Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Indította
-NoVa-
, 2004. január 05. 20:08
Írta 2010. április 16. - 22:58
Írta 2010. április 16. - 19:50
ajjaj, végülis egy kryptonite u-lakatot vettem, de úgy néz ki, hogy mégsem fogom otthagyni sehol 1-2 percnél tovább a bicóm Néztem a lopott bringák topikot és elszomorító a helyzet, milyen pofátlan módokon lovasítják meg a bringákat... Eddig úgy terveztem, hogy a házunk lépcsõházi tárolójában fog pihenni a biciklim, mert van kamera felszerelve, de úgy döntöttem az ágyam mellett jobb helyen lesz.
Nyáron ha többen ráérnénk, lehetne szervezni a BME területén "horgászást" és jól megruházni, ha valaki horogra akad.
A másik egysebességes bringa vétele nem játszik, mert nem (csak) azért szeretnék bringával járni, mert gyorsabb, kiszámíthatóbb, hanem mert imádok bringázni és jó bringával szeretek tekerni
Nyáron ha többen ráérnénk, lehetne szervezni a BME területén "horgászást" és jól megruházni, ha valaki horogra akad.
A másik egysebességes bringa vétele nem játszik, mert nem (csak) azért szeretnék bringával járni, mert gyorsabb, kiszámíthatóbb, hanem mert imádok bringázni és jó bringával szeretek tekerni
Írta 2010. április 12. - 13:10
Abus Bordo nyitás "mintakulccsal" úgy hogy ez is kilõve... szerencsére a Wedlocknál hengeres kulcs van, nem ez a fajta... ami a durva, hogy a többi Abus lakatot is simán nyitják ezzel a kulccsal...
tesóm, meg azt mondja, hogy a körkulcsot meg egy tollkupakkal is ki lehet nyitni... ehh...
tesóm, meg azt mondja, hogy a körkulcsot meg egy tollkupakkal is ki lehet nyitni... ehh...
Don't try this at home!
Írta 2010. április 12. - 12:41
berakom ide is hátha valakinek kellene:
Krypto New York Chain elad
20pezeta
Mai árfolyamon átszámolva megvenném
zar19, mindent visznek. u-lakatnál néha vékonykerekessel is ügyeskedni kell, nemhogy montinál. az a citadel lánc vékonyka. max pár perc és elcsípik. BME fokozottan veszélyes területnek számít lopás szempontjából.
vegyél valami egyszerû egysebességes bringát 20ér, hozzá lakatot 5-10ért és nem fogsz aggódni.
másik bringát meg hagyd meg sportolni.
Írta 2010. április 12. - 12:33
Szia,
nem akarlak elszomorítani, de sztem nincs hatékony védelem.lehet bármilyen lakatod, patronos hidraulikus vágóval nemhogy fél nap, hanem egy pill.alatt elviszik.Ez most a legprofibb módszer. A kamera utólag már semmit nem segít.Sajnos nem egy ismerõsöm járt így az utóbbi idõben.Ha nem látsz rá, ne hagyd ott sehol.Különben csak gyomorgörcs....
nem akarlak elszomorítani, de sztem nincs hatékony védelem.lehet bármilyen lakatod, patronos hidraulikus vágóval nemhogy fél nap, hanem egy pill.alatt elviszik.Ez most a legprofibb módszer. A kamera utólag már semmit nem segít.Sajnos nem egy ismerõsöm járt így az utóbbi idõben.Ha nem látsz rá, ne hagyd ott sehol.Különben csak gyomorgörcs....
Írta 2010. április 12. - 12:14
Sziasztok,
tanácsra lenne szükségem, mivel lakatvásárlás elõtt állok. Egyedileg épített Mali Mambám van, 2.125-ös kerekekkel, 2002-es vázzal. Egyelõre két típus között vacilálok:
- KRYPTONITE KEEPER 12 STD
- CITADEL CCH 40.120
Az U-lakatnál attól félek leginkább, hogy nehezen találok helyet, ahova lerakhatnám vele és a belsõ átmérõje nem tudom, hogy elég-e egy ilyen (viszonylag) vastag kerékhez, ha a vázat is be szeretném fogni (tudom, hogy elég csak a kereket is, de a látszat kedvéért). A láncnál pedig a súlya aggaszt és az, hogy a lánc+lakat találkozása nem gyenge pont-e a konstrukcióban (ezt a modelt tekintve).
