Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
5023 replies to this topic

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Jah, igen, a Chorlab-os srác egyedi megrendelés alapján dolgozik (nekem úgy csinálta), és Pesten átvehetõ, de elég rugalmas jófej arc, jó szívvel hagytam nála pénzt...
Csipisz, nem ugyanarról beszélünk?

nem, norulez - Home rá gondol. csinálnak táskákat is

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Jah, igen, a Chorlab-os srác egyedi megrendelés alapján dolgozik (nekem úgy csinálta), és Pesten átvehetõ, de elég rugalmas jófej arc, jó szívvel hagytam nála pénzt...
Csipisz, nem ugyanarról beszélünk?

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Pesten egy srác gyárt jó minõségû, és jó tartású powergrip-et, 2500 péz. Ezzel pólózik, szóval masszív, és könnyen kezelhetõ, sok színben van.pontos nevet nem tudok, (Kicsi) de ha írsz a Fixedgearon neki akkor lesz pontos infó.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Mind két pedálszíj tuti tetszik!Az asszony eredeti szakmája varrónõ,bepróbálkozom nála :)!Viszont a Chrolab nagyon igényes,tõlük hogyan lehetne rendelni?
Jó tekerést!

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Nekem is volt saját készítésû filléres hagyományos power-grips utánzat, de nem volt elég "tartása", nehéz volt használni.
Végül innen szereztem be, szép biztiövbõl készült egyedit, mert jó minõséget akartam, de nem volt idõm anyagot beszerezni, hazamenni megvarrni. Nekem nagyon jól mûködik, imádom, mondjuk platform pedál kellett hozzá!
És 2500 pénz...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ma egy meredekebb felüljáróról lefelé jövet,rájöttem kell valami kötés!42-16-áttételnél pörgött a lábam rendesen elég volt a pedálon tartani!
Klipszem van de nem szeretem mert furcsa ,nekem nem kényelmes szögben tartja a lábam(elég torkos és 45-ös),spd-re nincs keret.Tudtok valami alternatívát ajánlani?Köszi!

Nézd meg ezt , nekem tetszik, persze lehetnek ellenérvek is, én ilyet fogok csinálni magamnak...

You can never have "enough" bikes.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Ma egy meredekebb felüljáróról lefelé jövet,rájöttem kell valami kötés!42-16-áttételnél pörgött a lábam rendesen elég volt a pedálon tartani!
Klipszem van de nem szeretem mert furcsa ,nekem nem kényelmes szögben tartja a lábam(elég torkos és 45-ös),spd-re nincs keret.Tudtok valami alternatívát ajánlani?Köszi!

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Sziasztok!! Valaki aki ért is hozzá megtudná nekem mondani, hogy novatec ss agyat lehet-e fixisíteni. Tudom, hogy lehet venni fixi agyat. Elsõ tárcsás agy meg keskeny és nem akarok távtartózni. Elõre is köszi!!!!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Ebbõl kell megélnie, pont ezért nem adta külön el az elsõt. Nem õ tehet róla, hogy a forgalmazó csak párban adja. Városban az emberek jórésze csak elsõ féket használ... Fõleg az a réteg aki ilyen boltba jár. Ha nagyon kell megveszed, ha meg nem kutatsz tovább... De 3500Ft szerintem nem egy nagy összeg egy pár fékért. Apróba felrakod ezerötér a hátsót aztán hiphop elviszik. Lehet jobban jársz így minthogy 1750ft-ot spórolsz de elpazarolsz még idõt, energiát külön egy elsõfék beszerzésére.

Nagyon kellett volna a fék(összesen 3db elsõ kellett volna) de nem vetettem meg!Fél óra alatt megcsínáltam a régi fékem!Nem nagy összeg(kinek hogy) az biztos, de kevés a lé így minden ft számít!Majd ha jobban el leszek eresztve veszek egy párat!A csavar volt a gond hogy nem volt !
Valakinek van tapasztalata Selle Royal Onda nyereggel kapcsolatban?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Ebbõl kell megélnie, pont ezért nem adta külön el az elsõt. Nem õ tehet róla, hogy a forgalmazó csak párban adja. Városban az emberek jórésze csak elsõ féket használ... Fõleg az a réteg aki ilyen boltba jár. Ha nagyon kell megveszed, ha meg nem kutatsz tovább... De 3500Ft szerintem nem egy nagy összeg egy pár fékért. Apróba felrakod ezerötér a hátsót aztán hiphop elviszik. Lehet jobban jársz így minthogy 1750ft-ot spórolsz de elpazarolsz még idõt, energiát külön egy elsõfék beszerzésére.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Szerinted kinek lehet eladni egy darab hátsó féket egy fixis boltban, de komolyan? Ezeket csak párban forgalmazzák, ha nem kell a hátsó a te dolgod, hogy túladj rajta, én legalábbis ezt tettem.
Amúgy helyében telefonáltam volna, hogy van-e csavar, mielõtt ennyit utazok, még Pesten is mindig megteszem, mielõtt elindulok alkatrészért.
Kopterrõl én sem tudok többet mondani, minthogy korrekt, de hát csak egy bringaboltos ex-futár, nem jótündér.

