Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

125 is létezõ méret

Akkor 120 lehet a megoldás!Gondolom!Nincsen valakinek egy apollója hogy megmérné?(még érintetlen):)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
125 is létezõ méret

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Létezik hogy 126 mm-es(mértem) a papucstávolsága a csepel apollómnak?!Ennyire ki van tágulva a 120-as vagy össze van húzva a 130-as,gõzöm sincs mi lehet az eredeti méret!Venni akarok novatec agyat és nem tudom120 -as vagy 130-as kell-e nekem?CSÕ

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Ez vmi atomfun :D , bár nem lehet túl hatékony...

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Feltöltött kép

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Köszönöm a linket a táblázathoz is. Jó kis oldal.
Megmértem, 19mm a belsõ átmérõ, úgyhogy megpróbálom a 28-ast.

Most vettem én is ilyen felniket, és szerintem a 25-ös simán jó lesz rá, a 28-asra meg mérget vennék, hogy jó, ha sikerül rápróbálnom, megírom, mire jutottam...
Itt azért fontos az, hogy a táblázatban a felninél a belsõ méretet veszik alapul, nem a külsõt...

Én 17,5-es felnin használtam 23-as gumit (egy mérettel kisebb az ajánlotthoz képest), az még jól mûködött. A 28-as neccesen jó lehet, 32-es már inkább. Vagy esetleg 30-as de az ritka, mint a fehér holló. De majd megmondják a tutit a tapasztaltabbak.

Mikor még szinte csak ilyen felnik voltak (ezekkel nyomtuk outin), fel sem merült, hogy a 23-mas az alsó mérethatár. Simán jó volt rájuk a 18-19 is, ezért nekem kicsit sántít az a Georg Boeger...

nekem van itthon két fajta 37-es conti gumi, és az egyik 30 a másik talán 31 mm széles

Hát ez az. Egy dolog, amit ráír a gyártó és a másik, ami a valóság...

You can never have "enough" bikes.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én 17,5-es felnin használtam 23-as gumit (egy mérettel kisebb az ajánlotthoz képest), az még jól mûködött. A 28-as neccesen jó lehet, 32-es már inkább. Vagy esetleg 30-as de az ritka, mint a fehér holló. De majd megmondják a tutit a tapasztaltabbak.

nekem van itthon két fajta 37-es conti gumi, és az egyik 30 a másik talán 31 mm széles

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ha összeállt mindenképp tolj egy képet, az agy felcsigázott!

Nanáhogy...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Sheldon Brown's Home Page
Itt sok mindenre meglelheted a választ, ha megy némi angol.
Lánckerék meghúzására használjon ön is rotafixát!:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Matuznál ne vásárolj, durván túláraz mindent.

keréknél stimmel a dolog. annyi még, hogy mivel rendes fix agyat veszel kontraanyával így a megszorítás kb. úgy történik, hogy lánckerék fel, kontraanya fel, meghúz, bringa összerak, keresel egy combos emelkedõt ahol a helyére téped a lánckereket na és akkor utána még egyszer ráhúzod a kontraanyát.
ja és kihagytad a felniszalagot. abból olyat vegyél ami bírja a 10bar nyomást, ez akadályozza meg, hogy a belsõ a felnifuratokba préselõdve kiszakadjon.
nekem 23-as Vittoria külsõm van, de lehet fixin egy ballonosabbal jobban jársz. pl. az említett sport contact 28mm-es.

elsõ agynak meg ha nem fontos, hogy ott is magas peremes pályaagy legyen akkor bármilyen outi agy megfelelõ. csak figyelj mindig, hogy az agy és a felni furatszáma stimmeljen.