Nem szeretnék teszem azt 7000-nél többet költeni lakatra, mert max. 2 órára hagynám magára a gépem (azt is kamerák alatt, BME I épület elõtt) plusz befutok ide-oda 2 percre intézni a dolgomat, tehát félnapokra nem lenne egyedül.
ui.: a vázat nyáron lecsiszoltam és lefújtam egyszínûre, tehát semmi márkajelzés nincs rajta, merevvillás, v-fékes. Mennyire lopják az ilyeneket? Mivel lehetne még "elcsúfítani" a tolvajok szemében?
Üdv,
Peti
tanácsra lenne szükségem, mivel lakatvásárlás elõtt állok. Egyedileg épített Mali Mambám van, 2.125-ös kerekekkel, 2002-es vázzal. Egyelõre két típus között vacilálok:
- KRYPTONITE KEEPER 12 STD
- CITADEL CCH 40.120
Az U-lakatnál attól félek leginkább, hogy nehezen találok helyet, ahova lerakhatnám vele és a belsõ átmérõje nem tudom, hogy elég-e egy ilyen (viszonylag) vastag kerékhez, ha a vázat is be szeretném fogni (tudom, hogy elég csak a kereket is, de a látszat kedvéért). A láncnál pedig a súlya aggaszt és az, hogy a lánc+lakat találkozása nem gyenge pont-e a konstrukcióban (ezt a modelt tekintve).
Nem szeretnék teszem azt 7000-nél többet költeni lakatra, mert max. 2 órára hagynám magára a gépem (azt is kamerák alatt, BME I épület elõtt) plusz befutok ide-oda 2 percre intézni a dolgomat, tehát félnapokra nem lenne egyedül.
ui.: a vázat nyáron lecsiszoltam és lefújtam egyszínûre, tehát semmi márkajelzés nincs rajta, merevvillás, v-fékes. Mennyire lopják az ilyeneket? Mivel lehetne még "elcsúfítani" a tolvajok szemében?
Üdv,
Peti
Írta 2010. április 10. - 04:58
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. április 10. - 00:15
keeper 12 jó, 11-est sose!
a láncok jóságok, cm-esek között viszont most felütötte a fejét, hogy az integrált zártestesek (pl a linkelt citadel) magánál a zárnál támadható, mivel az nem edzett acél mint a láncszemek.
a láncok jóságok, cm-esek között viszont most felütötte a fejét, hogy az integrált zártestesek (pl a linkelt citadel) magánál a zárnál támadható, mivel az nem edzett acél mint a láncszemek.
Írta 2010. április 09. - 20:15
A fentebb említett csoporttársamnak ezt a két lakatot ajánlottam azok közül, amiket felsorolt. U-lakatból csak egyet nézett ki, láncból négyet.
KRYPTONITE KEEPER 12 LS U-LAKAT (ZKU16) - Bringa Butik Web
KRYPTONITE KEEPER 880 L
A többi versenyzõ:
ABUS CATENA 685 SHADOW LAKAT - Bringa Butik Web
CITADEL CCH 40.120 LAKAT (ZC13) - Bringa Butik Web
ABUS EXPEDITION-CHAIN 70/45/6 KS LAKAT (65 cm) - FEKETE - Bringa Butik Web
Szerintem nem fogtam mellé, de erõsítsétek/cáfoljátok meg.
KRYPTONITE KEEPER 12 LS U-LAKAT (ZKU16) - Bringa Butik Web
KRYPTONITE KEEPER 880 L
A többi versenyzõ:
ABUS CATENA 685 SHADOW LAKAT - Bringa Butik Web
CITADEL CCH 40.120 LAKAT (ZC13) - Bringa Butik Web
ABUS EXPEDITION-CHAIN 70/45/6 KS LAKAT (65 cm) - FEKETE - Bringa Butik Web
Szerintem nem fogtam mellé, de erõsítsétek/cáfoljátok meg.
