Légy erõs, azok IRO agyak. (Na jó, az IRO-k az "átmatricázott" formulák.) Legjobb ár-érték arányú agyak állítólag.
Fogaskerék-szabvány egységes, de a kontraanya nem. Azt lehet hogy bajos lesz itthon szerezni.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Indította
Bitecus
, 2002. február 02. 20:12
Írta 2006. június 27. - 15:09
Írta 2006. június 27. - 14:57
Üdv, szép lassan épül a fixim, csak lenne egy pár kérdésem. Van több féle fogaskerék, és kontraanya szabvány vagy csak egy fajta van?
Mert nagybátyámat kértem meg hogy hozzon ámerikából agyat, de nem olyat fog hozni amit kértem és szerintem nem lesz hozzá fogaskerek, meg kontraanya. Szóval azt itthon kell megoldanom. Eygébként sem sokat hallottam errõl a márkáról amilyet hoz, ha valaki ismeri meséljen róla. Eredetileg IRO magasgallérost kértem tõle flip-flop fixed/fixed, hozzá való foggal, meg anyával, de olyat nem tudott szerezni, és másmilyet vett. Már megvette, és egy hét múlva hozza, úgyhogy kipróbálom. Tehát légyszi segítsetek fog-kérdésben
Köszi.
ja a kérdéses agy:
Formula track hub
http://161.58.24.150...ls/IMG_5601.jpg
http://161.58.24.150...ls/IMG_5605.jpg
http://161.58.24.150...ls/IMG_5603.jpg
Mert nagybátyámat kértem meg hogy hozzon ámerikából agyat, de nem olyat fog hozni amit kértem és szerintem nem lesz hozzá fogaskerek, meg kontraanya. Szóval azt itthon kell megoldanom. Eygébként sem sokat hallottam errõl a márkáról amilyet hoz, ha valaki ismeri meséljen róla. Eredetileg IRO magasgallérost kértem tõle flip-flop fixed/fixed, hozzá való foggal, meg anyával, de olyat nem tudott szerezni, és másmilyet vett. Már megvette, és egy hét múlva hozza, úgyhogy kipróbálom. Tehát légyszi segítsetek fog-kérdésben
Köszi.
ja a kérdéses agy:
Formula track hub
http://161.58.24.150...ls/IMG_5601.jpg
http://161.58.24.150...ls/IMG_5605.jpg
http://161.58.24.150...ls/IMG_5603.jpg
Írta 2006. június 27. - 14:15
Nekem se jön be. De volt már ilyen, aztán késõbb helyreállt. Különben is, te már úgyis láttad;)ya és basszus én ekem nem yeleníthetõ meg az oldal amin a bringám van!
de az összes többi bicay igen! ???? ki érti ezt.....
Írta 2006. június 27. - 14:13
Tegnap segítettem összerakni egy gyerekbiciklit (5 éves - a gyerek, nem a bicikli), a teszkógazdaságos fajtából, hát kérem, ez mindennek a legalja, komolyan mondom, rosszabb, mint a mûanyag fröccsöntött játékok.
Na és hogy miért kerül ez ide, hát majdnem lehidaltam, mikor megláttam a vázat, olyan pöpec pályapapucsa volt neki, hogy még! :-) Persze racsnis lánckerékkel, de akkor is, belegondolok, hogy feltekerünk rá egy fix kereket, és az 5 éves kisgyerek fixivel rakja a kertben :-))
Na és hogy miért kerül ez ide, hát majdnem lehidaltam, mikor megláttam a vázat, olyan pöpec pályapapucsa volt neki, hogy még! :-) Persze racsnis lánckerékkel, de akkor is, belegondolok, hogy feltekerünk rá egy fix kereket, és az 5 éves kisgyerek fixivel rakja a kertben :-))
Írta 2006. június 27. - 13:53
ya és basszus én ekem nem yeleníthetõ meg az oldal amin a bringám van!
