Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Szóval megmértem a cuccot, és meglepõdtem.
A hátsó agy a küllõ peremek között 60mm, a lánckerék az átellenes peremtõl 77mm-re van. Ha jól számolok, akkor az 47-es értéket ad, ami megegyezik a hajtómû lánckerekével.
Eszerint semmi más dolgom nincs, csak a kereket betenni középre, és tökéletes a láncvonalam?

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

de igen, lehet.
de mivel nem tudjuk milyen agyad van (hova esik az agy középvonalától a lánckerék) ezért nem tudjuk megmondani hány mm hézagoló kell és hova.

Oké, holnapra megmérem, és tovább zaklatlak Titeket!
köszi

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
de igen, lehet.
de mivel nem tudjuk milyen agyad van (hova esik az agy középvonalától a lánckerék) ezért nem tudjuk megmondani hány mm hézagoló kell és hova.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Néztem a csatolt linket korábban, de még mindíg hülye vagyok angolból, ezért kérdeztem, hogy a logikám helyes-e.
Ezek szerint az agy határozza meg a monoblok méretét, és nem lehet az agyat a hajtómûhöz igazítani távtartókkal?
Értelemszerûen a felnit középre húzom a végén.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Hali, láncvonal számolásban kéne megerõsítés.
Ha az elsõ tányér 47 mm-re van a csõközéptõl, és a hátsó villa 125 mm széles, akkor a hátsó fogassorhoz 15,5 mm-es hézagolás kell? (mármint ennyire legyen a villától)Feltöltött kép

Pont olyan a kérdés, mint egy szöveges feladat az érettségin :D
Amúgy M-a-TT mondja a tutit, ne a villától számolj vissza. Elõl a nyeregvázcsõ közepétõl mérünk, hátul az agy középpontjától.
Elviekben egyébként nem 125mm, hanem 126, ha már pontosan akarunk számolni (tudtommal ennyinek kell lennie).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
milyen agy? milyen széles?
feltételezve hogy egyenes a váz akkor az agy közepétõl kell megnézni, hogy hova esik a lánckerék. szóval mondjuk mérd le az agyon a küllõperemek távolságát, oszd el kettõvel, add hozzá hogy a jobb oldalon mennyire van a lánckerék a küllõperemtõl. ha mindenhol a küllõperem belsõ felét mérted akkor még a vastagságát is add hozzá. így mondjuk kijön hogy 42mm (novatec).

http://www.sheldonbr.../chainline.html

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Hali, láncvonal számolásban kéne megerõsítés.
Ha az elsõ tányér 47 mm-re van a csõközéptõl, és a hátsó villa 125 mm széles, akkor a hátsó fogassorhoz 15,5 mm-es hézagolás kell? (mármint ennyire legyen a villától)Feltöltött kép

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Van egy eladó Miche Primato hátsó agyam, kontraanyával. Teljesen új.
10 ezer.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
BBB körmöskulcsot használ valaki?
Kialakításban, minõségben jó néha bontogatni az ellenanyát? Vagy csak elnyalom vele...

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
az egész nincs túlbonyolítva, gondolom a megfizethetõ kategóriát célozzák vele

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Speckóék tudják mitõl döglik a légy, szép az a váz. Bár a papucsa az lehetett volna valami szebb darab is :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
fú, de jó az acél langster

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

vaz, ez a speci konkrétan ugyanaz mint az acor csak duplája,trpilája árban :o

Igen ez nekem is feltünt, és egy minimálbringára ez már luxusalkatrész lenne :)

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
a Specialized-ról jut eszembe! http://www.flickr.co...ape/3554399051/ láttátok?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
vaz, ez a speci konkrétan ugyanaz mint az acor csak duplája,trpilája árban :o

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Halihó

Vagy ahogy M-a-TT irta alább keresgélj,és jéééé:
http://piacter.bikem...=208655&cat=all

Oké, de én azt sem tudtam mi a neve annak amit kerestem :)
Így már egyszerûbb a dolgom.
A piactéren hírdetek is, úgyhogy szoktam használni Feltöltött kép

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Vagy ahogy M-a-TT irta alább keresgélj,és jéééé:
http://piacter.bikem...=208655&cat=all

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Igazából a megfogalmazásodnak 2 féle fékkar is megfelel, de szerintem te a cyclocross fékkarra gondolsz. A bajnokban szoktak árulni, asszem a Malinál érdemes érdeklõdni, õk forgalmaznak ilyen fékkart, és talán még nem is túl drágán ha jól emlékszem.

edit: Most néztem, a 2008-as katalógusban 2490 Ft párban, idén sem lehet sokkal több.

De jó, máris megnézem a Mali katalógusban, köszi!

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Sziasztok!

Hol tudok olyan fékkart venni, amit be tudok tenni a koskormány közepére a kormányszárhoz?
Amit outi fékhez árulnak fékkart, azt a rögzítése miatt nem tudom felrakni, olyan kéne, aminek a rögzítése olyasmi pánttal van, mint a normál outi féké.

Igazából a megfogalmazásodnak 2 féle fékkar is megfelel, de szerintem te a cyclocross fékkarra gondolsz. A bajnokban szoktak árulni, asszem a Malinál érdemes érdeklõdni, õk forgalmaznak ilyen fékkart, és talán még nem is túl drágán ha jól emlékszem.

edit: Most néztem, a 2008-as katalógusban 2490 Ft párban, idén sem lehet sokkal több.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Sziasztok!

Hol tudok olyan fékkart venni, amit be tudok tenni a koskormány közepére a kormányszárhoz?
Amit outi fékhez árulnak fékkart, azt a rögzítése miatt nem tudom felrakni, olyan kéne, aminek a rögzítése olyasmi pánttal van, mint a normál outi féké.