Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Majd kérdezek tõle egy árat, hátha nem tudsz ellenállni :)

Egyébként az ahead kormánycsapágy (cartridge) 1700! forint volt. Azt hittem rosszul hallok, mikor az eladó mondta az árat. 3000 alatt sehol nem láttam.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Lehet, hogy megvenném, ha nem állna már így is egy tartalék a pinecében, ínséges idõkre (ha a mostaninak, amivel járok, valami baja esne, vagy megfújnák, vagy ilyesmi). Azt még nem is fikszesítettem, totál eredeti váltók, racsni stb. van rajta... Lehet, hogy egyszer rászánom magam, és kipróbálom, milyen a váltós kerékpáros élete. De ez már offtopik :-)

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Egy barátom adta nekem, devecseri bicajról származik, a váz is megvan hozzá, eladó :) Már nem az elsõ Dancelli bicaj amit megvesz.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Honnan a Dancelli villa? Azt hittem, csak én ismerem ezt a "márkát"...

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Na, át is építettem az elejét, még a féket kell visszarakni és kész. Azonnal érezhetõ volt, hogy sokkal merevebb lett. Kapott egy krómozott Dancelli villát, de ez a monti méretû stucni elég bumfordi rajta, majd keresek egy kecsesebbet, esetleg ha van valakinek, szóljon.

itt egy kép

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kinéztem, de végül nem indultam. Csúszós. Kurva csúszós.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
milyen volt a jégenfix? nem tudtam ott lenni ;(

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Köszönöm a tanácsod, most 52-18 van, tényleg nem tûnik nehéznek, de majd kiderül.

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
PATTila

szerintem a kb. 53-18on változtass
akár egy 20ast rakhatnál hátra..
lehett az eleyén még nem érzed hogy nehéz lenne haytás megállás..de hidd el idõvel megfogod és akár a térdednek sem tehet mayd yót..

én is 53-16-al !!kezdtem 1 évig birta.
aztán a 2.-3. éveben egyre nehezebben ment a haytás..nehéznek érzetem az addig kjönynûnek vélt áttételt..

most 53-18 van..de még ezt is erõwsnekérzem..

és eztúgy hogy egyre többet bringázok az amatõr versenyzésem miatt (évi 10.000km)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Na ez már aztán mindennek a teteje...

Feltöltött kép

Egy amerikai sporttárs fixije.

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Köszi, dolgoztam vele eleget... Minden sajátkezûleg készült. Carraro váz, devecser féle, darabokra szedtem, minden felesleges dolgot flex-szel eltávolítottam róla, lecsiszoltam, mattfeketével lefújtam. A hátsó agy valami régi menetes montiagy, annyi van rajta, hogy KK. Rácsavartam egy 18-as lánckereket, jól megtéptem, nem is jut eszébe, hogy leforogjon róla, pedig próbálkozom rendesen. Elöl az Ofmega hajtómû 52-es kereke van. Egy régi duplafalú felnit fûztem be ezzel az aggyal, de kell majd egy komolyabb hátsó kerék. Elöl FIR típusú felni van, shimano 400-as aggyal. SR stucni, és a kedvencem egy régi krómozott acél csepel kormány, kicsi és erõs. Hátul favoritról leszedett hatalmas szárnyas anyák vannak, amikkel a hátsó kereket klasszul tudom rögzíteni. A középcsapágy maradt a régi Ofmega, mert nem tudtam kiszedni a jobb oldali csészét, de szépen fut. Rengeteg tapasztalatot gyûjtöttem, mire összeraktam. Pl, hogy nemsokára ahead rendszerre építem át az elejét.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
De emlékszem h valamit erõsen reszelgettem mikor beraktam a félláncszemet... Nem is 100% passzol, idõnként eszembe is jut hogy lehetne több eszem. De eddig nem szakadt el és van fékem;)

Talán a KMC szörnyláncba szebben bepasszol, de már nem emléxem.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
PAttila, ez igen, igazi mintapélda, így kell kinéznie egy tisztességes "sajátkészítésû" fixinek! :-)
A váz micsoda? A festés saját munka?
S a hajtókar? Valamilyen régebbi országúti hajtókarnak látszik...

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Ja, és kész lett az enyém is:

Feltöltött kép

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Lófarkas!
PC1-es lánchoz vettél fél láncszemet a Velvártban? Ha igen, nem kellett rajta barkácsolni kicsit? Az enyém szélesebb, mint a PC1.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
nagy lesz! ;)) én maradok 47/16...megállások érdekelnek, hogy vissza tudom-e többször forgatni elõre haladva a hátsót..perecgyanús, mert hátra még nem tudok körözni, de kipróba...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ehh, jó lesz oda a fixi. Lehet h a nyerget letolom meg felrakok egy kisebb áttételt.

Apropó kisebb áttétel: Feltöltött kép

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
jó móka lesz ;))
sztem én is kinézek...(bár gondolkodtam, hogy camping bringával kéne megrakni, annak alacsony a súlypontja & kicsi, viszont ballonos a kereke, ami szerintem nyerõ lehet a jégen kis áttéttel)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nahh, ezexerint megtetszett:)

Más: ki kéne vonulni közösen vasárnap ide. 40 méteres skid? Nyeregben ülve?Na?

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
"kz mondta: Vesztegetne vki pár szót arra, hogy elmesélje, miért jó a fixi?"

Nem tudom. Az elsõ utamon bebüntetett a járdaszegélyeken, csetlettem botlottam, mint egy gyerek. Az elsõ héten idegesített az állandó tekerés, semmi pihenés, rossz startok a lámpánál, paráztam, hogy nem tudok megállni lejtõn lefele, állandóan a féken volt a kezem. A második héten már elfelejtettem a féket használni és csak pörgött a lábam, dombra fel, dombról le. A harmadik héten átültem egy szabadonfutósra, mert esett az esõ és csak azon volt sárvédõ és beestem a kukák közé, mert lábbal akartam lassítani. Azt hiszem, összenõttünk.
Az ember részévé válik a vas, olyan természetessé, mintha sétálnál, nincs fékhuzogatás, csak pár erõs visszatekerés.
A fékeket azért fennhagyom, mert emlékszem bowdentépõs fékezésekre, mikor nem adtak elsõbbséget, s gumit farolni sem szeretek, de a fixi jó, mint egy testrész.