Írta 2006. június 27. - 13:43
sekly!!!
bazzus! nem mondod hogy összetröted a Mosert? a villáya meg minden és nem is szóltál?!
a Hercében kell megtudnom (
szép. pedig azt hittem hogy te legalább vigyázni fogsz rá.
amugy van eg ybelevaló szép elsõvillámm. ha még nem sikerült megoldani.
bazzus! nem mondod hogy összetröted a Mosert? a villáya meg minden és nem is szóltál?!
a Hercében kell megtudnom (
szép. pedig azt hittem hogy te legalább vigyázni fogsz rá.
amugy van eg ybelevaló szép elsõvillámm. ha még nem sikerült megoldani.
Írta 2006. június 27. - 12:29
Hali!
köszi de valami gáz van amert nincs fent a kép csak a szöveg (
Én is észrevettem reggel, nagyon rendben van a bicaj. Képek megjelennek rendesen, jól látszik minden!
Írta 2006. június 27. - 11:05
nemtom nekem betölti.sztem jó.gáz van amert nincs fent a kép csak a szöveg (
Írta 2006. június 27. - 09:44
Hali!
Írta 2006. június 27. - 08:18
Írta 2006. június 27. - 02:07
Ha 1/8"-os fogakhoz 3/16"-os láncot (kmc k910) veszek, az okés lesz?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2006. június 27. - 00:45
Írta 2006. június 26. - 12:26
nekem berigósodott a szamaram szombaton, gondolom mert fossá áztam vmelyik nap, aszt' beszáradhatott valami sárgombóc.
vasárnap ízekre szedtem , higító, olaj zsír...
tökéletes lett;) ismét hangtalanul suhangatok..
vasárnap ízekre szedtem , higító, olaj zsír...
tökéletes lett;) ismét hangtalanul suhangatok..
Írta 2006. június 26. - 09:42
Ma elvitték a Malit, a fixi montimat.
Szegény srác majdnem összetörte magát, mikor elõször megpróbált felülni rá, de aztán hõsiesen megküzdött vele. Remélem épségben hazaér... :-)
Szegény srác majdnem összetörte magát, mikor elõször megpróbált felülni rá, de aztán hõsiesen megküzdött vele. Remélem épségben hazaér... :-)
Írta 2006. június 25. - 23:50
Írta 2006. június 23. - 08:33
Hello!!!!!!!!!
Figyu aki ismeri a lányt aki kistermetü és egy piros
-fehér Moser bringával (o.uti) yár ,
ill. most épített fixit magának az legyen szives adya meg az emailyét mert elhagytam...
ill. üzenném neki megvan a Moser pedál!!!!!!!!
Köszi
Figyu aki ismeri a lányt aki kistermetü és egy piros
-fehér Moser bringával (o.uti) yár ,
ill. most épített fixit magának az legyen szives adya meg az emailyét mert elhagytam...
ill. üzenném neki megvan a Moser pedál!!!!!!!!
Köszi
Írta 2006. június 21. - 11:35
Túl nagy az 53/16. Lehet, hogy el tudsz vele közlekedni, de városba tutira túl nagy. Kb. 30 km/h-nál éri el a 70et a pedálfordulatod, úgyhogy onnantól kezd hatékony lenni... El se akarom képzelni, hogy indulsz el vele, pláne pl. fáradtan. Nem gáz, mikor a járókeretes nénik beelõznek?
Próbálgass kisebb áttételeket, hátha megszereted. Illetve addig próbálgasd, amíg megszereted:) Sokkal jobb az izmoknak meg az ízületeknek is. Pont eléggé szétb*ssza a térdet a fixizés normál áttétellel is, kár 53/16tal elõre hozni a térdprotézis idejét.
Ha fék nélkül vagy kevés fékezéssel, farolgatva akarsz mászkálni, akkor pláne érdemes lejjebb menni. Sokan kicsinálták már a térdüket így.
Sztem a váltóssal is mindenképp érdemes kisebb áttételt megszokni. Egy idõ után ráállsz a pörgetésre, és onnantól hatékonyabb is (ie. nem kell akkora erõkifejtés ugyanahhoz a sebességhez), kímélõbb is meg dinamikusabban is gyorsulsz (+fixivel lassulsz).