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. április 07. - 18:14
YouTube - Kryptonite Lock Mayhem
ezen a videón nem éppen a kryptonite lakatok könnyû feltörhetõségét mu8tatják be?
ez egy régi hibás széria ami a zártest beszállító hibája volt. régóta kijavították, maga a körkulcsos rendszer biztonságos.
csak az a 6mm vastag lánc kicsit vékonyka...
igaz, nem is vettem észre.
minimum 8, de inkább 10mm-s szem a biztonságos.
bár itt U lakat mellé az is elég, önmagában kevés. volt már, hogy a vékonyabb láncoknak nekiestek erõvágóval.
Írta 2010. április 07. - 17:38
ezen a videón nem éppen a kryptonite lakatok könnyû feltörhetõségét mu8tatják be?
nem vagyok teljesen pro angolból, szóval lehet, hogy mellé néztem...
meg a kryptonit U-lakatokról idáig csak jót halottam...
ezek már nincsenek forgalomban. a mostaniak más kulcsot használnak nem ilyen köralakút.
Írta 2010. április 07. - 17:33
A srácnak már van egy u-lakata (nem ismerem a márkát), így azt ajánlottam neki, hogy a kettõt együtt használja majd.
Az csak ér már valamit...Sztem nem lesz kedve venni egy tizen-huszon ezer forintos lakatot.
(Magellan Corvus amúgy a bringa)
Én meg nem veszek lakatot, hogy eszembe se jusson lerakni valahol a bringát.
Az csak ér már valamit...Sztem nem lesz kedve venni egy tizen-huszon ezer forintos lakatot.
(Magellan Corvus amúgy a bringa)
Én meg nem veszek lakatot, hogy eszembe se jusson lerakni valahol a bringát.
Írta 2010. április 07. - 17:31
Írta 2010. április 07. - 17:24
Írta 2010. április 07. - 17:07
az ugye megvan, hogy azt a 8000ft-os spirált a papírvágó ollóm is átviszi? ezeket a szutykokat ki kéne tiltani mindenhonnan. ráadásul valaki tényleg elhiszi, hogy jó mivel u lakat árban van.
a linkelt lánc jóság, sok helyhez oda lehet férni vele. és a külön lakat jobb megoldás mint az integrált zártest.
a linkelt lánc jóság, sok helyhez oda lehet férni vele. és a külön lakat jobb megoldás mint az integrált zártest.
Írta 2010. április 07. - 13:15
kettõ közül inkább a lánc, de ha jót akar ennyiért akkor Kryptonite keeper u-lakat. Az a szürke. Ilyen árban van kb.
hopsz mégse. a keeper az olcsó 4-5ezer ft.
a szürke az a kryptolok 9ezer körül. elnéztem.
5ezer körül a citadel u-lakat is elég masszív.
hopsz mégse. a keeper az olcsó 4-5ezer ft.
a szürke az a kryptolok 9ezer körül. elnéztem.
5ezer körül a citadel u-lakat is elég masszív.
Írta 2010. április 07. - 13:00
Abus Expedition-Chain 70/45/6 KS (l
Abus Catama 870 (Kieg
Egy csoporttársam szeretne a bringájához lakatot, ezt a kettõt nézte ki.
A kérdésem: vélemények, tapasztalatok vannak ezekrõl?
Esetleg valami jobb ilyesmi árban?
Én az Abus Expedition-Chain-t választanám.
Elõre is köszi.
Abus Catama 870 (Kieg
Egy csoporttársam szeretne a bringájához lakatot, ezt a kettõt nézte ki.
A kérdésem: vélemények, tapasztalatok vannak ezekrõl?
Esetleg valami jobb ilyesmi árban?
Én az Abus Expedition-Chain-t választanám.
Elõre is köszi.
Írta 2010. április 03. - 20:02
Na, végül ilyen optikai futár lakatot vettem
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Írta 2010. április 01. - 09:01
A szövegbõl nem derül ki, de ha azt írják, hogy csak a collstock zárat hagyják ott, abból nálam az következik, hogy az u-lakatot nem hagyják ott. Ha a 190 azt jelenti, hogy 190 cm a vágó, akkor az elég nagy. Ezért érdemes magasra lakatolni, hogy ne bírjanak nagy erõt kifejteni.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati