Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Én 42-16-al mentem egy 100km-es kört, ahol nem volt nagyobb emelkedó vagy lejtõ, ott szinte mindig beálltunk 30-32-re, az még kényelmes.

Nálam hát/szembeszél függõ éppen a mi a kényelmes.
Lófarok József

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Csak úgy kiváncsiságból, mekkora sebességig tekered kényelmesen a 44-16-ot, kb 35km/h?

Én 42-16-al mentem egy 100km-es kört, ahol nem volt nagyobb emelkedó vagy lejtõ, ott szinte mindig beálltunk 30-32-re, az még kényelmes.
Failure is always an option.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Csak úgy kiváncsiságból, mekkora sebességig tekered kényelmesen a 44-16-ot, kb 35km/h?

Nincs km órám a fixin, de érzésre kb olyasmi lehet. holnap úgyis bringatakarítás lesz, átrakom rá a polart és megnézem.

Szerk.: 39-14bõl pedig ki lehet pörgetni 50 fölöttit mint az tegnap kiderült :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én 44-16al fixizek most, és teljesen jó, patentpedállal (spd-SL-el és SPD-vel is használtam már) azért meg lehet szaggatni rendesen :) Majd valamikor viszem pályára...

Oxigén_Max: 60kg vagyok, de hogyismondjam, országútikerékpárspecifikus a testfelépítésem. :D

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Én 44-16al fixizek most, és teljesen jó, patentpedállal (spd-SL-el és SPD-vel is használtam már) azért meg lehet szaggatni rendesen :) Majd valamikor viszem pályára...

Oxigén_Max: 60kg vagyok, de hogyismondjam, országútikerékpárspecifikus a testfelépítésem. :D

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

jaja, csak féltem a láncot:) Hány kilóval taposod, hogy úgy gyorsul?

najó, lehet annyira nem gyorsulok, mint akinek 42-es tányérja van elöl :), de megy a szekér, ha kell. jól jön a pánt a pedálon, anélkül rossz lenne.
a láncot meg nem féltem, eddig bírta a skidet, "hegymászást" is.
ja, és én úgy 70kg körül vagyok.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

gyorsul az, mint állat, csak taposni kell! :D

jaja, csak féltem a láncot:) Hány kilóval taposod, hogy úgy gyorsul?
Lófarok József

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Jól néz ki! ;) Milyen programmal csináltad, és hogyan?

nem vártam meg amíg betölt, de szerintem ez lesz az: PEDALID

azaz. :)

a mostani SS-en nekem 42/16 van, ennél hosszabb áttételt akarok erre.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Én trükközõs 33/17-rõl váltottam 42/17-re. Sokkal haladósabb, és ezzel sem sokkal nehezebb pl. a track stand, vagy a hátrafelé menetel. Ide síkra biztos van még trükközéshez is elfogadható haladósabb áttétel, de edzésen is pörgetni szoktam legtöbbször. Ezt szoktam meg.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

...amúgy szabadonfutóról nem eretnekség itt beszélgetni? :)

Igazad van, az. De akkor még nem láttam, hogy van direkt single speed topic, és gondoltam az SS és fixi valamennyire rokon állatfajok. De már téptem is át a amoda :) Písz... Amúgy grat a cangához, nem semmi ez a bambuszos cucc!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Háj! Egysebimen most állok hajtómû csere elõtt. Eddig vékony láncot használtam vékony fogasokkal 40/15-ben. Most sikerült lõnöm egy olcsón egy 46 fogas Eightinch hajtót, amire vastag lánc kell. Bejött a 2,7-es áttétel, így maradnék azon, ehhez 17 fog kell hátra. A baj az, hogy Istennek sem lehet idehaza 1/8"-os 17-es szabadonfutót kapni, csak vékony 3/32-esest. Szerintetek mennyire nyerõ ez a kombó? Egy csomó bolt írja, hogy jóa vékony racsni vastag láncra is. Nektek mi a véleményetek? Elmegy? Vagy inkább felejtõs és rendeljek egy vastag 17-es racsnit íbéjrõl? Elõre is thx.

