Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
" lábbal ellentartva vagy skiddelve megálni jobban szeretek és jobban is lehet. skidbõl is van a csíkhúzós menõ, meg van mikor nem támaszkodsz annyira elõre, nagyobb fékhatás, erõsebb gumikopás"

Azért inkább a fékbetéted kopjon, mint a térdízületed :)

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
én egy hónapja fixizek, elsõ héten még volt hátsó fék, de sose kellett.
azóta kb. két-három alkalom volt, amikor szükségem volt az elsõ fékre, de az is figyelmetlenség miatt volt. lábbal ellentartva vagy skiddelve megálni jobban szeretek és jobban is lehet. skidbõl is van a csíkhúzós menõ, meg van mikor nem támaszkodsz annyira elõre, nagyobb fékhatás, erõsebb gumikopás.
és tényleg nem menõségbõl járok csak elsõfékkel, hiszen az kellhet, hanem mert --felesleges-- a hátsó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Úgy néz ki, hogy én az a kategória vagyok, aki még a tanulóidõszakban járt pórul. Elémugrottak, és én reflexbõl berántottam az elsõféket, úgy hogy közben még a kormányt is félreránottam. Ami ezután volt arra csak részletekben emlékszem, az orrcsontomból egy darab kitörött, és még hetek után is látszott a vértócsa helye, amiben feküdtem. Most lehet mondani, hogy én vagyok a béna, de hogy ezt valaki ki tudná elõre "sakkozni", azt kétlem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha az enyém elkészül akkor biztos hogy legalább elõl lesz rajta fék...kontrással haver majdnem pórul járt, õ is ugy volt h minek elõre, ott a kontra hátul, ugyse szágudozik városival, csak eszer lefelé leesett neki a lánc...azért sztem para kicsit az

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Halihó

Az Ebay tele volt vele egy idõben...ma már sajnos nincs,másképp már épülnének a vázak :(
Ilyen van most is fent.Vagy ez,de ilyet szinte "házilag" is tudsz csinálni,csak le kell eddzeni.

Stellaznak:nekem is van monti is,talán nem is olyan rossz,de a városban bõven elég a fixi.Mi így szeretjük,és ha neked ilyen nagy az ellenszenved iránta,akkor sosem fogsz megérteni minket.
Gorakának meg teljesen igaza van abban,ha elkezdel fék nélkül járni,(és nem töröd össze magad az elsõ héten;) )kicsit máshogy állsz hozzá a közlekedéshez.Itt elõre kell gondolkodni,figyelni a másikra(mindenkire),szinte lehet mondani olyan mint egy sakkjátszma.Fejben elõrébb kell járnod egy pár lépéssel.

Én csak megkérdeztem a benfentes urakat, hogy mi az értelme annak, hogy nincs hátsó fék (vagy elsõ sem), ugyanakkor elég küzdelmes lábbal fékezni, skidelni , és akármennyire is féknélküli, ugyanúgy fékeztek Ti is, mert különben szabadonfutóssal is bevállalnátok a féknélküliséget.

Szóval bennem egy csepp ellenérzés sincsen.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Jaj, képzelem ezek után mit gondoltok rólam, aki nyámnyila módon 2 fékkel fixizek... igaz fõleg nem városban.
Szvsz a féknélküliség nem forgalomba való.
Ha valaki nagyon tökös, és így nyomja, tõlem szíve joga,de ne próbálja senki megmagyarázni, hogy úgy biztonságos, vagy nincs rá szükség. Szerintem közlekedni nem ugyanaz, mint sakkozni: az egy játék, ott max. veszítesz, itt esetleg meg is halhatsz... nem mindig rajtad múlik...

Az 1 fékes setup már elviekben rendben van, mert vészfék esetére a hatékonyabbik fék van fenn. Ez megfordult már az én fejemben is, hogy áttérek, de egy hosszab út alatt mindig rájövök, hogy jobb ez így - nekem. Máshogy tekerünk...

Ja, még valami: az örökhajtós bringa az örök hajtásról szól, nem a fék nélküli bringázásról...

Aki meg puhánynak tart emiatt, az így járt... engem nem zörget.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

ezt honnan rendelted?

Halihó

Az Ebay tele volt vele egy idõben...ma már sajnos nincs,másképp már épülnének a vázak :(
Ilyen van most is fent.Vagy ez,de ilyet szinte "házilag" is tudsz csinálni,csak le kell eddzeni.

