Jelentkezz be Regisztrálj
Örökhajtós bicó építése, de hogyan?
Posted 2009. October 09. - 10:48
Posted 2009. October 09. - 09:53
Az elsõ héten(amikor megépült)én is jártam úgy,hogy leesett a lánc a piros lámpás keresztezõdés elõtt,nem is állt ott "csak" egy busz...Teljesen bennem volt hogy most beledurranok a busz hátuljába,olyan halálfélelmem nemigen volt,s azóta sem.Váltott a lámpa...Utánna kb egy hétig a járdán mentem,de a gyalogosok még rosszabbak.Visszatértem a közútra.
Fék nélkül nyomom,de nem tartom magam amolyan tökös legénynek,és nem ítélem el azokat sem akik legalább elõre tesznek fel egy féket.Elég pörgõs áttételt használok(44x18)aminek következtében õrült sebességeket nem nagyon tudok elérni,itt az Alföld szivében meg nem sok lejtõ van.Sajna.
bub, a behegesztes sajat kezed munkaja?
Nem,és az egyik oldalt az istennek sem akart megmaradni a réz,szennyezték ezek a mocskos oroszok biztos az anyagot .
Karosszériás ismerõssel varrattam bele,örült nekem ,bár amikor teljesen kész lett a gép(szinterezve,összerakva)és elgurultam hozzá,már büszkén mutogatta,hogy ezt is õ csinálta
Posted 2009. October 09. - 09:18
Posted 2009. October 09. - 02:52
Meg nem ordibálod a gyalogfelüljáróról lefelé az elõtted guruló országútis haverodnak hogy "menj már elõre, és nézd már be a keresztezõdést, mert nem bírok megállni" igaaaaz??? :D:D:D:D:d
az csak vicc voooolt
ha egyedül megyek nyílván lecsúszok az aljáig aztán megnézem jön e kocsi, csak gondoltam lesuhanok ügyesen a lejtõn .p
Posted 2009. October 09. - 00:05
Posted 2009. October 08. - 23:58
Hátsó azért nincs, mert tényleg felesleges. Aki rendesen tud kerékpározni annak nem kell, akkor meg minek vegyem meg, rakjam fel, tartsam karban. (A lehetõ legrövidebb féktávot biztosítja az elsõ önmagában is, az elsõ fék hibája esetén meg meg lehet állni lábizommal - két független fékrendszer mindig erõsen ajánlott.)Én csak megkérdeztem a benfentes urakat, hogy mi az értelme annak, hogy nincs hátsó fék (vagy elsõ sem), ugyanakkor elég küzdelmes lábbal fékezni, skidelni , és akármennyire is féknélküli, ugyanúgy fékeztek Ti is, mert különben szabadonfutóssal is bevállalnátok a féknélküliséget.
Szóval bennem egy csepp ellenérzés sincsen.
Az elsõ már más tészta. Elsõ fék nélkül sokkal hosszabb a féktáv, uh praktikus megfontolásból fenn kéne lennie. Csak hát nem mindenki praktikus elvek mentén fixizik, van, aki élvezi a kihívást vagy mit... Engem nem zavar amíg a) nem rám kenõdnek fel nem mondják azt, hogy ugyanolyan rövid úton meg tudnak vele állni.
Posted 2009. October 08. - 23:44
Posted 2009. October 08. - 23:17
Meg nem ordibálod a gyalogfelüljáróról lefelé az elõtted guruló országútis haverodnak hogy "menj már elõre, és nézd már be a keresztezõdést, mert nem bírok megállni" igaaaaz??? :D:D:D:D:dmár egy ideje én is fék nélkül nyomom. városban teljesen jó. mivel tudod, hogy csak magadra számíthatsz, jobban odafigyelsz, elõvigyázatosabb vagy, nem mész bele olyan szitukba ami váratlan helyzetre adhat okot. pl nem közlekedek bringaúton -> nem ugrik ki elém gyerek, nem fordul be elém furgon.
sokkal inkább szidom magam amiatt, hogy leszoktam a sisakról városban, mint azért, mert leszoktam a fékrõl...
Posted 2009. October 08. - 22:34
ha meg mégis... akkor eddig nekem mindig befele esett és blokkolta a kereket. kopkopkop
Posted 2009. October 08. - 22:31
Posted 2009. October 08. - 21:28
sokkal inkább szidom magam amiatt, hogy leszoktam a sisakról városban, mint azért, mert leszoktam a fékrõl...
Posted 2009. October 08. - 21:09
de ki fogom próbálni mindkettõt és annál maradok amelyik szimpatikusabb
szerintem a legtobben igy voltak ezzel meg a fixizes elott...
steel is real
Posted 2009. October 08. - 20:57
de biztos ti tudjátok jobban, úgy h nem is közlekedtetek még fixivel....
Ki mondta ,hogy tudom??Mert én nem.Vagy ha nem ütötte volna ki a szemedet használtam a "szerintem" és az "én így gondolom" szavakat is:)
Más.. Én jobban hajlok az SS hajtás felé mint a fixi felé,de ki fogom próbálni mindkettõt és annál maradok amelyik szimpatikusabb,és ha pl az SS-nél maradok akkor oda már elkél a 2 db fék,nah de mondjuk az már nem is fixi..
Posted 2009. October 08. - 20:21
Mivel vészfékezésnél (meg amúgy is) a legnagyobb, szinte az össze terhelés az elsõ kerékre hárul, a hátsó nem túl sokat fog. Amit kéne, azt meg lábbal sokkal biztosan tudod fogni, ki sem fog csúszni a hátulja. Így maximális elsõ fékerõvel, és fixin GYORSABBAN FOGSZ MEGÁLLNI, MINTHA KÉT FÉKED LENNE. Mert tudod és mered is használni az elsõ féket, sokkal jobban mint mások.
Ebbõl látszik, hogy FIXIRE teljességgel FELESLEGES A HÁTSÓ FÉK. Elõször én is fent hagytam, de csak a felni koszolta össze...
A koskormányon tényleg bután néz ki egy fékkar, ezért tettem fel egy cyclocross kart a legfelsõ fogásra, úgyis ott fogom a legtöbbet.
Fék nélkül meg lehet menni, odafigyelve, óvatosan, biztonságosan és mindezzel együtt LASSAN, legalábbis lassabban mint fékkel. Mivel tudod, hogy nem tudsz mindenhol megállni, nem is fogsz úgy menni, hogy ráfázhass, ha van benned egy kis életösztön.
Posted 2009. October 08. - 19:54
de biztos ti tudjátok jobban, úgy h nem is közlekedtetek még fixivel....
ha skiddel megállni akarsz és nem sokat csúszni akkor csak fel kell állni és kész úgy a leghatékonyabb a fixi lassítása fék nélkül. (szerintem)
Posted 2009. October 08. - 19:50
Már csak egy kis utómunka a vázon homokfúvás után és lehet festeni is,örülök neki nagyon.
A fék nélküliségrõl meg annyit mondanék,hogy kinek mi tetszik.Még nincs tapasztalatom egyenlõre a fixivel,de nekem mindenképp lesz rajta elõl és hátul is fék.És nem azért mert nem vagyok menõ,ez sokadik szempont városban való közlekedésnél szerintem,hanem azért mert így egyszerûen kényelmesebb,én így gondolom.Nagyon szeretem a szimmetriát,és pl. hogy nézne ki a gép koskormányon csak egy oldalon outi fékarral?
De mondom szerintem kényelmesebb és biztonságosabb is,de ez csak az én meglátásom..
Posted 2009. October 08. - 18:17
A féktáv az ha meglátod az akadályt fékezel és megállsz. Fixivel- Kilép egy gyerek eléd TE észleled- elõredõlsz ellentartasz megállsz és visszanézel az elütött gyerekre. "JÓ" kis sakjátszma, gratulálok. Vagy mész bringaút-eléd bejön egy furgon TE észleled majd levakarnak az oldaláról. Nekem ne mondja senki, hogy megáll olyan távon mint ha KÉT fékkel menne. Én már mentem fék nélkül és most csak kontrával megyek. De néha összekarcoltam a gatyám belül.
volt már nekem is olyan, h rögtön meg KELLETT ÁLLNOM és MEGÁLLTAM.
skid + elsõfékkel
de meg lehet skiddel is, a testsúlyod áthelyezésével növeled/csökkented a fékhatást/távot
Posted 2009. October 08. - 18:03
Posted 2009. October 08. - 15:59
" lábbal ellentartva vagy skiddelve megálni jobban szeretek és jobban is lehet. skidbõl is van a csíkhúzós menõ, meg van mikor nem támaszkodsz annyira elõre, nagyobb fékhatás, erõsebb gumikopás"
Azért inkább a fékbetéted kopjon, mint a térdízületed
a kerót is "jobban érzed" ellentartva, na ezt jól elmondtam , nem lep meg a keró