Én 42-16-al mentem egy 100km-es kört, ahol nem volt nagyobb emelkedó vagy lejtõ, ott szinte mindig beálltunk 30-32-re, az még kényelmes.
Nálam hát/szembeszél függõ éppen a mi a kényelmes.
Én 42-16-al mentem egy 100km-es kört, ahol nem volt nagyobb emelkedó vagy lejtõ, ott szinte mindig beálltunk 30-32-re, az még kényelmes.
Csak úgy kiváncsiságból, mekkora sebességig tekered kényelmesen a 44-16-ot, kb 35km/h?
Csak úgy kiváncsiságból, mekkora sebességig tekered kényelmesen a 44-16-ot, kb 35km/h?
Csak úgy kiváncsiságból, mekkora sebességig tekered kényelmesen a 44-16-ot, kb 35km/h?Én 44-16al fixizek most, és teljesen jó, patentpedállal (spd-SL-el és SPD-vel is használtam már) azért meg lehet szaggatni rendesen Majd valamikor viszem pályára...
Oxigén_Max: 60kg vagyok, de hogyismondjam, országútikerékpárspecifikus a testfelépítésem.
A sebesség mindent megold.
jaja, csak féltem a láncot:) Hány kilóval taposod, hogy úgy gyorsul?
gyorsul az, mint állat, csak taposni kell!
...amúgy szabadonfutóról nem eretnekség itt beszélgetni?
Háj! Egysebimen most állok hajtómû csere elõtt. Eddig vékony láncot használtam vékony fogasokkal 40/15-ben. Most sikerült lõnöm egy olcsón egy 46 fogas Eightinch hajtót, amire vastag lánc kell. Bejött a 2,7-es áttétel, így maradnék azon, ehhez 17 fog kell hátra. A baj az, hogy Istennek sem lehet idehaza 1/8"-os 17-es szabadonfutót kapni, csak vékony 3/32-esest. Szerintetek mennyire nyerõ ez a kombó? Egy csomó bolt írja, hogy jóa vékony racsni vastag láncra is. Nektek mi a véleményetek? Elmegy? Vagy inkább felejtõs és rendeljek egy vastag 17-es racsnit íbéjrõl? Elõre is thx.
Mert Te biztos nagyon tudsz pörgetni én meg pl annyira nem. Nekem a 48/18 és túl pörgõs volt, most a 48/17 jó. Ezt nekem találták ki. Viszont nem gyorsul annyira
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
elképesztõ, milyen áttételeket használtok.
Nekem 39x16 és 52x18 között volt már sok minden, de a legjobban a 42x17 vált be (28-as gumikkal). Igaz, 35km/h körül vége a világnak, de garantált az izzadtsággátlás, a Rózsadomb vagy a februári északi szembeszél sem akadály ha épp sor kerül rá, a gyorsulása pedig verhetetlen.
42x15, ez pont 2.8, haladós ...Nna, felrak"attam" a 17-est hátra a 18 helyet. Így 48/17-el sokkal gyorsabb minden. Örülök, hogy nem hallgattam azokara a belsõ hangokra, hogy miért nem raksz fel 16-ost hátra miért kell 1-esével lefelé menni amikor akár lehet kettesével is...Magyarul a 48/17 nekem még elég izmosnak tûnik, de szokható és brutálisan megy a gép. Más megy ilyen 2,8 körüli áttétellel?
You can never have "enough" bikes.