Stellaznak:nekem is van monti is,talán nem is olyan rossz,de a városban bõven elég a fixi.Mi így szeretjük,és ha neked ilyen nagy az ellenszenved iránta,akkor sosem fogsz megérteni minket.
Gorakának meg teljesen igaza van abban,ha elkezdel fék nélkül járni,(és nem töröd össze magad az elsõ héten;) )kicsit máshogy állsz hozzá a közlekedéshez.Itt elõre kell gondolkodni,figyelni a másikra(mindenkire),szinte lehet mondani olyan mint egy sakkjátszma.Fejben elõrébb kell járnod egy pár lépéssel.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

goraka

goraka

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Na ez viszont már tényleg az életveszély kategória. Be kell vallanom, nekem is volt ilyen összeállításom, de kívánom, hogy ne dombon lefelé legyen valami problémád.

a fék nélküli fixi megtanít
a) figyelni mindenre, hiszen tudod, hogy csak a figyelmedre számíthatsz
B) maximálisan uralni a gépedet (kanyar, korrigálás, fékezés, kitérés)

abban a pillanatban, amikor felteszed a féket, le sem fogod szarni az a és b pontot, mert ott van a backup megoldás. ennyi szerintem.
amióta fék nélküli fixizek, azóta minden más bringámon is sokkal-sokkal jobban közlekedek.

és persze nyámnyila vagy fékkel.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Halihó

Csak ugyanazt használják mint én....
http://fixi.debrecen...ctureid/6328811

ezt honnan rendelted?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Kihívás, kunszt. Azért mennyivel fickósabb skidelve megállni.
Igaz nekem "csak" SS van, de én is csak egy féket tettem fel rá.

Na ez viszont már tényleg az életveszély kategória. Be kell vallanom, nekem is volt ilyen összeállításom, de kívánom, hogy ne dombon lefelé legyen valami problémád.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ha neked a hatso fek a megoldas a bringan, akkor nehez lesz megmagyarazni, hogy miert van rajta maximum elso fek - vagy az sem, es SKEED-elve kell megallni. maradj a montin.

Nem kell ilyen nagyképûnek lenni. Én a saját bringámon zömében elsõ féket használok, egy idõben nem is volt a kezem a hátsó féken. Aztán rájöttem, hogy ez így ebben a formában buta dolog. Egyébként meg 10-12 évesen már felnõtt országútival tekertem.

Persze a kérdésemre ésszerûen nem tudsz válaszolni, csak fikázol. De ha te -ahogy írod, még elsõ fék sem kell- sohasem lassítasz lábbal, se hegyrõl lefelé, se ha eléd vágnak, se ha be szeretnél venni egy lassú kanyart, se ha meg szeretnél állni mondjuk a ház elõtt, akkor nem szóltam.

A másik, hogy szerintem éppen azoknak lenne megoldás a hátsó fék, akik skidelnek lépten nyomon....

Persze ha valaki azt mondja, hogy szerinte vagányabb és bevállalja, akkor az számomra elfogadható érv :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem csak skid-elve lehet vele megállni, montival is állok meg néha pedállal elõre vagy elsõkeréken, de nem mindig ugy állok meg, kb ilyen a skid is....lehet szép ügyesen fékezni, vagy elletartani a pedálnak ;)

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
ha neked a hatso fek a megoldas a bringan, akkor nehez lesz megmagyarazni, hogy miert van rajta maximum elso fek - vagy az sem, es SKEED-elve kell megallni. maradj a montin.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Rögzítõfék, miután kézzel lefékezted magad rögzíti a kereket.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Van rajta kettõ is...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Lehet csak készülnek a jövõre, a kerekesszéken sincs fék... :chin:

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Kihívás, kunszt. Azért mennyivel fickósabb skidelve megállni.
Igaz nekem "csak" SS van, de én is csak egy féket tettem fel rá.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ez, mint oly sok minden más, majmolás. Szerintem az eredete az, hogy az elsõ utcán használt örökhajtós bringák pályavázak voltak, amire ha akart se tudott volna az ember hátsóféket rakni.

u.i.: skid

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Semmit, de én pont ugyan olyan úton állnék meg akkor is, ha lenne, és akkor is, ha nem lenne;)

De azért még nem szedted le a montidról ;)

De én inkább arra lennék kiváncsi, hogy mitõl jobb skeedelni, meg lábbal ellentartva fékezni, mint egy fékkel normálisan fékezni? Mert fixi nem létezik ma már hátsó fékkel, de skeedelni nagyon sokakat látok forgalomban.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Semmit, de én pont ugyan olyan úton állnék meg akkor is, ha lenne, és akkor is, ha nem lenne;)