Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Ha nem húzod rá rendesen, hézagolhatod akárhogy. Szóval rotafix-el húzd.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi szépen, elfelejtettem írni h pálya agyról van szó, szóval hézagolós megoldással próbálom majd eszközölni.

ha a kontra anya forditott menetes akkor "fekezeskor" megjobban raszorul a menetre, nem hogy letekeredik.az lehet van egy kis holtjateka a fogaskereknek.ez hezagoloval orvosolhato. Ha a kontra anya is jobbmenetes akkor baj van mert a fogaskerekkel egyutt tekeredik a kontra anya.akkor menetrogzito segithet.de ha durvulsz az sem er sokat.akkor epoxi kell neked de az nem bonthato kotes

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha a kontra anya forditott menetes akkor "fekezeskor" megjobban raszorul a menetre, nem hogy letekeredik.az lehet van egy kis holtjateka a fogaskereknek.ez hezagoloval orvosolhato. Ha a kontra anya is jobbmenetes akkor baj van mert a fogaskerekkel egyutt tekeredik a kontra anya.akkor menetrogzito segithet.de ha durvulsz az sem er sokat.akkor epoxi kell neked de az nem bonthato kotes

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Nemrég készült el a fixim és mitõl lehet az hogy az elsõ skiddel kilazul fogaskerék és/vagy kontra anya? Fogaskereket leginkább használatból adódó terheléssel tekertem fel, kontra anyát meg körmös kulccsal amennyire csak tudtam. lehet mégsem eléggé húztam meg, vagy lehetséges hogy van egy kis hézag a fogaskerék és kontra anya közt teljesen meghúzott állapotban?
Elõre köszönöm a segítségetek!

Rotafixa - Skidmark

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Nemrég készült el a fixim és mitõl lehet az hogy az elsõ skiddel kilazul fogaskerék és/vagy kontra anya? Fogaskereket leginkább használatból adódó terheléssel tekertem fel, kontra anyát meg körmös kulccsal amennyire csak tudtam. lehet mégsem eléggé húztam meg, vagy lehetséges hogy van egy kis hézag a fogaskerék és kontra anya közt teljesen meghúzott állapotban?
Elõre köszönöm a segítségetek!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Már elég rég nem foglalkoztam az örökhajtós témával. 120 OLD agy kéne, tartós csapágyakkal, nem túl drágán.

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

a papucsba helyezhetõ lécfeszítõre mikor van szükség? ejtõpapucsosba is szükséges?

Szükség nincs rá, de megkönnyíti a helyes láncfeszesség beállítását a hátsó kerék visszarakásánál.
Ejtõpapucs esetében ez nem fog mûködni.

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
a papucsba helyezhetõ lécfeszítõre mikor van szükség? ejtõpapucsosba is szükséges?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ez a hajtómû fixire nagyon gáz? Olcson akarom összehozni. Vélemények?

Szerintem nagyon gáz. Biztosan gyenge, és nehéz (bár ez a kisebb baj).
Szerintem keress egy használt országúti hajtómûvet, ami egysebességessé alakítható.

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
jonak jo de a lanctanyert nem lehet cserelni.

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Ez a hajtómû fixire nagyon gáz? Olcson akarom összehozni. Vélemények?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Úgy hallottam, matuzéknál van. Haver kerékszettjéhez adták, gondolom, van külön is.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Köszönöm, de a guglit ismerem ennyire!

Úgy értettem, Forintért, mAgyarországon (mondjuk Budapesten) kapható-e, vagy gyártatni kell?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
VeloSolo Shop - Disc Hub Mount Cogs and Accessories

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék 6 csavaros tárcsafékes agyra szerelhetõ lánckereket. Ilyet készít, árul valaki?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
http://i529.photobuc...piffle/visp.jpg
Ilyen vázat honnan lehetne szerezni Európán belül?
Ebay kilõve a horribilis szállítási költségek miatt.
www.sintesibikes.com

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
azt az agyat inkább mellõzném,alapból csapágyazása bõven lemarad minõségben az acortól v novatectõl,meg kõnehéz
www.sintesibikes.com

eMeN

eMeN

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Országútival már egy jó pár éve rakom, de most elkezdtem magamnak építetni egy ss/fixi bringát. Már a felni meg is van végre. Egy tripla falú csepel aero felni. Most az agynál lett egy dilemmám, és ebben szeretném kikérni a véleményéteteket. Mégpedig, hogy mi a tapasztalatotok a csepel atom pista flip/flop 36-os aggyal kapcsolatban? Látványra szimpatikus, meg még az ára is jó, de azért kíváncsi lennék, hogy mit tapasztaltatok a gyakorlatban. Pozitív negatív is érdekel, hogy összeálljon a kép és megszülessen a döntés a beszerzéséhez, vagy éppen ennek mellõzéséhez. Elõre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
eMeN

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
120mm

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Nem tudom hol kérdezzem, én képtelen voltam rátalálni, de itt biztos akad, akinek van Royal váza: mekkora a papucstávolság hátul?
3*, 4* gondolom ebbõl a szempontból megegyezik.