Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

KisLebowszky

KisLebowszky

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
ahoy,

említette vki régebben a Balaton körbe SS-fixizést éjszaka. Én benne lennék. Kiváncsi vagyok ha valakinek van tapasztalata. Nagyon rápörögtem hogy 1 nap alatt körberakni, de éjszaka mégnagyobb kihívás, és hõség is elviselhetõbb. Valamelyik szombat este? délután lemenni vonattal, és rakni amíg tart.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Ha hajlandó vagy sokat szívni, hogy szépen lemaszkold saját magad a küllõ és a felni találkozását, akkor szerintem leszinterezik küllõvel együtt. Bár nem lesz olyan szép mint ha kifûzted volna. A másik kérdés, hogy a fékfelület maszkolása, vagy akár azt is le lehet szintereztetni, aztán meg lekopik :)

az agyból patakokban fog folyni a zsír a kemencében és elken mindent amit elõtte szépen felvittek...

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Városi használatra (plusz alleycat) és bringapólóra keresnék agyat. Városban egyelõre elsõsorban szabadonfutóval, pólóra természetesen fixiként. Flip-flop agyakat nézegetek, de sok variáció van. Hallok kb. mindegyikrõl jót és rosszat is. Milyen flip-flop-os agyat tudnátok ajánlani, esetleg milyen más, alternatív megoldás létezik egy 120 mm-es papucstávolságú gépre? Jöhetnek az ötletek, alternatívák, márkák, típusok, minden. Ha lehet, akkor inkább csak olyat ajánljatok, amikrõl vannak tapasztalaitok :) Köszönet :)

Hallottam olyan futárról, aki egy év alatt meggyilkolt egy Novatec agyat.
Napi 100-120km. Én egy héten megyek kb. ennyit, szóval nekem 7 év után fog begyászolni:) Akkor veszek egy szett porvédõs(!!!) SKF csapágyat bele, lesz vagy egy ezres...
A Miche-t sokan dicsérik, de az ugyanúgy nem szigetelt csapágyazású, mint akármelyik pálya agy. Utcai fixi agyakkal nem vagyok képben, talán a Phil-nek meg a White Industries-nak van, azok biztos tartósabbak pályán kívül, de amint meglátod az árukat, rájössz, hogy ááh...nem is kell az neked. (én így jártam)

Maradjunk a realitások mezején, kb. 30e-t tudok költeni a komplett kerékszettre, így ez az agy eleve kihúzva :)

Nem akarok reklámozni, de van egy srác aki igen jó áron (14e) árul vaterán On-One agyszetteket (uaz mint a Novatec), illetve pálya kerékszetteket a bûvös 30 körül. De hasonló szett matúznál sem sokkal drágább, sõt van bõven 30 alattija is...

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Skidnél hallok valami reccsenést, ha mégegyszer beleállok, akkor már nem. Utána amikor elõször keményebben tekerek akkor ismét ugyanilyen reccsenés, de utána akérmilyen erõsen tekerem csendben van. Tehát olyan mintha valami a hajtásláncban tudna kicsit kottyanni elõre/hátra. Lánckerék a hátsóagyon kizárva, hajtókar a monoblokk tengelyén kizárva (azt hiszem...). Arra gondolok, hogy a hátsó kerékben a küllõk kicsit "helyezkednek" nagyobb erõknél. 3 keresztre van füzve mindkét oldalon, de szegecselés nélküli a felni, nem tudtam igazán feszesre huzni.
Valaki tapasztalt már hasonlót?

Nekem volt ilyen, mikor összeraktam gépet: mikor erõsen tapostam megreccsent, utána semmi, mikor ellentartottam visszareccsent.
Megoldás: hajtókarok le, négyszögtengelyt (ill. négyszöghornyot) alaposan bezsíroz, hajtókart visszatesz, jól meghúz, felesleges zsírt letöröl. Ha mûködik örül:)

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Olvasgattam kicsit a fórumban,és láttam szinterezéssel kapcsolatos kommenteket is.

Van egy ilyen topic is, itt is akadhatsz hasznos infókra: http://forum.bikemag...y-topicja-2381/

Ha hajlandó vagy sokat szívni, hogy szépen lemaszkold saját magad a küllõ és a felni találkozását, akkor szerintem leszinterezik küllõvel együtt. Bár nem lesz olyan szép mint ha kifûzted volna. A másik kérdés, hogy a fékfelület maszkolása, vagy akár azt is le lehet szintereztetni, aztán meg lekopik :)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Maradjunk a realitások mezején, kb. 30e-t tudok költeni a komplett kerékszettre, így ez az agy eleve kihúzva :)

Nekem most bike+ toronto van 2200ft-ért szerezte a cimbora,igaz 110mm-es.Jól és szépen mûködik!Ha másra váltok(novatec) az csak az én hülyeségem lesz és nem azért mert nem jól mûködik ,hanem azért mert a novatec(ebike -on 7500ft kb azt hiszem) tetszik,és jókat is hallottam róla.
Szerintem ez a kettõ ami jó árban van (toronto már nincsen azt hiszem)
http://ebike.hu/term... agy old 120mm/
MICHE p
Novatec flip-flop p
Feltöltött kép

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tapasztalat az nincsen, de nemhiszem hogy befürödnél vele... :) Csak pengesd ki az árát...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
egyben nem lehet/nem fogják megcsinálni. pesten ~1200/db.

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Olvasgattam kicsit a fórumban,és láttam szinterezéssel kapcsolatos kommenteket is.
Bár nem fixim van így kissé off a dolog,de talán nem orroltok meg rám:)
Van nekem egy Bianchi Rekord 845-ös susogóm,és arra gondoltam csere helyett ideiglenesen fehérre szintereztethetném a felniket,sokat dobna a megjelenésén:)
A kérdéseim a dologgal kapcsolatban:

- Körülbelül mennyibe kerülne a két felni szintereztetése?
- Megoldható-e úgy,hogy egyben szinterezik õket? Tehát maradnak a küllõk a helyükön
- Ha valamelyikõtök tud Baranyában Pécs környékén céget,vagy szakembert aki foglalkozik szinterezéssel, azt megköszönném!

Csatolok egy képet is,róla lenne szó:

Feltöltött kép

(egyébként Ambrosio Élite felnik vannak rajta)

Elõre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv: Dénes

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Viccelsz?Három! Az "új" városi-fitnesz-egyeneskormányosországútim 9k volt....:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Van is a vitrinünkben kettõ, az egyik ilyen, a másik kétoldali fix.Asszem 30 körül kijön.
Amibõl egy komplett kerékszett is kijön...:D

Annyiból egy komplett bringa kijön :) Ha ügyes vagy, kettõ. :D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Van is a vitrinünkben kettõ, az egyik ilyen, a másik kétoldali fix.Asszem 30 körül kijön.
Amibõl egy komplett kerékszett is kijön...:D

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

...

Feltöltött kép
Tapasztalat az nincsen, de nemhiszem hogy befürödnél vele... :) Csak pengesd ki az árát...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A laza lánckerékcsavarok is produkálnak ilyesmit, én rendszeresen elhagyogattam õket, amíg szert nem tettem egy garnitúra truvativra, ami mindkét oldalán imbuszos. Lehet ezeknek a csavaroknak a furata a karon vagy lánckeréken kibõvülve, Lehet még agyonkopott vagy laza lánc, (a legtöbb lánckerék akár elöl, akár hátul nem teljesen centrikus, van bennük kissebb excentricitás, ami fordulatonként feszülõ-lazuló láncot eredményez.)
illetve ha nem egybe kovácsolt a kar a lánckerékcsillaggal, ez utóbbi is lötyöghet a hajtókar bordázatán. Több ötletem nincs.

Köszi az ötleteket. Minden vadi új, a hajtómû Miche Primato Pista, bíztam az olaszokban és nem ellenõríztem a csavarokat. Holnap megnézem :)
Failure is always an option.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Skidnél hallok valami reccsenést, ha mégegyszer beleállok, akkor már nem. Utána amikor elõször keményebben tekerek akkor ismét ugyanilyen reccsenés, de utána akérmilyen erõsen tekerem csendben van. Tehát olyan mintha valami a hajtásláncban tudna kicsit kottyanni elõre/hátra. Lánckerék a hátsóagyon kizárva, hajtókar a monoblokk tengelyén kizárva (azt hiszem...). Arra gondolok, hogy a hátsó kerékben a küllõk kicsit "helyezkednek" nagyobb erõknél. 3 keresztre van füzve mindkét oldalon, de szegecselés nélküli a felni, nem tudtam igazán feszesre huzni.

A laza lánckerékcsavarok is produkálnak ilyesmit, én rendszeresen elhagyogattam õket, amíg szert nem tettem egy garnitúra truvativra, ami mindkét oldalán imbuszos. Lehet ezeknek a csavaroknak a furata a karon vagy lánckeréken kibõvülve, Lehet még agyonkopott vagy laza lánc, (a legtöbb lánckerék akár elöl, akár hátul nem teljesen centrikus, van bennük kissebb excentricitás, ami fordulatonként feszülõ-lazuló láncot eredményez.)
illetve ha nem egybe kovácsolt a kar a lánckerékcsillaggal, ez utóbbi is lötyöghet a hajtókar bordázatán. Több ötletem nincs.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Városi használatra (plusz alleycat) és bringapólóra keresnék agyat. Városban egyelõre elsõsorban szabadonfutóval, pólóra természetesen fixiként. Flip-flop agyakat nézegetek, de sok variáció van. Hallok kb. mindegyikrõl jót és rosszat is. Milyen flip-flop-os agyat tudnátok ajánlani, esetleg milyen más, alternatív megoldás létezik egy 120 mm-es papucstávolságú gépre? Jöhetnek az ötletek, alternatívák, márkák, típusok, minden. Ha lehet, akkor inkább csak olyat ajánljatok, amikrõl vannak tapasztalaitok :) Köszönet :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Lehet hogy hülyeséget írok, akkor elõre bocs, de nekem olyan volt, hogy skidnél elmozdult kicsit a fogaskerék és a zárógyûrû fogta meg mert nem volt jól meghúzva aztán elõre hajtásnál visszaszorult. Nem lehet, hogy mégis csak fellazul a fogaskerék egy picit?

Nekem is ez volt az elsõ ötletem, meghuztam "rotafixa" módszerrel elég brutálisan, a zárógyürüt is rátéptem rendesen. Semmi nem változott.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Lehet hogy hülyeséget írok, akkor elõre bocs, de nekem olyan volt, hogy skidnél elmozdult kicsit a fogaskerék és a zárógyûrû fogta meg mert nem volt jól meghúzva aztán elõre hajtásnál visszaszorult. Nem lehet, hogy mégis csak fellazul a fogaskerék egy picit?
Lófarok József

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
én nemrég a kis városi bringámat alakítottam át egysebivé, 48-14 es áttétellel,hát combos, lehet haladni vele az biztos. egyedül szembeszélbe szívás,de haladni kell :D