Nem csak fixisek járnak oda,gondolom nem lett volna nagy trauma ha marad 1 hátsó féke!Nyugi nem csak azért a fékért ment az úriember!13h50'-kor szólt a cimbora hogy el tud menni ha akarok féket venni,õ 14h után nyitott aznap,és gps szerint 4percre volt a bolttól a cimbi,akkor minek telefonáljon,a honlapon meg az van hogy van készlet a csavarból!Kellett volna 2 garnitura 2csavarral együtt.Mindegy megoldódott.Nem jótündér de ebbõl kell megélnie nem?
Esztergálásra én is gondoltam,de egyenlõre szuperul mûködik az 1000éves favorit fék!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ezt nézted már?
Megveszed ezt, meg a hosszú csavart, és van két elsõ fék, aztán meg az egyiket eladod...
Hátha van még másik "nehéz eset"...
Vagy meg lehet kérdezni koptert, nem adna-e el egy hátsót meg egy hosszú csavart...
???

Fék van párban,csavar nincs nem is lesz,elsõ féket külön nem ad!

Miabajvele? Mostanaban nemnagyon latom, de nem te vagy az elso aki panaszkodik ra...mitcsinal/mitnemcsinal?

HM!A haver mondta neki hogy 250km-rõl jött ezért a szaros fékért meg a csavarért,és szerintem nem halt volna bele ha ad egy elsõt,ha már csavar nincs nem is lesz!Lehetett volna kicsit rugalmasabb ha már istenként tisztelik a fixisek,rászolgálhatott volna a (jó)hírnevére!Tudom nem egy nagy összeget költöttem volna el,de én úgyanúgy állok ahhoz aki egy cipõfûzõt vesz nálam vagy ahhoz aki egy túrabakit!
CSÕ

Itt az elõzmény, hogy tisztán lásd...
Tényleg nem nagy "biznisz" (neki), de épp' ez építi/rombolja a renomét.
Miki, egy esztergályossal csináltatni kellene egy marékkal ebbõl a csavarból, hiánypótlásnak ...

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Szerinted kinek lehet eladni egy darab hátsó féket egy fixis boltban, de komolyan? Ezeket csak párban forgalmazzák, ha nem kell a hátsó a te dolgod, hogy túladj rajta, én legalábbis ezt tettem.
Amúgy helyében telefonáltam volna, hogy van-e csavar, mielõtt ennyit utazok, még Pesten is mindig megteszem, mielõtt elindulok alkatrészért.
Kopterrõl én sem tudok többet mondani, minthogy korrekt, de hát csak egy bringaboltos ex-futár, nem jótündér.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
HM!A haver mondta neki hogy 250km-rõl jött ezért a szaros fékért meg a csavarért,és szerintem nem halt volna bele ha ad egy elsõt,ha már csavar nincs nem is lesz!Lehetett volna kicsit rugalmasabb ha már istenként tisztelik a fixisek,rászolgálhatott volna a (jó)hírnevére!Tudom nem egy nagy összeget költöttem volna el,de én úgyanúgy állok ahhoz aki egy cipõfûzõt vesz nálam vagy ahhoz aki egy túrabakit!
CSÕ

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Én a helyedben kibírnám addig ezzel, míg összejön egy jobb váz-villa-kerék kombóra a lé, aztán az már nem lesz ilyen problémás...
(kopter meg...)

Miabajvele? Mostanaban nemnagyon latom, de nem te vagy az elso aki panaszkodik ra...mitcsinal/mitnemcsinal?

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts
Régen láttam ilyen nyálcsorgató sast!Nálam ez kimerít mindent,egyszerü és nagyszerû!
Feltöltött kép

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Hát nem ezt mondtam ?!
;)

Igen (majdnem)mindig igazad van!:)A láncvonal is jó lett:Feltöltött kép
Egyenlõre a végleges verzio:Feltöltött kép

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ma lekaptam az elsõ fékem,szétszedtem kerestem hozzá alátéteket,kis hézagolás ide-oda és az ezer éves favorit fék tökéletesen mûködik!
Megúsztam olcsón,maradt sörre!!!

Hát nem ezt mondtam ?!
;)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,426 posts

Én a helyedben kibírnám addig ezzel, míg összejön egy jobb váz-villa-kerék kombóra a lé, aztán az már nem lesz ilyen problémás...
(kopter meg...)

Ma lekaptam az elsõ fékem,szétszedtem kerestem hozzá alátéteket,kis hézagolás ide-oda és az ezer éves favorit fék tökéletesen mûködik!
Megúsztam olcsón,maradt sörre!!!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Hm!Régi apollo vázam van.Ha kicserélem az elsõ villát újabbra amire kisbenyúlású fék kell akkor a problémám megoldva(nem hiszem hogy ilyen egyszerü),vagy abba meg nem fér el a 630-as kerék,vagy rövidebb orra fog bukni a sas és bután fog kinézni?Az a baj nincsen a környéken egy cimbinek sem hogy belepróbáljak egy villát!Lehet buta kérdés,de kiváncsi vagyok!

(kopter meg...)