Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
hu ez sok egyszerre ez az info és kérdés tömeg...

én részemrõl ugygondoltam végül hogy a magyar haszznált pályapiac bekaphatya. és uy vázra vetemedtem ami külföldrõl hoz nekem szombaton kedves ismerõs. Erre sok dolog miatt került sor..egyszer leirom.

ezúton is szeretném megköszönni forumtársunknak és topicunk lakóyának xy nak a támogatást! :)

én is Miche agyakkal fogok menni amik szintén külföldrõl származnak. részben hasonlo okokból mint a váz.
csalodtam sok embreben...és én olyannak pénzt nem adok akit nem birok. és sayna iyenek kezében voltak a dolgok (nem ahjtipajtira gondolok..most nem tudtam hogy van ott agy..)
találtam egy illetpõnél 48-as campa tányért..de nem vettem meg...mert had ne mondyam...

kép van a vázamról de egyelõre nem rakom fel , mayd egyben a bicayt.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

rastafari

rastafari

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Házigazda bácsi, azért olyat lehet, hogy a bikmakk apróban van egy pinarello pályaváz, nézzétek meg mer király, csak azt nem szabad hogy vegyétek meg me én árulom ugye? Mármint utalhatok az apróhirdetésekre ugye?

Yvorl: Milyen vázad lesz? Márc 17 oksa! És Míííaz hogy elzavarnak, én zavarom el õket, még, hogy nem,, maj a végén bérleti díjat kérnek, itthon így mûködik az utánpótlás nevelés. kimész a pályára gyakorolni, oszt elzavarnak. Gyorszáras nyeregbilincs kell, kikapom oszt a 40 centis nyeregcsõvel kap a veséjébe sörhasú köcög. Majd elõtte kinézek hogy milyen a pálya. Én egyig suliban vagyok, ha jó idõ van sötétedésig ott leszek.
A lényeg hogy kiderült: a biopace hullámzik, magyarul váltós bicónál a hátsóváltó elõre-hátra himbál tekerés közben, szerintem ez örökhajtósban nem egészséges, tény hogy 48-ast csak biopaceben lehet találni de én inkább vállalom a nagyobb fogaskereket hátra, most 52-16 van és király szerintem.
Szume-naknek gratula, hogy talált 8 papírért vázat, eddíg én voltam az utcsi akinek ez sikerült, szabad kérdezni, hogy honnan van és milyen? Viszont olcsón kaptál vázat annál többet költhetsz az alkatrészekre, dura-ace agyat ne add fel, írj a shimano-nak japánba, hogy te neked ilyen kell, vagy ausztriában biztosan lehet kapni.
Lófarkas: A krypto lánc, az olyan mint a krepto papír vagy miféle?
Specialized Langster: király bicó nekem is csöpögött a nyálam, mondjuk én nem hagytam volna annyiban, hogy nincs itthon a méretemben, írni kell a specinek amerikában, hogy te ilyet szeretnél és hogy meg-e lehet oldani (árulkodni kell egy kicsit, mert a forgalmazók istennek hiszik magukat), Én egyszer írtam a shimano-nak japánba, hogy nem lehet kapni itthon silent-clutch agyat pár nap múlva a velotrade-tõl hívtak, hogy elnézték és mégis van egy dobozzal és megkapom nagykeráron, persze addígra már megvettem boltban, ka_ják be. Dura-ace agyat is meg lehet próbálni így, a japcsik korrektek, nem úgy mint mi magyarok. Amúgy van egy drágább fajta iparis örökhajtós b+ agy is ami nagyon baró, van egy a kálvinon a városkapu üzletházban, tudom.
Bloke: te vitted el elõlem a miche agyat a hajtipajtiból, ott volt a vitrinben a diatech tárcsa mellett. Rádnézek rögtön megbocsájtok.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én a hajtáspajtás boltban vettem hátsót 10-ért, és Németországból elsõt rendeltem 40 júróért. A Dura Ace pálya cuccok eszméletlen drágák

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Miche van itthon is, de külfüldi rendeléssel se drága

Hol? Mennyiért?
Amúgy az azért nem Dura-Ace kategória szerintem. Ettõl még biztosan sokkal jobb, mint az itthoni ócsó B+ :-))

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Miche van itthon is, de külfüldi rendeléssel se drága

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Milyen szep fixi agyat lehet nalunk, vagy kulfoldrol beszerezni? Szep, magasperemesre gondoltam. Igazabol a dura ace-ek tetszenek a legjobban, de nem nagyon lehet itthon kapni.

Külföldrõl nyilván bármit :-)
Itthon én a B+ agyakon kívül nem tudok másról, ami pályavázba jó lenne. Mármint újonnan, boltból. De talán megéri egy határral arrébb nézelõdni, nyugati szomszédainknál, ott lényegesen nagyobb a választék.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Egyebkent most vettem egy regi, de konnyu, meg eredeti festesu vazat 8000-ert, ugyhogy azzal fogok maszkalni. Milyen szep fixi agyat lehet nalunk, vagy kulfoldrol beszerezni? Szep, magasperemesre gondoltam. Igazabol a dura ace-ek tetszenek a legjobban, de nem nagyon lehet itthon kapni.

