Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Helyesbítek. Idézet az alleycat.hu-ról:

"Szóval! Az egyik ismerõsömnek a nemtudomkije hivatásos BRINGATOLVAJ. Ez a pacák azt mondta, hogy 190-es erõvágóval flangálnak. Ma már inkább csak éjszaka mert kerülik a feltûnést és nappal legfeljebb csak kinézik az "áldozatot" Éjjel aztán lecsapnak. Egy azaz EGY fajta lakatot hagynak ott az a colostoklakat. (ABUS Bordo) Azért mert errõl lecsúszik az erõvágó flexszel meg ugyebár gyors de hangos is."

Ezt örömmel - és meglepõdve - hallom, akkor nyugodt leszek... remélem a Specilaized colostokja is van olyan jó, mint a Bordo...mindenesetre súlyra vagy 2 kg...ha nem több... :)

Mondjuk az U lakatra fogadtam volna inkább...
Don't try this at home!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Helyesbítek. Idézet az alleycat.hu-ról:

"Szóval! Az egyik ismerõsömnek a nemtudomkije hivatásos BRINGATOLVAJ. Ez a pacák azt mondta, hogy 190-es erõvágóval flangálnak. Ma már inkább csak éjszaka mert kerülik a feltûnést és nappal legfeljebb csak kinézik az "áldozatot" Éjjel aztán lecsapnak. Egy azaz EGY fajta lakatot hagynak ott az a colostoklakat. (ABUS Bordo) Azért mert errõl lecsúszik az erõvágó flexszel meg ugyebár gyors de hangos is."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én is most nézelõdöm lakat ügyben, az alapján amit eddig olvasgattam, én már csak u-lakatban gondolkodom.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Amit vasboltban kapsz láncot, a létezõ legrosszabb minõség, kb. 10 másodperc alatt vágja le neked az eladó, ennyi ideig tartana a tolvajnak is.

Köszi, akkor ez a lehetõség kilõve. Citadel Chicago-ról mit lehet tudni? Ebike-n 7500-ért ez a legolcsóbb 10mm-es, ráadásul jó hosszú, 120 cm. Kicsit talán túl olcsó is, nem?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok, szeretnék magamnak láncot csinálni. Pesten tudtok ajánlani boltot, ahol lehet kapni jó minõségû legalább 10mm-es láncot, meg hozzá egy jó lakatot? Butikban láttam külön Kryptonite lakatot elég jó áron, arról van valakinek véleménye? A lánccal kapcsolatban hol legjobb próbálkozni, nagy áruházakban, vagy kisebb boltokban?

Amit vasboltban kapsz láncot, a létezõ legrosszabb minõség, kb. 10 másodperc alatt vágja le neked az eladó, ennyi ideig tartana a tolvajnak is.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Nekem a Specialized colostok szerû izéje van...az is elég masszívnak tûnik, bár flex-szel elvágható gondolom, de enm hinném, hogy nekiállnának a bolt/fagyizó/kocsma elõtt.. :)

otthoni tárolásnál ami nekem nagyon bevált az "bringafregoli" nagy belmagassag esetén tök jó, mert fel lehet húzni szépen magasba, és nem zavar senkit... :)
Don't try this at home!

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok, szeretnék magamnak láncot csinálni. Pesten tudtok ajánlani boltot, ahol lehet kapni jó minõségû legalább 10mm-es láncot, meg hozzá egy jó lakatot? Butikban láttam külön Kryptonite lakatot elég jó áron, arról van valakinek véleménye? A lánccal kapcsolatban hol legjobb próbálkozni, nagy áruházakban, vagy kisebb boltokban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A legutolsó Bikemag-ben volt egy Sekura márkájú "kíváló ár/érték arányú" osztályzatot kapó u-lakat. Ilyenje van-e valakinek? Tudom, hogy nem szabad lakatra sajnálni a pénzt, de ha nem muszáj, nem költök tízezreket.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

u lakatbol mekkora meretet erdemes? inkabb a 20 vagy a 30cm korulit? hozza szeretnem zarni vmihez.

A nagyobb lakatot több helyen tudod használni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
u lakatbol mekkora meretet erdemes? inkabb a 20 vagy a 30cm korulit? hozza szeretnem zarni vmihez.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
cm fórumról ismerek olyat aki a lakásban is u-lakatol.
ha a nyáron épülõ fullymat nem engedik be a lakásba én is kicsapom a balhét. már az atombiztossá erõsített tárolóban is féltettem a merevet.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
én az albiban is az ágyam mellett tartottam. hétvégére meg odazártam a radiátor csövéhez vagy a székemhez. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amig otthon laktam nekem is a szobaban volt... igyekszem persze a lehetosegekhez merten a legbiztonsagosabb helyre rakni. amugy egyik ismerosnek a lakasaba tortek be, es semmi mast nem vittek el, csak a masfel millios cangat. volt mellette egy parszazezres - azt otthagytak. ha vmi nagyon kell, azt sajna mindenaron elviszik.

bardocz: meg ha csak 150k lenne...

jo lenne ez az angliaban hasznalt kapszulas dolog, vazba rejtett egyedi azonositoval es scannerekkel.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Be kell vinni a lakásba, mégha egyeseknek ez nem is tetszik. Anyámékat hallgattam vagy két évig, hogy rakjam ki a tárolóba, mert útba van, meg mindenki beleakad. De pont bekaphatja a mindenki, ha a bringámról van szó:) Útba van felmosásnál, porszívózásnál, csak szimplán amikor belép valaki a lakásba, behozza a koszt, de nem, én nem fogom kirakni a folyosóra, se tárolóba, fõleg, hogy kb 20ezer forintos bringákat is loptak már el a házból.

Illetve az mindig meggyõzõen hatott, amikor megkérdeztem, hogy van fölös 150ezred? :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ez az otthoni tárolás mit takar? pince? közös tárolóhelység?
ha igen, akkor szerintem felelõtlenség oda kötni értékes bringát.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A fenti videóból ne indulj ki. Azért ilyet utcán nem nagyon csinálnak. Közel 1 méteres erõvágókkal is szenvedtek némelyikkel. U-lakattal eleve több gondjuk lenne, mert jóval vastagabb, mint egy láncszem. Bármit is gondolsz, ellophatatlan bringa nincs. Ha van ideje és nyugodt helye a rablónak, bármilyen védelemmel meg tudnak küzdeni. A láncok, lakatok a gyors elkötést nehezítik. A német Bike-Magazin is csak 60 v. 90 másodpercig tesztelte a lakatokat. Ha azt kibírta, o.k. Ha már több ideje van vele foglalkozni, úgyis elviszi.
"Kedvenc" példám szegény haverom esete. U-lakattal kötötte ki a bringát. Azzal nem tudtak mit kezdeni, ezért a kovácsoltvas kerítést vágták el.

en otthoni tarolasra szeretnem hasznalni, igy a pillanatnyi elrettentessel nem sokra megyek. arra meg vmi egyszeru megoldas is jo, hogy a total amatoroket tavoltartsa. aki nagyon akarja, ugyis megtalalja a modjat.

nalunk nincs ilyen mukodo kapszulas megoldas?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A fenti videóból ne indulj ki. Azért ilyet utcán nem nagyon csinálnak. Közel 1 méteres erõvágókkal is szenvedtek némelyikkel. U-lakattal eleve több gondjuk lenne, mert jóval vastagabb, mint egy láncszem. Bármit is gondolsz, ellophatatlan bringa nincs. Ha van ideje és nyugodt helye a rablónak, bármilyen védelemmel meg tudnak küzdeni. A láncok, lakatok a gyors elkötést nehezítik. A német Bike-Magazin is csak 60 v. 90 másodpercig tesztelte a lakatokat. Ha azt kibírta, o.k. Ha már több ideje van vele foglalkozni, úgyis elviszi.
"Kedvenc" példám szegény haverom esete. U-lakattal kötötte ki a bringát. Azzal nem tudtak mit kezdeni, ezért a kovácsoltvas kerítést vágták el.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

OBI-ban is árulnak MasterLock láncokat, lakatokat. Volt motoros lánc 10 rugó körüli áron, ha jól emlékszem. Egy megnézést megér.

hat... a fenti videobol kiindulva nemtom erdemes e ra sok penzt aldozni. kigondoltam meg korabban egy zarhato bringaallvanyt, lehet inkabb azt gyartatom le. olcsobban kijonne, es praktikusabb is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
OBI-ban is árulnak MasterLock láncokat, lakatokat. Volt motoros lánc 10 rugó körüli áron, ha jól emlékszem. Egy megnézést megér.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs