Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a távolság kisebbik probléma. a racsni már nagyobb....

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

na most várjál.
kazettás agyból hogy akarsz te fixit csinálni? :wtf:
a menetes alatt meg ugye nem a régebbi típusú menetes, de fogaskoszorúhoz való agyra gondolsz remélem. egyikbõl se lehet (javasolt) hosszútávon mûködõképest fixit csinálni.

mindenképp vagy a tárcsás elsõagy vagy pályaagy.
utóbbiból olcsón van bikepositive vagy kicsit drágábbért, de minõségben jobb Miche illetve Novatech agyak ajánlottak. nincs velük semmi baj.

de bizony en a sima fogaskoszoruhoz valo agyra gondoltam :D
ezert nem ertettem, hogyan helyezkedik olyan tavol az agytesttol a fogassor az alatetekkel...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
na most várjál.
kazettás agyból hogy akarsz te fixit csinálni? :wtf:
a menetes alatt meg ugye nem a régebbi típusú menetes, de fogaskoszorúhoz való agyra gondolsz remélem. egyikbõl se lehet (javasolt) hosszútávon mûködõképest fixit csinálni.

mindenképp vagy a tárcsás elsõagy vagy pályaagy.
utóbbiból olcsón van bikepositive vagy kicsit drágábbért, de minõségben jobb Miche illetve Novatech agyak ajánlottak. nincs velük semmi baj.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Elekezdtem en meg az elejen... 40. oldalig jutottam, amivel az alap dolgokat magambaszivtam :D (azt hiszem...)

Papucs OK.
A furas OK. (de ki tud nekem ilyet csinalni, en nem az biztos...:() Elso tarcsas agyra gondoltam hatra :D

Az alatetezes OK... mar ha kazettasrol beszelunk, es mi van a menetessel? (ezek beszerezhetoek alap bringasboltban? Reklamozna nekem valaki privibe boltott? (mielott meg moderalná a moderelnivalót a moderátor :D:D:D)

Vagy vegyek palyaagyat es akkor minden sufnizas megoldva? Bar azok meg serulekenyebbek...

Lánc? Ltányér?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nelégy lusta olvass vissza :P no meg ott a keresés a topicban opció ;)

amúgy
-papucsot nem kell átalakítani
hasznos olvasmány (angol): http://www.sheldonbr...inglespeed.html

-lánckerékfúrás megoldható oszlopos fúróval és minõségi fúrófejjel
fúró: http://forum.bikemag...searchid=421291
fúrás: http://forum.bikemag...searchid=421293

-láncvonalat az agy alátétezésével és a középcsapágy cseréjével lehet variálni
bõvebben: http://www.sheldonbr.../chainline.html

dejófejvagyok :cool:
:D

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Vagy csináljak SS gépet? :(

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
Biztos volt már szó róla, de lusta vagyok végigolvasni...
Csúszópapucsos vázam van, fixit építenék. Kell a csere pályapapucsra, vagy nem?
Tárcsás agyra fúrt fogas, központozása sufniban? Ötletek?
De lehet maradok a menetesnél, és megfordítom az tengelyt, hogy közelebb kerüljön a papucshoz. Hogy hozzátok síkba a lánctányért és a hátsó fogas sort ebben az esetben? Gondolom szemmérték...
:D Kezdõ vagyok én ebben, de gondolom kiderült. :D

Jaaa, láncméret?? Vagy alkalmazkodjak amim van? (váltós lánc)
Lánctányér óccsóérrr? Hol?
ok megyek már..... :D

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

ha rosszul fekszik fel a láncszem arra a mélyedésre, ami ki van neki alakítva, akkor azt el lehet törni, de ez sokkal inkább minõsíti a láncbontót, mint a láncot...mert abban nem sok a vas...
mai láncok közt is van nagyon jó és tartós...

csak a mátra láncznál tört derékba két bontó, 800ft-s kategória,
viszont más láncot bírt.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
ha rosszul fekszik fel a láncszem arra a mélyedésre, ami ki van neki alakítva, akkor azt el lehet törni, de ez sokkal inkább minõsíti a láncbontót, mint a láncot...mert abban nem sok a vas...
mai láncok közt is van nagyon jó és tartós...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
biztos hogy jól használod azt a láncbontót? :o
hogy lehet eltörni? mi törik el rajt? mutass már képet légyszi :)

oké, hogy mondjuk több anyag van abban a mátraláncban de ott is csak ki kell nyomni a csapot a lyukon...

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

hol van vaspor a láncban?

mai láncokban több az egyéb anyag mint a vas. ezért is nyúlnak hamar. ennyi.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
hol van vaspor a láncban?

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

csõkulcsot azt minek?

mátra láncot nem ismered.
abban nem vaspor van mint a mai láncokban hanem tömör vas meg jóval szélesebb is. eddig 2 bontómat törte el.
sram lánchoz nyílván csak bontó kell:) vagy még az sem mert kézzel szét lehet szedni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
csõkulcsot azt minek?

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

fixi=nincs pihenõ. engem önkontrollra tanít meg és arra, hogy nem rontunk ajtósól a házba. én nem a trükköket kedvelem (valszeg nincs hozzá tehetségem sem, de valahogy nem hoz lázba ez a skid meg trackstand meg ilyesmi...) én tekerni szeretek, relatíve sokat és élvezni, hogy 1 áttételem van. ha megérkezem, azt mondom: nem volt pihenõ; olyankor büszke vagyok magamra :)
Nekem ez a fixi, nem a 1fék, 2fék, féknélküli "vita".

Persze mindenkinek mást jelent és ezért vagyunk jól meg itt a fórumon is. Valahol irigylem a trükközõket, de az igazából nem az én világom.

Bp-en a dombok néha elég tréfásak. A budakeszi út nálam a Fekete Péter nekem õ a Fõellenség :D Amúgy el lehet lenni simán sztem, erre a singlespeed 42/16-os idõszakban jöttem rá, hogy van élet váltó nélkül.
Fixen meg a vár körüli meredek rövid utcák a kedvenceim

Bocs hogy itt-ott off voltam...

:)
asszem tavaly nyáron a hasonló áttételû singlespeedemmel próbáltam feltekerni a Gellért hegyre:D mondanom sem kell meddig jutottam.

igen igaz a fixi tényleg önkontrollra kényszerít, a lejtõknél nemtud eluralkodni az emberen az hogy "jajj most felbírok vajon tekerni, áhh nem inkább váltok.." ezt országútin sokat éreztem...
de pl. ma megint letekertem egyhuzamban 32km-t (fixivel) és most sokkal jobban bírtam... fixihez hozzá kell edzõdni.

amúgy rájöttem mér baszkódott a láncz:D
tegnap belebújtam, hát rájöttem hogy részben én voltam a hibás szerelésnél, ugyanis lánczbontó mellé csõkulcsot is gyakran használok, amikor összepattintottam a szemet, valahogy úgysikerült bepréselni, hogy a patentszem tört maga elõtt még egy fél ívet így nem volt benne fixen, és amikor erõsebben tekertem akkor szétpattant...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
fixi=nincs pihenõ. engem önkontrollra tanít meg és arra, hogy nem rontunk ajtósól a házba. én nem a trükköket kedvelem (valszeg nincs hozzá tehetségem sem, de valahogy nem hoz lázba ez a skid meg trackstand meg ilyesmi...) én tekerni szeretek, relatíve sokat és élvezni, hogy 1 áttételem van. ha megérkezem, azt mondom: nem volt pihenõ; olyankor büszke vagyok magamra :)
Nekem ez a fixi, nem a 1fék, 2fék, féknélküli "vita".

Persze mindenkinek mást jelent és ezért vagyunk jól meg itt a fórumon is. Valahol irigylem a trükközõket, de az igazából nem az én világom.

Bp-en a dombok néha elég tréfásak. A budakeszi út nálam a Fekete Péter nekem õ a Fõellenség :D Amúgy el lehet lenni simán sztem, erre a singlespeed 42/16-os idõszakban jöttem rá, hogy van élet váltó nélkül.
Fixen meg a vár körüli meredek rövid utcák a kedvenceim

Bocs hogy itt-ott off voltam...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nekem nem tetszik :/
fullfekete. kormány is furán áll :o

ezerszer szebbek a gyári specik.

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Zsír új ('09-es) Langster és már változtat rajta. Nem tetszett neki a fényes megjelenés ezért lefestette. Én lehet nem a gyári fényezéshez nyúlnék hozzá. Mondjuk jó lett! http://velospace.org/node/18293

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

énmár meg azt legalább feltudtam kapni a padkáknál, kátyuknál az utakon...

ezt is fel lehet :P bunny sem lehetetlen, sõt...

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

OFF
na én pont az ilyen kattogások, ropogások, mindenféle izületi nyûgök és alsó légúti baszok miatt nem fogok tekerni, vessenek rám ki mit szeretne. Nekem nem errõl szól...Télen görgõzök, ha már nem bírom, azt viszont nem szeretek, mert unalmas. Szóval nem szeretem a telet.
De ettõl még a fixi jó dolog ;)
ON

énmár nemtudom... de hamár rábasztam 6ezret denver agyra, mosmár vetek magamra. fixibe csak egyet tartok elõnynek, hogy nincs pihenõ. tekerni kell ha már nagyon fáj is.
igaz csak akkor válik kúrva kényelmetlenné a tekerés ha országútizásra vetemedek vele, de persze erre a célra használhatnám az országútimat is...
na mindeggy énse fogok már változni...

amúgy szerintem a fixinek az a lényege hogy majmuljon véle az embör, trükkök, egykerék, hátramenet stb... ami mind jó és szép dolog, csak nekem teheccségem nincs az ilyenre.
meg ahoz sokkal kissebb áttét kõne, no énmeg ha már keró, akkor rakjam neki tisztességesen, ezér volt jobb nekem a sinyaszpíd (senglespeed), meg azt legalább feltudtam kapni a padkáknál, kátyuknál az utakon...

Pesten amúgy milyen "érzés" fixivel feltekerni a hegyekre??:D
vagy ott nem jársz véle?