Vékony Shimano szabadonfutót használtam már vékony (KMC K810) és vastag (KMC K710) lánccal is. Semmi különbséget nem éreztem.
...amúgy szabadonfutóról nem eretnekség itt beszélgetni? :)
Failure is always an option.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Háj! Egysebimen most állok hajtómû csere elõtt. Eddig vékony láncot használtam vékony fogasokkal 40/15-ben. Most sikerült lõnöm egy olcsón egy 46 fogas Eightinch hajtót, amire vastag lánc kell. Bejött a 2,7-es áttétel, így maradnék azon, ehhez 17 fog kell hátra. A baj az, hogy Istennek sem lehet idehaza 1/8"-os 17-es szabadonfutót kapni, csak vékony 3/32-esest. Szerintetek mennyire nyerõ ez a kombó? Egy csomó bolt írja, hogy jóa vékony racsni vastag láncra is. Nektek mi a véleményetek? Elmegy? Vagy inkább felejtõs és rendeljek egy vastag 17-es racsnit íbéjrõl? Elõre is thx.

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Mert Te biztos nagyon tudsz pörgetni én meg pl annyira nem. Nekem a 48/18 és túl pörgõs volt, most a 48/17 jó. Ezt nekem találták ki. Viszont nem gyorsul annyira :)

gyorsul az, mint állat, csak taposni kell! :D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nékem városba a 46/18 vált be még anno.Pólóra 39/24 van, ami veszettül gyorsul, de 25 felett kicsit kényelmetlen...

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Feltöltött kép
... kész a feleségem fixije ...

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

elképesztõ, milyen áttételeket használtok.
Nekem 39x16 és 52x18 között volt már sok minden, de a legjobban a 42x17 vált be (28-as gumikkal). Igaz, 35km/h körül vége a világnak, de garantált az izzadtsággátlás, a Rózsadomb vagy a februári északi szembeszél sem akadály ha épp sor kerül rá, a gyorsulása pedig verhetetlen.

Mert Te biztos nagyon tudsz pörgetni én meg pl annyira nem. Nekem a 48/18 és túl pörgõs volt, most a 48/17 jó. Ezt nekem találták ki. Viszont nem gyorsul annyira :)
Lófarok József

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
nekem haladós az 46-18, a bringapólós meg 36-18, de ez utóbbi elég hamar kipörget...

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
elképesztõ, milyen áttételeket használtok.
Nekem 39x16 és 52x18 között volt már sok minden, de a legjobban a 42x17 vált be (28-as gumikkal). Igaz, 35km/h körül vége a világnak, de garantált az izzadtsággátlás, a Rózsadomb vagy a februári északi szembeszél sem akadály ha épp sor kerül rá, a gyorsulása pedig verhetetlen.

peeeter

peeeter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
nemrég még 52x17-et használtam, az eléggé haladós volt, mostanság én is 48x17-et pörgetek, ez sokkal jobban fekszik, jól is megy, és lábbal is lehet elég jól fékezni, és ezzel tudok track stand-elni piros lámpánál. érzésem szerint városba ennél nagyobb áttétel nem kell, habár kinek a pap, kinek a papné

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Nna, felrak"attam" a 17-est hátra a 18 helyet. Így 48/17-el sokkal gyorsabb minden. Örülök, hogy nem hallgattam azokara a belsõ hangokra, hogy miért nem raksz fel 16-ost hátra miért kell 1-esével lefelé menni amikor akár lehet kettesével is...Magyarul a 48/17 nekem még elég izmosnak tûnik, de szokható és brutálisan megy a gép. Más megy ilyen 2,8 körüli áttétellel?

42x15, ez pont 2.8, haladós :D...

You can never have "enough" bikes.