szunda

szunda

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a válaszokat. Igazából elkezdtem már olvasni fórumot, de még rengeteg van hátra ezért gondoltam hogy felteszem a már most felmerülõ kérdéseket. Természetesen tudom hogy rá kell szánnom némi pénzt de azért próbálnám megúszni a lehetõ legolcsóbban :) Az apollom fel van újítva, csak annyira barbár volt a szerelõ hogy majdnem sírva fakadtam amikor visszakaptam a bringát (pl. beleerõltetett egy monti kereket úgy hogy teljesen feszül az egész, a kormány lötyögött, a fék nem fogott tehát kész katasztrófa a szerelõ), azóta alig használtam. Szerszámokkal egyébként jól el vagyok látva, az öregemnek mindene megvan ami kellhet (összegyûjt mindent :)) de azért természetesen a lényegesebb dolgokat szerelõvel csináltatnám meg (nem az elöbb említett barbárral). Igaz nem olcsó, de szerintetek lehet megoldás a Matuznál látott pályaagyas kerékszett (Acor pályaagya SS kerékszett)? Mai kérdéseim: jól gondolom-e hogy ezek a következõ lépések? Szerzek egy felnit (pl. altrix spider) hozzá hátsó agyat (novatec fix) elviszem a szerelõhöz hogy csinálja meg a fûzést, csinálja meg ugyanezt az elsõ felnivel is (ide milyen agy javasolt?), teszek rájuk belsõt és külsõt (a külsõnél jó a 23-622-es méret?), felszerelem a lánckereket majd berakom a kerekeket. Mit hagytam ki?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Miket kell lecserélni a régi bringámról?

mivel nem derült ki számomra, hogy az adott apolló milyen állapotban van, illetve felújítva használod jelenleg vagy most szedted elõ a garázs mélyérõl elkezdem a legrosszabb verziót amikor az alapoktól kell kezdeni az újjáépítést.

külsõ (2e pl. a B-s conti sport contact), belsõ (2x500), felniszalag (2x300), hátsó agy (novatec fix ~9e), valószínûleg hajtómû és középrész (ha ékes, mindenképp kuka - felújíthatod ideiglenesen, de a fix hajtás le fogja amortizálni) (középrész 2-3e, hajtómût meg használtan keress vmi négyszögeset), kormány a biztonság miatt (2-4re) - ezzel együtt markolat/bandázs, lánc (2-3e), lánckerék (1e)
ha 630mm-es kerék van benne érdemes 622-esre váltani, ha már 622-es van benne és a felni menthetõ egy új fûzés érdemes (55 forintos DT-vel számolva ez 4000/kerék átlagos helyen). felnibõl pl. az altrix spider 2500-ért már olcsón jót kategória.

ha már felújítva fut egy ideje akkor értelemszerûen ezek közül elhagyhatod a felesleges új alkatrészeket.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Sziasztok,
Szeretném átalakítani jó öreg csepel apollomat fixivé, viszont a tudásom nagyon kevés hozzá és anyagilag sem vagyok nagyon eleresztve (tehát az építtetést nem tudom megoldani). Gondoltam nem szégyen a hozzáértõktõl segítséget, tippeket kérni ezért feltennék pár kérdést. Miket kell lecserélni a régi bringámról? Gondolom a kerekeket biztosan, de mivel (mint írtam is) nem vagyok profi és a küllõ fûzése nem biztos hogy menne (bár ha errõl tudtok adni jó leírást akkor lehet hogy magam is megpróbálkoznék vele) érdekelne hogy komplett kerékszettet pályaaggyal is lehet-e venni és milyen méretet érdemes beletenni az apollóba? Mik a legfontosabb lépések az átalakítás során?
Egyenlõre ennyi lenne, de még biztosan lesznek kérdéseim.
Elõre is köszi

Nekem ami most van az a második apollóm!Az elsõnél nem volt semmi nagy dolog,1000ft-ért renak pálya agy(még mindig megy)az eredeti acél felnibe fûzve(még az is megy),favorit bõrnyereg volt az extra és maradt egy ékes hajtómû!Feltöltött képTehát igénytõl függ meg a kp-tól a végösszeg!Mostani apollóban egy B+toronto agy van(tökéletesen mûködik) ,amit remélem sikerül egy novatecre(jobban tetszik) cserélni,105-ös hajtómû,régi araya felnik,régi raleigh elsõ magasperemes agy,brooks b5n nyereg,egyszerü rubena gumik!
Feltöltött kép

