Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

tigerboot

tigerboot

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Chain Cover Tutorial by Kareem Shehab on Vimeo
14 vagy 16-os gégecsõ. :)

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok!

( Boldog Karcsit! :) )

Az iránt érdeklõdöm, hogy egy single speed / fixi hajtómûre hogy tudok valami nadrágvédõt tenni?
A moniti lánctányérokon általában vannak erre szolgáló lyukak, de pl. a csepel royal tányérokon nincs.
Van valami olyan eszköz, amit így is fel lehet szerelni és nem nagyon csúnya? Falubájk stípusút én is találtam, de egyelõre csak a lánctányér köré szeretnék valami alig látható mûanyagot.

Másik kérdés, hogy mennyivel rövidebb az élettartama egy 3/32-es rendszernek (lánc + elsõ és hátsó fogaskerekek) egy 1/8-osnál? Nyilván azonos kategóriájú / árú darabokat célszerû összehasonlítani.

Köszi!

Láttam valahol a neten egyszer hosszában felhasított mûanyag csövet, a lánc teljes hosszában rápattintva. Az megfelelne ? Ha igen, valaki segítsen ki, én nem találtam most rá...

You can never have "enough" bikes.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

( Boldog Karcsit! :) )

Az iránt érdeklõdöm, hogy egy single speed / fixi hajtómûre hogy tudok valami nadrágvédõt tenni?
A moniti lánctányérokon általában vannak erre szolgáló lyukak, de pl. a csepel royal tányérokon nincs.
Van valami olyan eszköz, amit így is fel lehet szerelni és nem nagyon csúnya? Falubájk stípusút én is találtam, de egyelõre csak a lánctányér köré szeretnék valami alig látható mûanyagot.

Másik kérdés, hogy mennyivel rövidebb az élettartama egy 3/32-es rendszernek (lánc + elsõ és hátsó fogaskerekek) egy 1/8-osnál? Nyilván azonos kategóriájú / árú darabokat célszerû összehasonlítani.

Köszi!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Novatecbõl van 130as fixis agy is.
Ugyanaz mint a 120-as csak hosszabb a tengelye meg ki van hézagolva.

http://cache0.bigcar...ecSILVER-wm.jpg

Különben meg össze kell húzatni a vázat és akkor tengernyi választék lesz.

Köszi!
Végül egy kazettás agy mellett döntöttem, mert meg akarom hagyni a lehetõséget, hogy egy esetleges új tulaj visszaalakítsa váltóssá.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Novatecbõl van 130as fixis agy is.
Ugyanaz mint a 120-as csak hosszabb a tengelye meg ki van hézagolva.

http://cache0.bigcar...ecSILVER-wm.jpg

Különben meg össze kell húzatni a vázat és akkor tengernyi választék lesz.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

130-as sarutávolságú vázba keresek Single Speed agyat, vagy kereket.
Elsõ körben ezt egy 110mm-es sarutávolságú Sunrace menetes agy áthézagolásával oldottam meg, de az azóta eltelt 2 hétben már el is görbítettem a tengelyt egy eséssel, amitõl az agytest is elrepedt, így új megoldást keresek.
Hasonló megoldást nem szeretnék alkalmazni, így marad a rendes pálya agy, vagy egy kazettás agy, pl. Shimano 2200 + adapter.
Elsõ körben olyan pályaagyat keresek, ami nem a ma divatos színes, csillogó ipari csapágyas 6-7 ezer Ft-os kategória.
Létezik ennél olcsóbban megbízható egysebességes agy 130mm-es vázba? (kónuszos csapágy elõnyben)
Mindennapos munkába járásra használnám lehetõleg minél hosszabb távon.

Köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
jelentem bikemag apron is elkezdett hirdetni a jomadar.igaz itt nem az atmatricazott campaval szediti a nepet.
Felhasznalonev:krone

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Gyenge erre mi felénk a fixis élet,de azért gyorsba tekertünk négyen egy 20-ast,és találkoztunk még azért 3 fixissel!Úgy látszik csak a fixisek tekertek eme szép napon!
Feltöltött kép

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

És a következõ felvonás is elkezdõdött...:D
Persze a shimano hajtókarcsillagja gondolom direkt lett asszimetrikusan felrakva, mivel így legalább nem unalmas.

És megint átba@z valakit!
SCHWINN BÕR FIXI SINGLE SPEED ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR!!
Mi ebben a fixi?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Persze a shimano hajtókarcsillagja gondolom direkt lett asszimetrikusan felrakva, mivel így legalább nem unalmas.

Döntöttem!Csínálok egy Colnago matricát és ráragasztom a winorámra és eladom 200ezerért!:)
Banyeg ekkor átbas@ást amit ez a pali csinál,ez már mûvészet,de ez kell a népnek!Szomorú!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

valaki használ ilyen pedált strap-el? Átférnek rajta a strap szárai? Elõre is köszi!

Ha strap alatt valami ilyesmire gondolsz akkor nem, nem ez a te pedálod. Neked egy jó nagy platformot kell beszerezned, amin átfér a 2 centis rögzítõszíj (katyusa,skidoframe, bagaboo,norulez méretei ekkorák.)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Egyértelmû ruszki félverseny, a bowdemvezetõk, a pumpatartók, a hajtókar és a tányér is, és a hátsó papucsa is az Miki !
A matricák azért Campa-k ;)
Aki megveszi, megérdemli. :(

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

richierash

richierash

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
valaki használ ilyen pedált strap-el? Átférnek rajta a strap szárai? Elõre is köszi!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ez mekkora átverés!
CAMPAGNOLO FIXI SINGLE SPEED ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR !!
Szegény új tulaj!

Egyértelmû ruszki félverseny, a bowdemvezetõk, a pumpatartók, a hajtókar és a tányér is, és a hátsó papucsa is az Miki !
A matricák azért Campa-k ;)
Aki megveszi, megérdemli. :(

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Szerintem is orosz!Bár annak nem ilyen papucsa van,de csínáltak sok félét belõle.Az a baj hogy sokan bedõltek neki!Ennyiért már össze raknál egy jó bringát mi?Ja és minden kérdést kitöröl!genya :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Na, ez a keró sose látott campát, az tuti. Elsõ tippem XB3, második Csepel apolló, harmadik Puch clubman.
Azért kicsit szarul esik, hogy falubeli.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Ez mekkora átverés!
CAMPAGNOLO FIXI SINGLE SPEED ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR !!
Szegény új tulaj!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
bocsanat hogy itt koldulok denincs valakinek folosbe akarhany fogas menetes fogaskereke?pl tul kicsi nagy.ocoert:)a trash bike ra kellene kiprobalni a fixizest

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

ehhez mit szóltok? vagy nagyon gagyi vagy jó lesz:
Premium Rush feliratos elõzetes - YouTube
egy párszor elütik benne a srácot..
(errõl a vicc jut az eszembe: két haver beszélget:
-te, hallottad, hogy amerikában minden percben elütnek egy embert?
- tényleg? szegény!)

Úúúúúúúúúúúúúúúúú, nagyon halivúdi. DE lehet, hogy jó lesz...

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
ehhez mit szóltok? vagy nagyon gagyi vagy jó lesz:
Premium Rush feliratos elõzetes - YouTube
egy párszor elütik benne a srácot..
(errõl a vicc jut az eszembe: két haver beszélget:
-te, hallottad, hogy amerikában minden percben elütnek egy embert?
- tényleg? szegény!)