Merida CX500

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Azzal az a gond, hogy itthon nincs belole a meretem. Mar reg megvettem volna, de csak 56-os van. A 185 centimhez tobbek szerint rovid lenne.

Merida CX500

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Mostanaban milyen palyavazat lehet itthon beszerezni? Arra gondoltam, hogy epitek fixit, de nem telibringanak, hanem munkaba jarni, de valami igenyesebbet. Szoval 100ezerig milyen vazat lehet beszerezni? Ugy szeretnem, hogy nem palyavillaval, mert arra ugye nem tudnek elore feket rakni.

Az Yvorl által ajánlott :-) dolgokon kívül vehetsz pl. komplett bicajt, Specialized Langstert importálnak vmi 160 pénzért. Ez már eleve fékekkel (sõt, elöl-hátul két forgáspontos fékkel) rendelkezik, ugyanakkor hátul pályapapucs, felemás geometria, 170-es hajtókar de megemelt középcsapágy jellemzi. Pályán is jól teljesít (csak a kormánya olyan fura egy rendes pályakormány után), de alapvetõen vegyes használatra lett kitalálva (olyannyira, hogy eleve racsnival szállítják, a másik oldalon csak egy kontraanya figyel, a fixes lánckereket neked kell hozzáadni).
Alu váz plusz villa, sajnos itthon még nem tudtam tesztelni, de betonon egészen jól viselkedik. Kiemelkedõ hátrányának a súlyát tudnám említeni, bár nem volt alkalmam lemérni, de a reptéri mérleg a dobozolt cuccra 14.5kg-t mutatott, érzésre a bringa 10-11 kiló lehet. Gondolom elsõsorban a kereket érdemes tuningolni...
Ha egy ilyet választasz, akkor az alkatrészeket nem neked kell összevadászni, ez elõny is, meg hátrány is lehet, de kényelmes, azt biztos :-)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
privát

Track angolul!!! trackbike bicay / trackframe váz
de a pista szóra is kereshet az olasz...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Angolul hogy hivjak a palyavazakat?

Merida CX500

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
vegyétek meg:
nem az enyém, nekem másmilyen lessz igy lemondtam róla de szép élõben láttam.
http://apro.bikemag....&cat=500&page=1

most mondjam, hogy nem apró? ;)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sokan nem bandázsolják a kormányt, és a vékonyfalú acél felsõcsõ behorpadhat, mikor hozzáb@szódik a kormány, mert nicsenek kábelek, amik megfognák. (na nem bringázás közben;) Meg divat... Meg nem akarják, hogy a Krypto lánc összekarmolja a festést.

Ed.: Yvorl nyert

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
nem . azért hogy a festés ne yöyön le ha a lelakatolyák a felsõcsõnél, ill. ha befordul a kormány nehezebben horpad be a váz..

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
En meg valaszoltam...
Mas:
A fixedgeargallery-t nezegetve lattam, hogy par bringanak a felsocsove be van boritva szivaccsal, mint a regi bmxeken. Az mire jo? Futarok a vallukra kapjak?

Merida CX500

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
szume
privi megy

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Mostanaban milyen palyavazat lehet itthon beszerezni? Arra gondoltam, hogy epitek fixit, de nem telibringanak, hanem munkaba jarni, de valami igenyesebbet. Szoval 100ezerig milyen vazat lehet beszerezni? Ugy szeretnem, hogy nem palyavillaval, mert arra ugye nem tudnek elore feket rakni.

Merida CX500

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
már várom hogy találkozhassak veletek a Millenárison.
összekéne szedni elõre ki yönne azán megbeszélni az elsõ idõpontot, ezt leht mondyuk a megmozdulás topicban is.
szerintem az idõyárási dolgokat is figyelembevéve
márc 17. péntek egy yo idõpont

yártam mostanában arra, napközbe nyitva van, szóval belehet menni.
persze nem hivatalosan hanem a KSI faház felé a kis aytón és a lelátok felöl lemenni.
fennál ugyan az elzavarás esélye..de mayd kiderül.
akkor rastafari, bloke, gimp titeket érdekel az ottani tekergõzés?

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Nekem mûködött biopace lánckerékkel a dolog, de ez az évjárattól is függ, minnél fiatalabb, annál kevésbé tér el a szabályos kör formától. (Nem volt nagy sikere a találmánynak, aztán évente "finomítgatták", amíg egyszer csak eltûnt)
Arra érdemes figyelni, hogy a legfeszesebb hajtókar állásban rakja be a user a kereket, különben hamar szétnyúlik a lánc.
Sima lánckeréknél is szoktam érezni, hogy lüktet a lánc mert nem szabályos kör, gondolom, egy idõ után a terheléstõl is tud deformálódni. (a bmx racsnik meg már új korukban is tök tojás alakuak, de ez itt offtopik)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
azért vintage mert a vázad kb. 30 - 40 éves.
most találták ki a V betü meg a kalapács használatát arra ha valaki sayát maga épiti a vázát.