its axis (thus unlocking the device). "
az eurobike 2008-on is szerepelt.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2009. April 15. - 00:33
Posted 2009. April 15. - 00:29
Matt: ez az evo mini tetszik, csak olyan kicsinek tûnik, nekem meg ugye montivázas a városi biciklim...
edit: közben látom ,hogy van LS verziója is, ez már egész nagynak tûnik, és nem is drágább:
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2637
bár akkor már a sima evolution-t kellene venni. de ezek a kryptonite termékek tetszenek.