Tehát ha gyors és ólcsó megoldást akarsz,akkor minél több alkatrészt használj fel az apolloból,próbálj szerezni egy B+toronto agyat és ennyi!Ha van zsé akkor hajrá itt mazsolázhatsz:Herce-Hurca |

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Elõször is: üdv közöttünk!
Elõre is bocs, cseppet kitérõ választ fogok adni.
Lehet, hogy reménytelennek tûnik 217 oldalnyi hozzászólást végigolvasni, de nem haszontalan.
Garantálom, hogy kérdéseid nagy részére választ fogsz találni.
Azt viszont fontos leszögezni, hogy a fixi, bár egyszerû bringa, de nem feltétlenül olcsó. Ki ehet olcsóbban hozni, mint egy össztelóst, nem mondom, de 0 Ft-ból ne számíts sok jóra. Másrészt ha nincs szerelési gyakorlatod, akkor bizonyos dolgon nem érdemes spórolni. Nem tudom mik az aktuális árak, de szerintem kb. 5-6000Ft a küllõ+munkadíj/kerék és nem kell küllõhosszal szarozni, mert aki csinálja az jó eséllyel jobban érti mint Te (vagy akár én, ahogy tetszik). Meg aztán néhány spec. szerszám is kell, ami szintén zsé, szóval Montecuccoli óta nem sok minden változott :(
Szóval bizonyos keret köll a fixihez is.
Jó olvasást, aztán várjuk a kérdéseket ;)

Ahho' elõször meg kõ csinyáni...
Amúgy teljesen új gép, nem update, majdnem összeállt már a próbakörre.
622x25ös gumikra várok...

Ha összeállt mindenképp tolj egy képet, az agy felcsigázott!

szunda

szunda

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,
Szeretném átalakítani jó öreg csepel apollomat fixivé, viszont a tudásom nagyon kevés hozzá és anyagilag sem vagyok nagyon eleresztve (tehát az építtetést nem tudom megoldani). Gondoltam nem szégyen a hozzáértõktõl segítséget, tippeket kérni ezért feltennék pár kérdést. Miket kell lecserélni a régi bringámról? Gondolom a kerekeket biztosan, de mivel (mint írtam is) nem vagyok profi és a küllõ fûzése nem biztos hogy menne (bár ha errõl tudtok adni jó leírást akkor lehet hogy magam is megpróbálkoznék vele) érdekelne hogy komplett kerékszettet pályaaggyal is lehet-e venni és milyen méretet érdemes beletenni az apollóba? Mik a legfontosabb lépések az átalakítás során?
Egyenlõre ennyi lenne, de még biztosan lesznek kérdéseim.
Elõre is köszi

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Az ángya térgyekalácsát! Kúl cucc, de éppenséggel tehetsz fel több cuccot egyszerre :P

Ahho' elõször meg kõ csinyáni... :D
Amúgy teljesen új gép, nem update, majdnem összeállt már a próbakörre.
622x25ös gumikra várok...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

A mérete nem derül ki a hrdetésbõl, de szerintem 622-es... :(

Alakul az új gépem, az "elején" kezdem:
Feltöltött kép

Az ángya térgyekalácsát! Kúl cucc, de éppenséggel tehetsz fel több cuccot egyszerre :P

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ezt nem elfelejteni!

Budapest - Balaton Fixivel

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Milyen felnit tudnátok ajánlani a schwinn apollo-ba?630-as lenne a legjobb azt hiszem!
EzKer ?

A mérete nem derül ki a hrdetésbõl, de szerintem 622-es... :(

Alakul az új gépem, az "elején" kezdem:
Feltöltött kép

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Milyen felnit tudnátok ajánlani a schwinn apollo-ba?630-as lenne a legjobb azt hiszem!
EzKer ?