Legtöbb emberkének 40/16 és 48/16 között van az áttétele városban.
Persze tök egyedi a dolog... Ha nem érzed jól magad 44/16tal, 53/16tal meg igen, akkor hadd szóljon.
Próbálgass kisebb áttételeket, hátha megszereted. Illetve addig próbálgasd, amíg megszereted:) Sokkal jobb az izmoknak meg az ízületeknek is. Pont eléggé szétb*ssza a térdet a fixizés normál áttétellel is, kár 53/16tal elõre hozni a térdprotézis idejét.
Ha fék nélkül vagy kevés fékezéssel, farolgatva akarsz mászkálni, akkor pláne érdemes lejjebb menni. Sokan kicsinálták már a térdüket így.
Sztem a váltóssal is mindenképp érdemes kisebb áttételt megszokni. Egy idõ után ráállsz a pörgetésre, és onnantól hatékonyabb is (ie. nem kell akkora erõkifejtés ugyanahhoz a sebességhez), kímélõbb is meg dinamikusabban is gyorsulsz (+fixivel lassulsz).
Legtöbb emberkének 40/16 és 48/16 között van az áttétele városban.
Persze tök egyedi a dolog... Ha nem érzed jól magad 44/16tal, 53/16tal meg igen, akkor hadd szóljon.
Írta 2006. június 21. - 11:18
Ha nincs gondod, akkor miért kérdezed? :-)
Azért féket tegyél fel, mert kellemetlen meglepetések érhetnek, fõleg az elsõ napokban.
Én is a nagyobb áttételek híve voltam (48/16-tal kezdtem), de most már, hogy van külön bringa pályára/síkra haladós áttétellel, az outi szépen lement 41/16-ra. Az a vicc, hogy ezzel is majdnem olyan jól lehet haladni, gyorsulása sokkal fickósabb, fékezhetõsége határozottan jobb, ráadásul hegyet is mászok vele, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Síkon 30-32 utazót lehet vele tartani kényelmesen. Én személy szerint utcára, városba nem sok értelmét látom a nagytányér-kónusz jellegû fokozatnak, de hát ízlések és pofonok, ugye, kinek a pap, kinek a Pap-rét, sõt, van, akinek csak a Gellérthegy...
Azért féket tegyél fel, mert kellemetlen meglepetések érhetnek, fõleg az elsõ napokban.
Én is a nagyobb áttételek híve voltam (48/16-tal kezdtem), de most már, hogy van külön bringa pályára/síkra haladós áttétellel, az outi szépen lement 41/16-ra. Az a vicc, hogy ezzel is majdnem olyan jól lehet haladni, gyorsulása sokkal fickósabb, fékezhetõsége határozottan jobb, ráadásul hegyet is mászok vele, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Síkon 30-32 utazót lehet vele tartani kényelmesen. Én személy szerint utcára, városba nem sok értelmét látom a nagytányér-kónusz jellegû fokozatnak, de hát ízlések és pofonok, ugye, kinek a pap, kinek a Pap-rét, sõt, van, akinek csak a Gellérthegy...
Írta 2006. június 21. - 10:47
de pont azt mondom hogy jelenleg is ilyen áttétet hajtok folyamatosan és pl a Petõfi hídat is simán megrakom vele, meg már a várnál lévõ bicajboltot is megjártam, szóval...
elindulásnál sincs semmi gondom
elindulásnál sincs semmi gondom
Írta 2006. június 21. - 10:36
szerintem az azért elég "izmos" lenne...Persze, ha sose mész vele még csak nagyobb bukkanón se, akkor oké, de már mondjuk egy híd is megfingatna...
53-ra szerintem a 18-as még talán (!) elmegy, de inkább a 20-ast ajánlanám...
a probléma nem fékezésnél jelentkezne, hanem az elindulásokanál. A láncodat elképesztõen nagy erõhatás érné...
53-ra szerintem a 18-as még talán (!) elmegy, de inkább a 20-ast ajánlanám...
a probléma nem fékezésnél jelentkezne, hanem az elindulásokanál. A láncodat elképesztõen nagy erõhatás érné...
--
c
c